Unique Mixproof

A Unique Mixproof tartályürítő-szelepek által nyújtott alapvető előnyök megegyeznek a Unique Mixproof szelepek előnyeivel, azonban kifejezetten közvetlenül a tartály falára, a bemeneti és kimeneti nyílásokhoz történő felszerelésre lettek tervezve. A tartálybemeneti és kimeneti alkalmazásokhoz a Unique Mixproof tartálynyílás-szelep (TO-szelep) teljes leereszthetőséget, és az egész tartályra kiterjedő tisztíthatóságot biztosít a keresztszennyeződés kockázata nélkül.

Unique Mixproof Tank Outlet w V70 640x360

Költséghatékony, keveredésmentességet biztosító tartálynyílás-szelep

Az Alfa Laval Unique Mixproof TO szelepek két, egymástól független szeleptányérral rendelkeznek. Ez a megoldás lehetővé teszi a higiénikus berendezések számára a tartályok biztonságos feltöltését és ürítését.

Egyedülálló, kifolyásmentes működés

A korszerű kétülékes kialakítás hosszútávú, kifolyásmentes működést biztosít, minimálisra csökkentve ezzel a termékszennyeződés kockázatát. A kettős ajakos tömítés további védelmet nyújt a biztonságos és higiénikus működés érdekében.

Egyszerűen karbantartható és tisztítható szelep

A Unique Mixproof szelepek felülről szerelhetők, így a karbantartásuk gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Nem tartalmaznak beállítható alkatrészeket, az aktuátor nem igényel karbantartást, és minden tömítésen beépített szivárgásérzékelő található. A Unique Mixproof szelepek megfelelnek a legtöbb higiéniai szabványnak, és az opcionális SpiralClean tisztítórendszerrel is rendelhetők.

Kattintson a lejátszási listára, és tekintse meg mind a 4 animációt!

 

 

 A Unique Mixproof szelepek összes előnyét az Alfa Laval ThinkTop és a ThinkTop Basic szelepérzékelő és vezérlőegységeivel együtt használva tapasztalhatja meg.

Szelepcsoportok - testre szabott áramlástechnikai megoldások

Szakértőnek számítunk a speciális egyedi igényekhez testreszabott, előre gyártott szelepcsoportok összeállításában is.

Szakértelmünk a lehető legkevesebb alkatrész felhasználásával biztosítja Önnek a leghatékonyabb áramlástechnikai folyamatgazdálkodást, valamint a kulcsfontosságú kérdések - többek között a hőmérséklet-váltakozással járó igénybevétel, a tisztíthatóság, az üríthetőség és az áramlásszabályozás - hatékony kezelését.

Az Alfa Laval szelepcsoportok gyárilag összeállított és tesztelt kialakítással, az összes kábellel és minden szükséges pneumatikus csővel felszerelve, gyárilag csatlakoztatott bekötődobozzal és vezérlőpanellel is rendelhetők.

Ez azt jelenti, hogy még a legösszetettebb összeállítás is gyorsan megrendelhető online, mellyel idő takarítható meg, és elkerülhető a helyszíni hibaelhárításból és gépleállásokból fakadó bevételkiesés.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt, és a kiválasztási útmutatót.

A Unique Mixproof szelepválaszték költséghatékony alternatívájaként az Alfa Laval kínálatában megtalálhatók az SMP Mixproof szelepek.

 

Termékelőnyök

  • Költséghatékony
  • Biztonságos és higiénikus üzemelés
  • Könnyű karbantartani és tisztítani

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A Unique Mixproof szelepkoncepció egy sor alapalkatrészt foglal magába, beleértve a szeleptestet, a szeleptányért, a működtetési és a tisztítási opciókat, valamint a kiegészítő alkatrészeket, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások széles körében történő használatot. Ezeknek az alkatrészeknek a felhasználásával pontosan a saját üzeme folyamatkövetelményeinek megfelelően állíthatja össze a Unique Mixproof szelepet. A karbantartás megkönnyítése érdekében a Unique Mixproof szelep szivárgásjelző furatokat is tartalmaz, amelyek előre jelzik a statikus O-gyűrűk kopását vagy károsodását. A kezelők bármikor szemrevételezéssel ellenőrizhetik a szelepet anélkül, hogy azt szét kellene szerelni.

Működési elv

Az Alfa Laval Unique Mixproof szelepeket alaphelyzetben zárt (NC) kivitelben szállítjuk. Vezérlésük távolról, sűrített levegővel történik.

A két folyadék szétválasztásához a szelep két különálló tömítéssel rendelkezik. A két tömítés között atmoszférikus nyomású szivárgáskamra jön létre. Abban a ritka esetben, amikor termékszivárgás lép fel, a termék a szivárgáskamrába áramlik, és a szivárgáselvezető kimeneten keresztül távozik.

Amikor a szelep nyitva, a szivárgáskamra zárva van. Ekkor a termék az egyik vezetékből a másikba áramolhat anélkül, hogy kiömlene. A folyamat speciális követelményeinek és a szelepösszeállításnak megfelelően a vízütés ellen védett szelep könnyen tisztítható. (A szelep működése közben a termék nem folyik ki).

 

 

Unique mixproof spiral clean.jpg

 

 

 

 

SpiralClean rendszer

A Unique Mixproof szelepválaszték higiénikus működési feltételeinek biztosítása érdekében az Alfa Laval javasolja a SpiralClean rendszer használatát a szelepek felső és alsó kiegyenlített szeleptányérjai és szivárgáskamrája tisztítására. A SpiralClean kevesebb idő alatt, alacsonyabb tisztítófolyadék-, víz- és áramfelhasználás mellett a hagyományos tisztítóberendezéseknél alaposabb és hatékonyabb tisztítást végez. Az Unique Mixproof szelepekhez használt összes külső CIP-rendszer alapfelszereltségként tartalmazza a SpiralClean konstrukciót.

A rendszer másik nagy előnye: A SpiralClean lehetővé teszi, hogy a Unique Mixproof szelepek aszeptikus üzemi körülményekhez hasonló feltételek mellett működjenek, gőzgátat hozva létre a légkörtől való elzárás érdekében a csövek gőzzel történő CIP tisztítása során.

Opciók

  • Kérésre a 3-A minősítéssel rendelkező változat is rendelkezésre áll.
  • Termékkel érintkező, HNBR, NBR vagy FPM tömítőgyűrűk
  • Külső csatlakozású alkatrészek vagy szorítóbilincs-perselyek a vonatkozó szabványnak megfelelően
  • Ellenőrzés és kijelzés: ThinkTop vagy ThinkTop Basic
  • Oldalsó kijelzés a felső ülékemelő érzékeléséhez

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval Unique keveredésmentes szelepek - termékkel érintkező tömítések cseréje

Alfa Laval Unique keveredésmentes szelepek - radiális tömítés cseréje

Alfa Laval Unique keveredésmentes szelepek - axiális tömítés cseréje