2022-03-23 Hírek

Bemutatjuk az új Alfa Laval AC65 forrasztott lemezes hőcserélőt, amely egy kifejezetten lakóépületek hőszivattyús alkalmazásaihoz optimalizált elpárologtató

Az Alfa Laval bemutatta új AC65 forrasztott lemezes hőcserélőjét online net-zéró rendezvényén, amelynek középpontjában az energiahatékonyság, a tiszta energia és a körforgásos gazdaság álltak. Az Alfa Laval legkorszerűbb gyárában, az olaszországi San Bonifacio-ban gyártott AC65-öt úgy terveztük, hogy megfeleljen a hőszivattyúk egyre növekvő piacához kapcsolódó újgenerációs hőcserélők iránti elvárásoknak.

 

Az Alfa Laval évente több millió kiemelkedően költséghatékony hőcserélőt szállít kazánokhoz; valamint több százezer nagyteljesítményű, prémium hőcserélőt hőszivattyúkhoz. A fűtési technológia terén azonban gyors, drámai átalakulás kezdődött. A kazánok fokozatosan megszűnnek, helyüket pedig hőszivattyúk veszik át. Ez a váltás egyre nagyobb keresletet teremt a hőszivattyúkhoz optimalizált hőcserélők iránt. Erre válaszul alkottuk meg az Alfa Laval legújabb AC65-ös hőcserélőt, amely teljes hatékonyságot biztosít.

A teljes hatékonyság a következőket foglalja magában:

  • Hőhatékonyság - az AC65 teljesítménye páratlan. Az AC65 elpárologtatóval tervezett hőszivattyúk 4,5 feletti COP értéket érhetnek el.
  • Fejlesztési hatékonyság -  az AC65 kompakt kialakításának köszönhetően ideális a lakóépületek hőszivattyús alkalmazásaihoz, és alkalmas az új, alacsony GWP-értékű hűtőközegek, köztük a propán kezelésére.
  • Folyamathatékonyság - a nagy gyártási kapacitásnak köszönhetően az AC65 költség szempontból versenyképes berendezés, miközben a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel.

Az Alfa Laval AC65 tökéletesen illeszkedik az újonnan kifejlesztett hőszivattyúkhoz.

Az AC65 magas, vékony kialakítása nagy hőhosszúságot eredményez, ami garantálja, hogy a készülék nem csak nagy hatékonyságú elpárologtató, hanem kiváló kondenzátor reverzibilis hőszivattyúkhoz is.

Az AC65 több egyedülálló tulajdonsággal is rendelkezik. A FlexFLowTM, egy egyedi, aszimmetrikus lemezkialakítás, amely lehetővé teszi az elpárologtató hűtőközeg töltetének minimalizálását, csökkentve ezzel a szintetikus hűtőközegeket használó alkalmazások összköltségét. A propánt - amely egy egyre népszerűbb természetes, alacsony GWP-értékű hűtőközeg - használó alkalmazásokban ez a funkció még lényegesebb, mivel az egyetlen egységben felhasználható propán mennyisége szigorúan korlátozott.

Az aszimmetrikus kialakítás csökkenti a nyomásesést a szekunder oldalon, aminek köszönhetően kisebb szivattyú és kevesebb villamos energia elegendő.

Az AC65 második fontos jellemzője a DynaStaticTM elosztórendszer.

A DynaStaticTM az Alfa Laval által kifejlesztett legújabb elosztórendszer. Ez a technológia lehetővé teszi az Alfa Laval számára, hogy az elosztó terület geometriáját változtassa, így az AC65 a jövőbeli elvárások és vevői igények szerint alakítható lesz - például módosult alkalmazási követelményeknek vagy új hűtőközegeknek megfelelően. Az AC65 nagy hőhosszúságú kialakítása mellett az elpárologtató magas hatásfoka ennek is köszönhető, mivel biztosítja, hogy az egységbe kerülő gáz-folyadék keverék megfelelően oszlik el a lemezek felületén.

Időtálló befektetés ügyfeleink számára

Az AC65 a jövőbeni változásoknak és az ügyfelek változó igényeinek megfelelően igazítható - például módosult alkalmazási követelményeknek vagy új hűtőközegeknek megfelelően. Az AC65 egyedülálló tulajdonságai révén valóban időtálló beruházás az ügyfeleink számára - mondja Fredrik Ekström, a forrasztott és fúziós eljárással hegesztett hőcserélők üzletágának elnöke.

Az AC65 az Alfa Laval új olaszországi gyárában készül, amely az ipar 4.0-nak megfelelő, újgenerációs szerszámoknak és gépeknek köszönhetően nagy gyártási volumenű és magas gyártási minőséget is kínál - folytatja. "Az elődjéhez képest kétszer akkora gyártási területtel és a legmodernebb hőtechnikai laborral rendelkező San Bonifacio üzem lehetővé teszi az összes új hűtőközeg biztonságos tesztelését, beleértve az olyan gyúlékony hűtőközegeket is, mint a propán."

 

Ha többet szeretne megtudni az AC forrasztott lemezes hőcserélőkről, látogasson el a következő weboldalra:

AC forrasztott lemezes hőcserélők

 

AC65 vignette
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást biztosítanak fűtési-, hűtési-, elpárologtató- és kondenzációs alkalmazásokban.

Forrasztott lemezes hőcserélő megoldások



 

 

Kapcsolódó tartalom: