Unique Mixproof 3-Body

Alfa Laval Unique Mixproof 3-Body szelepek a keresztszennyeződés kockázata nélkül biztosítják két különböző termék vagy folyadék egyidejű áramlását ugyanazon a szelepen keresztül. A szelep átváltó funkcióval is rendelkezik.

Unique Mixproof 3-Body w sensor and ThinkTop V70 640x360

Költséghatékony, biztonságos és kifolyásmentes működés

  • Kifolyásmentes működés
  • Egyszerűsített karbantartás
  • Magas szintű higiénia
  • Kiemelkedő biztonsági szint
  • Jól bevált technológián alapul

A Unique Mixproof 3-Body szelep optimális folyadékáramot, kimagasló higiéniát, maximális rendelkezésre állást, valamint alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltséget biztosít.
A moduláris kialakítású, három szeleptesttel rendelkező Alfa Laval Unique Mixproof 3-Body szelep a megbízható folyadékkezelésnek és a biztonságos működésnek köszönhetően ideálisan használható átváltószelepként a higiénikus alkalmazásokban.
Használatával jelentős megtakarítás és hatékonyságnövelés érhető el.

Költséghatékony, keveredésmentességet biztosító szelep

Kimagasló eredmények és pénzmegtakarítás. Cseréljen két vagy több más típusú szelepet egyetlen Alfa Laval Unique Mixproof 3-body szelepre. A két különálló szeleptányér és a tökéletesen kiegyensúlyozott kialakítás a keresztszennyeződés kockázata nélkül biztosítja két különböző folyadék egyidejű áramlását ugyanazon a szelepen keresztül még nyomásingadozás esetén is.
.

Egyedülálló, kifolyásmentes működés

Tartós, kifolyásmentes működés. A biztonságos és higiénikus üzemelést biztosító duplaülékes kialakításnak köszönhetően elkerülhető a keresztszennyeződés, ugyanakkor a duplaajakos tömítések további védelmet nyújtanak.

 

Egyszerűen működtethető és karbantartható

A Mixproof szelepek felülről szerelhetők, így a karbantartásuk és tisztításuk gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Nem tartalmaznak beállítható alkatrészeket, az aktuátor könnyen karbantartható, és minden tömítésen beépített szivárgásérzékelő található. A Unique Mixproof 3-Body szelep szelepülék-emelő/-toló funkcióval ellátott, így megfelel a legszigorúbb higiéniai szabványoknak.

 

Konfigurálás és korszerűsítés könnyedén

Az Alfa Laval Unique Mixproof 3-body szelepek az Ön igényeinek megfelelően testreszabhatók, így könnyedén optimalizálhatja a higiénikus folyamatait.
Amennyiben a technológiai folyamatait bármikor korszerűsíteni szeretné a hatékony, higiénikus és folyamatos gyártás biztosítása érdekében, a moduláris kialakítás megkönnyíti a duplaülékes szelepre történő váltást.

A Unique Mixproof szelepek összes előnyét az Alfa Laval ThinkTop és a ThinkTop Basic szelepérzékelő- és vezérlőegységeivel együtt használva tapasztalhatja meg.

Hogyan működik

.

Kialakítás

Az Alfa Laval Unique Mixproof szelepkoncepció egy sor alapalkatrészt foglal magába, beleértve a szeleptestet, a szeleptányért, a működtetési és a tisztítási opciókat, valamint a kiegészítő alkatrészeket, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások széles körében történő használatot. Ezeknek az alkatrészeknek a felhasználásával pontosan a saját üzeme folyamatkövetelményeinek megfelelően állíthatja össze a Unique Mixproof szelepet.

A karbantartás megkönnyítése érdekében a Unique Mixproof szelep szivárgásjelző furatokat is tartalmaz, amelyek előre jelzik a statikus O-gyűrűk kopását vagy károsodását. A kezelők bármikor szemrevételezéssel ellenőrizhetik a szelepet anélkül, hogy azt szét kellene szerelni.

Működési elv

Az Alfa Laval Unique Mixproof 3-Body szelep egy alaphelyzetben zárt (NC) keveredésmentességet biztosító ülékkel és egy alaphelyzetben nyitott (NO) szimpla ülékkel rendelkezik. A szelep távolról, sűrített levegővel vezérelhető.

A két folyadék szétválasztásához a szelep két különálló tömítéssel rendelkezik. A két tömítés között atmoszférikus nyomású szivárgáskamra jön létre. Abban a ritka esetben, amikor termékszivárgás lép fel, a termék a szivárgáskamrába áramlik, és a szivárgáselvezető kimeneten keresztül távozik.

Amikor a szelep nyitva, a szivárgáskamra zárva van. Ekkor a termék a szeleptest felső szakaszából a középső szakaszba áramolhat anélkül, hogy kifolyna.

Amikor a szelep bezár, a szivárgáskamra kinyílik. Ekkor a termék a szeleptest alsó szakaszából a középső szakaszba áramolhat anélkül, hogy kifolyna.

A folyamat speciális követelményeinek és a szelepelrendezésnek megfelelően a vízütés ellen védett szelep könnyen tisztítható. (A szelep működése közben a termék nem folyik ki).

SpiralClean system

A Unique Mixproof szelepválaszték higiénikus működési feltételeinek biztosítása érdekében az Alfa Laval javasolja a SpiralClean rendszer használatát a szelepek felső és alsó kiegyenlített szeleptányérjai és szivárgáskamrája tisztítására. Az Alfa Laval SpiralClean használatával kevesebb időre és kevesebb tisztítófolyadékra van szükség a tisztításhoz; magas szárazanyag-tartalmú folyamatokhoz is ajánlott.
Az Unique Mixproof szelepekhez használt összes külső CIP-berendezés alapfelszereltségként tartalmazza a SpiralClean konstrukciót.

A rendszer másik nagy előnye: A SpiralClean lehetővé teszi a Unique Mixproof szelep élettartamának meghosszabbítását.

.

Ezek is érdekelhetik...

Unique SSV

Robusztus, sokoldalú és megbízható pneumatikus együlékes szelepek, amelyeket a különböző, higiéniai szempontból kritikus alkalmazások szünetmentes üzemelésének biztosítására fejlesztettek ki.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360

ThinkTop

A ThinkTop valós idejű információt nyújt a szelep üzemi állapotáról 7/24, ugyanakkor hozzájárul a termelési teljesítmény növeléséhez és a nyomonkövethetőség biztosításához is.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

Unique keveredésmentes szelep

A Unique Mixproof keveredésmentes szelepek a keresztszennyeződés kockázata nélkül biztosítják két különböző közeg egyidejű áramlását ugyanazon a szelepen keresztül.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360
.

Tíz legjobb tipp - Szelepek

Itt található néhány tipp és szervizvideó, amelyek bemutatják a higiénikus szelepek állapotmegőrzésének leghatékonyabb módszereit

single seat valves 640x360

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portál

Töltse le termékeink modelljeit Neutral vagy Native CAD formátumban. Lehetőség van 3D PDF file-ok letöltésére is.

 CAD portál megtekintése 

.

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Szakcikkek (angol nyelven)

.