2022-04-20 Hírek

Az Alfa Laval San Bonifacio-ban található korszerű gyára nyitva áll az ügyfelek előtt.

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélő gyárát az olaszországi San Bonifacio-ban 2021-ben avatta fel az Alfa Laval Csoport vezetősége és igazgatótanácsa. Az új létesítmények az Alfa Laval Ipar 4.0 stratégiájának fontos részét képezik, a legmodernebb innovációt és a rekordméretű gyártási kapacitást ötvözik.

A ma válasza a holnap energiaátalakítási kihívásaira

Az új San Bonifacio-i gyárnak fontos szerepe lesz abban, hogy az Alfa Laval teljesítse a tiszta energiával kapcsolatos elkötelezettségét. A kihívásokkal teli cél csak akkor érhető el, ha az Alfa Laval segíti ügyfelei üzletfejlesztését és a fosszilis tüzelőanyagokról való átállást. Ügyfeleink pedig saját ügyfeleiknek segítenek ugyanebben - ezzel támogatva bolygónk jövőjét is.

A zöldebb energia felé az ajtók nyitva állnak.

Az energiatakarékos hőcserélők iránti igény gyorsan növekszik, köszönhetően a hatékony és fenntartható megoldások iránti növekvő keresletnek a hőszivattyúk, a légkondicionálás és a hűtéstechnika területén. Az Alfa Laval készen áll arra, hogy kielégítse ezt az igényt, és fokozottan összpontosít a hidrogénalapú technológiák fejlesztésére ezekben a globális iparágakban.

Eközben több produktív együttműködést hozunk létre. "Az új San Bonifacio-i telephely célja az is, hogy továbbfejlesszük a hőtechnológiai innovációt és új szintre emeljük az ügyfélélményt" - mondja Fredrik Ekström, a forrasztott és fúziósan hegesztett hőcserélők üzletágának elnöke. "Új létesítményeink nagyon sok mindent kínálnak. Nem csak a kapacitásunkat erősítjük, hanem az ügyfelekkel való együttműködésünket is. A gyár már most is nagyobb és jobban automatizált, mint elődje Alonte-ban, és a telephelyen bőséges hely és beruházási engedély áll rendelkezésre a további növekedéshez."

Az új létesítmények új lehetőségeket kínálnak - így már ma gyárthatunk egy jobb jövőt

Az Alfa Laval tudja, hogy a mai ügyfelek olyan beszállítókat keresnek, akik az energiahatékonyság javítására összpontosítanak a teljes termelési láncban, nem csak a késztermékben. Ezért tettük San Bonifacio-i üzemünket a lehetőségek egy jó példájává. A gyár az új rakodóhelyeken és a targoncamentes belső logisztikán túlmenően jelentősen megnövelt kapacitással, valamint az anyag- és áruforgalmat felügyelő digitalizált raktárkezelő rendszerrel is büszkélkedhet.

Az Alfa Laval legmodernebb és legfenntarthatóbb létesítménye egy oktatási központot is magában foglal, és képes 1 MW energiát termelni a tetőn elhelyezett napelemekből. Az épületben található egy ultramodern laboratórium is, amely a jövő megújuló/fenntartható technológiáinak fejlesztésére összpontosít, illetve olyan más élvonalbeli termékekkel is foglalkozik, mint többek között a gyúlékony és alacsony globális felmelegedési potenciállal rendelkező (alacsony GWP) hűtőközegek, amelyek segíthetik az épületgépész ágazatot a magas GWP-vel rendelkező hűtőközegekről való átállásban. Az üzem sikere megalapozza a további fejlesztéseket. "Célunk, hogy a fenntarthatóság megteremtésének referenciaközpontjává váljunk, amely új tehetségekkel, új egyetemekkel, új vállalatokkal és új partnerekkel együttműködve olyan innovatív technológiákat fejleszt, amelyek fellendíthetik a tiszta energiára való globális átállást" - mondta Matteo Munari, a technológiai fejlesztés vezetője.

Ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva a gyártás jövőjét közelítjük a mai kihívásokhoz

Számos folyamatunk és logisztikánk automatizálásával, valamint a gyáron belüli kommunikáció digitalizálásával gördülékenyebbé és megbízhatóbbá tettük munkafolyamatainkat - mondja Massimo Balestrini, termékcsoport elnök. "Az intelligens gyár megnövekedett sebessége, biztonsága és minősége mindenki számára előnyös lesz. Szeretettel várjuk minden ügyfelünket, hogy csatlakozzon hozzánk egy túrára. Együtt fejleszthetjük a holnap termékpalettáját, lendületet adhatunk a tiszta energiára való globális átállásnak - és eközben megoldhatjuk a világ előtt álló kihívásokat."

A San Bonifacio-i gyár már nyitva áll ügyfeleink számára, akik meglátogathatják és körbejárhatják azt.

 

Tények röviden: Az Alfa Laval San Bonifacio-ban

Helyszín: San Bonifacio, Verona, Olaszország
A telephely teljes területe: 31,000 m2
Gyártási terület és logisztika: 13,400 m2
Iroda- és laboratóriumi terület: 6,000 m2
Tanúsítványok: ISO 9001, 14001, 45001, 50001 és 55001, PED, ASME és UL

brazed_family_preview640x360.jpg

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást biztosítanak fűtési-, hűtési-, elpárologtató- és kondenzációs alkalmazásokban.

Forrasztott lemezes hőcserélő megoldások



Kapcsolódó tartalom: