Unique RV-ST

A beépített IP-konverterrel és push-and-play beállítással rendelkező Unique RV-ST szabályozószelep a legmagasabb szintű higiéniai és biztonsági követelményeknek is megfelel. A Unique SSV platformra épülő szabályozószelep ideálisan alkalmazható a nagy térfogatú higiénikus folyadékfeldolgozó alkalmazásokban.

Alfa Laval RV-ST group

Higiénikus, korrózióálló szabályozószelep

Az Alfa Laval Unique RV-ST egy higiénikus, intelligens szabályozószelep, amely biztonságosan és hatékonyan szabályozza a 9 - 246 m3/óra Kv értékekkel rendelkező folyadékáramokat. Széles körben alkalmazható az élelmiszeripar és italgyártás, a söripar, a biotechnológia, a gyógyszeripar és a vegyipar területén az áramlástechnikai feladatok ellátására, például az adagoló-, a keverő-, a mérő- és töltőrendszerekben. A korrózióálló alkatrészek - például a kúpos rozsdamentes acél szelepszárak - biztosítják az EHEDG (Európai Higiénikus Géptervezési és Kialakítási Szervezet) irányelveknek megfelelő termékbiztonságot.

Korszerű elektropneumatikus vezérlő

A Unique RV-ST szabályozószelep beépített IP-konverterrel ellátott korszerű elektropneumatikus vezérlővel rendelkezik. Ez kimagasló folyadékáram-szabályozást biztosít a nyomásesés és lökethossz különböző kombinálásával. A vezérlő egy standard Profibus DP-V1 vagy opcionális DeviceNet kommunikációs interfésszel, valamint a szeleporsó helyzetének mérésére szolgáló, érintésmentes analóg helyzetérzékelővel is rendelkezik. Az analóg vagy bináris visszajelzés opcióként rendelkezése áll.

Egyszerű push-and-play szabályozószelep

Az Alfa Laval Unique RV-ST szabályozószelep egy gombnyomásra automatikusan kalibrálja magát a működéshez.

Megbízható, könnyen karbantartható

A jól bevált - már több mint egy millió beszerelt szeleppel rendelkező - Unique SSV (együlékes szelep) platformra épülő Alfa Laval Unique RV-ST UltraPure ugyanazt a megbízhatóságot, biztonságot és könnyű karbantartást kínálja. A szelep a nagy igénybevételt jelentő üzemi körülmények közötti működés biztosítása érdekében IP65 és IP67 védettségi besorolású.

Szabályozószelep maximális rugalmassággal

A kevés mozgó alkatrész, a pótalkatrészek, valamint a karbantartási eszközök és eljárások megegyeznek az Alfa Laval Unique SSV szelepeknél megszokottakkal. A rendelkezésre álló felújítókészlet segítségével lehetőség nyílik a régebbi szelepek új vezérlőegységgel történő korszerűsítésére. Az új vezérlőegység lehetővé teszi a működtetőegység átállítását NC (alaphelyzetben zárt) pozícióról NO (alaphelyzetben nyitott) pozícióra, és fordítva.

Termékelőnyök

  • Intelligens higiénikus szabályzószelep
  • Egyszerű "push-and-play" szabályzószelep beállítással
  • Maximális rugalmasság

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

RV-ST-Top_300x313.png

Hogyan működik

Kivitel

A beépített IP-konverterrel rendelkező Alfa Laval Unique RV-ST szabályozószelep egy második generációs együlékes szelep.

Jellemzői:

  • A rozsdamentes acélból készült kúpos szelepszárak széles választéka
  • Egyedi aktuátor, elektropneumatikus folyamatvezérlővel a termékáram pontos szabályozásához
  • Strapabíró, hosszú élettartamú műanyag szelepszár-perselyek, amelyek kiküszöbölik a „fém a fémen” súrlódást.
  • A teljes Unique szelepválasztékban használt standard EPDM szeleptányér-tömítés

A szelepszárak az aktuátor tengelyéhez vannak csavarozva. Ez kiküszöböli a tengelykapcsoló használatát a szelepszár és az aktuátor között, ezáltal pontos beállítást tesz lehetővé. Az aktuátorhenger végén lévő hüvelyek megtámasztják a szelepszárat, és biztosítják a tökéletes illeszkedést.

Működési elv

Az Alfa Laval Unique RV-ST szelepek vezérlése távolról, digitális elektropneumatikus folyamatvezérléssel megy végbe.

A vezérlőegység két változatban áll rendelkezésre: kijelzővel, vagy kijelző nélkül. Analóg 4-20 mA-es kommunikációs interfésszel rendelkezik. IP66 és IP67 védettségi besorolású.

 

RV ST Valve