2022-03-08 Hírek

Javítsa a bioüzemanyag-előállítás minőségét és hozamát HVO előkezeléssel

Szeretne megfelelni az új jogszabályoknak, vagy javítani bioüzemanyag-előállításának minőségét? Az Alfa Laval HVO előkezelő rendszerei a zsírokat és olajokat, megújuló dízel és fenntartható repülőgép-üzemanyag előállítására alkalmas alapanyaggá alakítják.

Biofuels_640x360.jpg

Miért HVO előkezelés?

A zsírok és olajok előkezelése mellett számos érv szól. A nyers zsírokban és olajokban lévő szennyező anyagok eltávolítása vagy elfogadható szintre csökkentése kritikus fontosságú. A szennyező anyagok közé tartoznak a szilárd anyagok, a nedveség, a kloridok, a fehérjék, a polietilén, a foszfor, a fémek és a kén, hogy csak néhányat említsünk. Az előkezelés a berendezéseket is védi, maximalizálja a katalizátor élettartamát és biztosítja a megújuló üzemanyagok magas hozamát a feldolgozási láncban.

 

A szennyeződések eltávolítása a zsírokból és olajokból

A zsírokból és olajokból a szennyeződések eltávolítására a speciális nyálkátlanítás és az adszorpció a leggyakoribb eljárások. A nyálkátlanítás egyrészt elengedhetetlen a berendezések elszennyeződésének, a katalizátor nyomásesésének és aktivitás csökkenésének megelőzése érdekében. Az adszorpció másrészt eltávolítja a zsírtalanítás után visszamaradt foszfatidokat, és csökkenti a fémtartalmat. Vannak opcionális eljárások is a kiváló minőségű megújuló anyagok biztosítása érdekében - például a kloridok csökkentése és a polietilén eltávolítása.

 

HVO előkezelő tervezése során megfontolandó

A HVO előkezelő rendszer tervezésekor fontos szem előtt tartani a felhasznált alapanyag típusait, a melléktermékek ártalmatlanítását, az üzem helyét, a gépsorok számát és a rendelkezésre állást. A szennyvízkezelés szintén kritikus fontosságú. A nyálkátlanítás és kloridcsökkentés folyamatai például általában az olajáram akár 10%-ának megfelelő szennyvizet termelnek. A víz visszanyerésének, újrahasznosításának és újrafelhasználásának maximalizálása érdekében a HVO előkezelő rendszer tervezése során ezért megfelelő szennyvízkezelő rendszerekkel is számolni kell. A hulladékhő visszanyerésének és újrafelhasználásának lehetőségét is érdemes megfontolni, amely lehetővé teszi, hogy a közeli forrásokból származó magas sótartalmú vízből technológiai vizet állítsanak elő.

 

 

Biofuels 640x360

Miért az Alfa Laval?

Bízzon az Alfa Laval víz- és energiahatékony megoldásaiban az étolaj- és kőolaj-finomító iparágban is. Átfogó kínálatunkban technológiát biztosítunk a nyersolajok előállításától kezdve a teljes finomító- és zsírmódosító üzemekig, beleértve a HVO előkezelő rendszereket is. A problémamentes üzemeltetést globális háttérrel rendelkező magyar szervizmérnök csapatunk támogatja.

Kíváncsi a HVO előkezelésre? 

Tudjon meg többet itt

Kapcsolódó tartalom: