SB nyomásmentesítő szelep

Az Alfa Laval SB nyomáskiengedő szelep egy szabályozó szelep, amely nyomásnövekedés észlelésekor automatikusan csökkenti az üzemi nyomást a sör- és italgyártás, valamint a tej- és élelmiszeripar területén használt technológiai tartályokban. A szelep a SCANDI BREW® tartályfedél-rendszer szerves része.

scandi-brew-pressure-exhaust-valve-right-side 640x360

Biztonságos, hatékony nyomásszabályozás

A központi folyamatvezérlő rendszerbe egyszerűen beépíthető pneumatikus szelep biztonságos, megbízható és higiénikus működést biztosít, mivel csökkenti a nyomást a tartályban, ha az meghaladja a beállított értéket. A biztonságos nyomásszabályozás érdekében a nyomásérték egyszerűen beállítható manuálisan, vagy a központi vezérlőrendszerhez csatlakoztatott távoli helyről.

Higiénikus, könnyen tisztítható kivitel

A rendkívül magasfokú higiénia elérése érdekében ez a szabályozószelep egyszerű kialakítással rendelkezik. A sima, élelmiszeripari minősítésű felületek hozzájárulnak a kimagasló higiéniához és tisztíthatósághoz. A gyors és hatékony - a levegőztető/visszanyerő fővezeték CIP tisztításával egy időben történő - tisztítás érdekében a szelep csővezetéken belüli tisztításához egy tisztítófúvóka is rendelkezésre áll. Alternatív megoldásként - a CIP-rendszernek közvetlenül a szelepházhoz való csatlakoztatására - egy opcionális CIP tápszelep is rendelhető.

Rugalmas szelepbeszerelés

A rugalmasan megválasztható beszerelési pozíciónak köszönhetően a szelep a tartályfedél-rendszer részeként közvetlenül a tartály tetejére, vagy a csővezetékben bárhova beszerelhető, amíg a szelepház megfelelő leeresztése biztosított. Az Alfa Laval SB nyomásbiztosító szeleppel együtt alkalmazva az állandó nyomású rendszerekben is használható.

Termékelőnyök

  • Megbízható nyomásmentesítés
  • Könnyen integrálható a SCANDI BREW® biztonsági szelepekkel
  • Teljes mértékben CIP tisztítható
  • Könnyen integrálható meglévő csővezeték rendszerekbe
  • Alacsony beruházási költség az egyszerűsített beépíthetőségnek köszönhetően

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval SB nyomáskiengedő szelep AISI 316L rozsdamentes acélból készült szeleptestből, EPDM tömítésekből és 4/6 mm-es nejlon tömlőkből áll. A tisztítófúvóka és a CIP bemenethez tartozó záródugó szintén a készlet részét képezi. A záródugó helyettesítésére opcionális pneumatikus tisztítófúvóka áll rendelkezésre (az Opciókat lásd lent). A szelep beépíthető a SCANDI BREW® tartályfedél-rendszerbe.

Működési elv

A szelepet a membrán tetejére ható beállított nyomás működteti. A szabályozott nyomás a beállított nyomással azonos. A beállított nyomás a kívánt értékre csökkenthető egy precíziós kézi szabályozóval, vagy egy PLC által vezérelt IP konverterrel.

Ha a tartályban lévő nyomás túllépi a beállított nyomásértéket, a szelep kinyílik, és kiengedi a nyomást a szelep oldalsó ágán a környezetbe, vagy egy gyűjtőtartályba. A megfelelő üzemi körülmények biztosítása érdekében a légtelenítőnyílás után nem lehet ellennyomás.

A szelep vezérelt nyitása a membrán alsó részére közvetített levegőjellel történik. Ezután a szelep hatékonyan tisztítható, vagy a szelep csővezetéken belüli tisztítására szolgáló tisztítófúvóka segítségével a levegőztető/visszanyerő fővezeték CIP tisztításával egy időben, vagy a CIP-rendszert a szelepházhoz csatlakoztató opcionális CIP-tápszeleppel.