LKUV-2 légtelenítő szelep

Az LKUV-2 légtelenítőszelepeket azokhoz az alkalmazásokhoz fejlesztették ki, amelyeknél elsődleges szempont a termékveszteség nélküli levegőeltávolítás a csővezetékből. Ezek a szelepek biztonságot, hatékonyságot és alacsony beszerzési és üzemeltetési költséget biztosítanak azoknál a folyamatoknál, ahol elengedhetetlen a higiéniai előírások szigorú betartása.

lkuv air relief valve 640x360

Megbízható légtelenítőszelep

Az Alfa Laval LKUV-2 légtelenítőszelepek automata kétülékes szelepek, amelyek az ipari technológiai vezetékekben keletkezett felesleges levegő eltávolítására szolgálnak, megakadályozva ezzel a légzárványok kialakulásából fakadó negatív hatásokat. A függőlegesen beszerelt LKUV-2 légtelenítőszelepek ideálisan használhatók a csővezeték vagy tartály tetejére, illetve a szivattyú bemenete elé szerelve, attól függően, hogy a tervezési nyomás fenntartása érdekében hol van szükség a levegő eltávolítására.

Megnövelt feldolgozási hatékonyság

Az LKUV-2 légtelenítőszelepek növelik a feldolgozás hatékonyságát. A légzárványok kialakulásának megakadályozásával a szelepek hozzájárulnak a termékintegritáshoz, az energiahatékonysághoz, valamint a csővezetékek és szivattyúállomások nyomáslökés és vízütés elleni védelméhez.

LKUV-2 Légtelenítőszelep-választék

A robusztus, fényes felületű, rozsdamentes acélból készült Alfa Laval LKUV-2 légtelenítőszelepek standard választéka különböző - a követelmények többségének megfelelő - méretben áll rendelkezésre. Ezek a szelepek 10 bar maximális terméknyomásig és 90°C (194°F) hőmérsékletig használhatók.

További információért kérjük, olvassa el a lenti dokumentációt.

Termékelőnyök

  • Javítja a feldolgozási folyamatot
  • Rozsdamentes acél felépítés
  • Megbízható légtelenítő szelep

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval LKC-2 légtelenítőszelep egy felső szelepházat, egy hegeszthető csonkkal ellátott alsó szelepházat, egy tömítőgyűrűt és egy polipropilén golyót tartalmaz. A szelepház szorítógyűrűvel van összeszerelve.

Működési elv

Ezek az automatikus, kétülékes légtelenítő szelepek egy könnyű, szabadon mozgó polipropilén golyóval rendelkeznek, amely a nyomásviszonyoktól függően a felső vagy az alsó üléket zárja le.

Amikor a levegő nyomása nő, a golyó felemelkedik az ülékről, és kiengedi a felesleges levegőt. Ha a nyomás kiegyenlítődik, a golyó visszaül az alsó szelepülékre, és ezzel bezárja a szelepet.

Opciók

  • NBR (Buna N) vagy FPM (SFY) tömítőgyűrű