CPM

A CPM szelepek egyenletes bemeneti és kimeneti nyomást tartanak fenn a tej- és élelmiszeripar, valamint az italgyártás higiénikus technológiai vezetékeiben. Ezek a szabályozószelepek pontos nyomásszabályozást, biztonságos és megbízható teljesítményt, valamint kiváló tisztíthatóságot biztosítanak.

cpm 2 regulating valve front 640x360

Biztonságos, hatékony nyomásszabályozás

Az Alfa Laval Constant Pressure Modulating (CPM) szelepek levegőműködtetésű szabályozószelepek, amelyek a higiénikus feldolgozóvezetékekben állandó bemeneti vagy kimeneti nyomást tartanak fenn. Az érzékeny membránnak köszönhetően ezek a kompakt szelepek azonnal reagálnak a terméknyomás bármilyen változására, és beállítják a szelephelyzetet úgy, hogy a nyomás a beállított értékeken maradjon.

Rendkívül jól tisztítható szelepek

A CPM szelepek önleeresztő kivitele, és a hézagmentes, hegesztett szelepülékkel ellátott csésze alakú szeleptestek lehetővé teszik a szelepek alapos tisztítását, kiküszöbölve ezzel a potenciális lerakódási területeket. Az egyedi PTFE alsó membrán szintén hozzájárul a kiváló tisztíthatósághoz.

Állandó nyomást biztosító szelepválaszték

Az Alfa Laval három típusú CPM szelepet kínál. A moduláris kialakítás lehetővé teszi a különböző méretű szeleptányérok, valamint a 0,5 - 110 m3/h közötti különböző térfogatáram alkalmazását. Ez nagyfokú működési rugalmasságot biztosít.

A potenciálisan robbanásveszélyes területeken való használatra igény esetén egyes CPM szelepek ATEX-tanúsítvánnyal (2. csoport 3. kategória D&G alkalmazások) is rendelhetők.

További információért kérjük, olvassa el a Hogyan működik fejezetet, és a dokumentációt.

Megfelel a legtöbb higiéniai szabványnak

Az Alfa Laval CPM szelepek megfelelnek a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak szinte minden követelményének. További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Aszeptikus változat

Az aszeptikus változatot a szelep bemeneti vagy kimeneti oldalának állandó nyomáson tartására tervezték, és különböző méretű szeleptányérokkal és különböző Kv értékekkel áll rendelkezésre.

A szelepben lévő membrán lehetővé teszi a hatékony reakciót a terméknyomás bármely változására, és az állandó nyomás fenntartásához megfelelő pozíció beállítását.

A CPM szelepet gyakran az aszeptikus töltő- és palackozógépek elé szerelik.

Termékelőnyök

  • Biztonságos, hatékony nyomásszabályzás
  • Önleeresztő rendszer
  • Kiváló tisztíthatóság

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval állandó nyomású modulálószelepek két típusa áll rendelkezésre.

A CPMI-2 és CPMO-2 szelepek szelepülékkel ellátott szeleptestet, fedelet, speciális membránnal rendelkező szeleptányért és bilincset tartalmaznak. A membrán két rugalmas EPDM membránból áll, amelyek között 12 rozsdamentes acél merevítő található. A fedél és a szeleptest bilinccsel van egymáshoz rögzítve. A szeleptest és az ülék össze van hegesztve.

A CPM-I-D60 CPMI-2 szelepet tartalmaz, kiegészítő csövekkel.

Működési elv

A CPMI-2, CPMO-2 és CPM-I-D60 szelepek vezérlése távolról, sűrített levegővel történik. A szelepek a technológiai csővezeték-rendszerben jeladó nélkül működnek, és csupán egy nyomásszabályozó szelepre van szükségük a sűrített levegőhöz, valamint egy nyomásmérőre a csővezetékben (lásd lent).

Ahol moduláló ellennyomásra van szükség (például a CPM szelepen keresztül történő áramlás beállított értékeinek fenntartása érdekében), a szelep levegőellátását egy I/P átalakító (jellemzően 3-15 psi) és egy nyomásfokozó szelep biztosíthatja. A nyomásfokozó szelep nyomásarányát a terméknyomás határozza meg.

A membrán azonnal reagál a terméknyomás bármely változására, és megváltoztatja a szelephelyzetet az előre beállított nyomás fenntartása érdekében.

Bemeneti oldal: Az állandó nyomású moduláló bemeneti oldali szelepek (CPMI-2) és az állandó nyomású moduláló bemeneti D60 szelepek (CPM-I-D60) fenntartják az állandó nyomást a technológia csővezetékben a szelep bemeneti oldalán. A CPMI-2 és a CPM-I-D60 kinyit, amikor a terméknyomás nő, és bezár, amikor a terméknyomás csökken. Ezeket a szelepeket gyakran a szeparátorok és a hőcserélők után helyezik el, és túlfolyószelepként is használhatók.

Kimeneti oldal: Az állandó nyomású moduláló kimeneti oldali szelepek (CPMO-2) fenntartják az állandó nyomást a technológia csővezetékben a szelep kimeneti oldalán. A CPMO-2 bezár, ha a terméknyomás nő, és kinyit, amikor a terméknyomás csökken (lásd a lenti ábrát). Ezt a szelepet gyakran a pasztőrözők, a szeparátorok, és a szűrőberendezések szűrőrendszerei előtt helyezik el.

 

Options

  • Fittings in accordance with required standard
  • Air pressure regulating valve kit, 0-8 bar
  • Diaphragm in PTFE covered in EPDM or PTFE
  • Seals in NBR, FPM or PTFE
  • Air throttling valve for adjustment of regulating speed for the CPM-2 valve
  • Booster for product pressure exceeding the available air pressure (Product pressure = 1.8 x air pressure)
  • 3A version available on request for CPMI-2 and CPMO-2 valves only
CPMI 2 TD417039

Állandó nyomású moduláló bemenő oldali szelepek

CPM0 2 TD417040

Állandó nyomású moduláló ürítő szelepek

CPM I D60 new

 Állandó nyomású moduláló bemenő oldali szelepek D60