Indication units

Az Alfa Laval szelephelyzetjelző-egységeink alapvető információkat szolgáltatnak a higiénikus alkalmazásokban használt szelepek helyzetéről. A jól bevált technológián alapuló szelephelyzet-jelző választék biztonságos, megbízható és gazdaságos működést biztosít.

Indication Units LKB LKLA Inductive 640x360

Biztonságos, megbízható és gazdaságos kijelzés

Az Alfa Laval jelzőegységek költséghatékony digitális eszközök akár két visszacsatoló jellel. A jelzőegységek közvetlenül a szelepszár-vezetőre szereltek, és a szelep nyitott/zárt helyzetéről küldenek visszajelzést. Ezek a szelephelyzet-jelzők (oldalsó kijelzők és konzolok) bármilyen Alfa Laval szelepen alkalmazhatók, azonban különösen versenyképes megoldást biztosítanak az Alfa Laval SRC/ARC együlékes szelepekhez, a mixproof szelepekhez (konzolok) és a pillangószelepekhez.

Négytípusú szelephelyzet-jelzés

Az Alfa Laval a higiénikus iparágak számára az alábbi standard szelephelyzet-jelzőket kínálja:

Mikrokapcsoló

Ez a könnyű, elektromechanikus eszköz precíziós működést és hosszú üzemi élettartamot biztosít. A hermetikusan tömített, korrózióálló ház belsejébe szerelt tartós, közvetlenül állítható mikrokapcsoló az új, fejlettebb technológiákhoz képest korlátozott üzembiztonságot kínál.

Induktív közelítésérzékelő

Az elektromágneses vezetőképesség és a fémérzékelés alapján működő, érintésmentes elektronikus érzékelő ellenáll az ipari környezetben jelen lévő pornak, páratartalomnak és olajnak. Ez növeli az üzembiztonságot és a megbízhatóságot.

Hall közelítésérzékelő

Az elektromágneses vezetőképesség és a fémérzékelés alapján működő, érintésmentes elektronikus érzékelő a hagyományos érzékelőkhöz képest biztonságosan és pontosan jelzi a szelep helyzetét. Bármely üzemi környezetben növeli a szelephelyzet-érzékelés megbízhatóságát és üzemi élettartamát.

Namur-érzékelő

A pillangószelepekhez konzollal kiegészített induktív közelítésérzékelő működtetése minimális energiát igényel. A gyújtószikramentes alkalmazásokhoz kifejlesztett, ATEX tanúsítvánnyal rendelkező eszköz veszélyes és robbanásveszélyes környezetben is használható.

Egyedi konzolok és induktív érzékelők

Az Alfa Laval a konzolok és induktív érzékelők széles választékát kínálja a speciális támaszt vagy alternatív érzékelési felületet igénylő Alfa Laval szelepekhez való használatra.

További információért kérjük, olvassa el a dokumentációt.

Előnyök

  • Költséghatékony digitális berendezés
  • Pontos működés
  • Hosszú szerviz időtartam

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

 

Működési elv

Mikrokapcsoló

A görgős karral mechanikailag aktivált elektromechanikus eszköz működtetése fizikai érintkezést igényel. A mikrokapcsoló a szelep helyzetéről digitális (be/ki) elektromos jelet küld. A mikrokapcsoló abban különbözik a más elven működő érzékelőktől, hogy váltakozó feszültségen, vagy 24 V-ot meghaladó egyenfeszültségen is működik.

Induktív közelítésérzékelő

Ez az érintésmentes közelítésérzékelő egy oszcillátort tartalmaz, amely az érzékelőfelületről kiinduló, nagyfrekvenciás elektromágneses mezőt hoz létre. Minden alkalommal, amikor egy vezetőképes fém (sugárzást elnyelő felület) megközelíti az érzékelőt, csökkenti az elektromágneses mezőt, ezáltal megváltoztatja az oszcillátor feszültségét. A trigger áramkör átalakítja ezt az analóg jelet egy be/ki digitális jelre, és felerősíti a kimenetet 24 VDC-re.

Hall közelítésérzékelő

Ez az érintésmentes közelítésérzékelő Hall-tranzisztorral rendelkezik. Átalakítja a Hall-érzékelést egy be/ki digitális jelre, és felerősíti a kimenetet 24 VDC-re. Az érzékelő a szelep helyzetét a szelepszárra szerelt jelzőtüske relatív helyzetétől mért távolság alapján jelzi, a mágneses mező (Északi pólus) segítségével.