2021-07-22 Hírek

A teljesen rozsdamentes acélból készült Alfa Laval AlfaNovaTW® 66 új lehetőségeket teremt a biztonságosabb csapvíz rendszerekhez kapcsolódóan

Világszerte egyre nagyobb az igény, hogy a csapvíz rendszerekben megelőzzék a szennyeződéseket. Tavaly az Alfa Laval bemutatta az AlfaNovaTW hőcserélőket: az első olyan hőcserélő sorozatát, amelyet kifejezetten arra optimalizáltak, hogy biztonságos és megbízható teljesítményt nyújtson csapvizes alkalmazásokban, köszönhetően az egyedülálló, 100%-ban rozsdamentes acélszerkezetnek. Most az AlfaNovaTW 66 bevezetésével bővítjük a választékot. Az új modell lehetőségeket teremt a nagyobb kapacitású háztartási csapvíz rendszerek terén.
Az ivóvíz fémtartalmának korlátozása egyre inkább közpolitikai kérdéssé válik" - mondja Fredrik Ekström, az Alfa Laval forrasztott és fúziósan hegesztett hőcserélő üzletágának elnöke. "Az AlfaNovaTW termékcsaládot úgy terveztük meg, hogy az Ügyfelek számára megbízható és költséghatékony lehetőséget kínáljunk arra, hogy jobban meg tudjanak felelni az új helyi követelményeknek. Azzal, hogy világszerte hozzájárulunk a biztonságos vízellátáshoz, reméljük, hogy hőcserélőinkkel támogathatjuk az ENSZ egyik fontos fenntarthatósági célját."

A csapvízrendszerekben manapság használt hőcserélők nagy része réz- vagy nikkelforrasztással készül. Ha ezek a fémek bizonyos mennyiségben szivárognak a vízkészletekbe, károsak lehetnek mind a környezetre, mind pedig a vizet ivásra és egyéb célokra használó emberek egészségére.

Egyedi konstrukció a nagyobb biztonság érdekében

Az AlfaNova kialakításában a különbséget egy egyedi, szabadalmaztatott fúziós hegesztési eljárás jelenti, amelyet az Alfa Laval a hagyományos forrasztás helyett alkalmaz. Az eredmény egy teljesen 100%-ban rozsdamentes acélszerkezet. Ez sokkal biztonságosabb megoldást nyújt, mint a csapvizes alkalmazásokhoz hagyományosan használt forrasztott hőcserélők, vagy a különböző anyagokkal, például nikkellel bevont konstrukciók.

A fúziós hegesztési eljárással olyan technológiát tudunk létrehozni, amely a forrasztott lemezes hőcserélő-konstrukciók számos előnyével rendelkezik" - folytatja Ekström. "Rendkívül robusztusak, korrózióállóak és kiváló termikus hatásfokot biztosítanak. És mindezt a valóban 100%-ban rozsdamentes acél nyújtotta biztonsággal tudjuk megvalósítani."

A piaci igényeket szem előtt tartva, az Alfa Laval az AlfaNovaTW termékcsaládja szabványosított modellekből áll, amelyeken a csapvízrendszerekhez általánosan illeszkedő csatlakozások vannak. Egyedi rendszerekhez kérésre egyedi konfigurációk is rendelhetők.

A szabványos modellek raktárról rendelhetők, ami számos előnnyel jár. Biztosítja a lehető leggyorsabb átfutási időt, és lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy költséghatékonyabb csapvízrendszereket kínálhassanak ügyfeleiknek, magas szintű teljesítmény és megbízhatóság mellett.

Szélesebb kapacitás tartomány

A legújabb modell, az AlfaNovaTW 66 bevezetésével az Alfa Laval az AlfaNovaTW termékcsalád nagyobb kapacitás tartományt fed le.

Az AlfaNovaTW 66 ugyanazon előnyöket nyújtja, mint a korábbi AlfaNovaTW modellek, de nagyobb méretű, nagyobb rendszerekhez szánt kivitelben" - jegyzi meg Ekström. "Ez azt jelenti, hogy mostantól a kisebb és nagyobb használati vizes rendszerekhez, valamint épületgépészeti fűtési és hűtési alkalmazásokhoz is tudunk megfelelő berendezést biztosítani. Termékválasztékunk bővítésével a biztonságos vízellátásban szeretnénk Ügyfeleinket támogatni."

Ha többet szeretne megtudni az AlfaNovaTW-ről, kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.alfalaval.com/alfanovatw 

 

ANTW66 heat exchanger

ANTW640x360.png

Az AlfaNovaTW-t kifejezetten csapvizes alkalmazásokra fejlesztették ki. A tiszta víz minden ember és a környezetünk számára is létfontosságú. Az AlfaNovaTW hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb réz és nikkel kerüljön vízünkbe. A 100 %-ban rozsdamentes acél konstrukció egy bevált és egyedülálló technológia, amelyet az Alfa Laval szabadalmaztatott.


Bővebben

Kapcsolódó tartalom: