2020-02-27 Hírek

Az Alfa Laval CB210 modern gondolkodást hoz a forrasztott lemezes hőcserélők terén

Az Alfa Laval a forrasztott lemezes hőcserélők legújabb technológiai vívmányait egyetlen konstrukcióba tömörítette: ez az Alfa Laval CB210. Az újonnan bemutatott hőcserélő ígéretesen fokozza a teljesítményt a fűtési és hűtési alkalmazások széles skáláján, ezzel nagyobb lehetőségeket biztosítva az ügyfeleknek mind a kapacitás, mind a hőhatás fokozására.

„Szorosan együttműködünk az ügyfelekkel annak érdekében, hogy jobban megértsük a mai fűtési és hűtési alkalmazások által felvetett műszaki kihívásokat” - magyarázza Fredrik Ekström, az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők üzleti egységének vezetője. "Annak érdekében, hogy jobban megfeleljünk ezeknek a modern igényeknek, az új CB210-es lemezes hőcserélőnkben egyesítettük legújabb, hőcseréhez kapcsolódó innovációinkatt."

Megnövelt kapacitás ugyanakkora helyigény mellett

Az új CB210 egyik legfontosabb fejlesztése a nagyobb beömlő nyílás, amely akár 30% -kal magasabb áramlási sebességet tesz lehetővé, mint a korábbi hőcserélők. Ez a kapacitást is hasonló mértékben növeli az előző modellekhez képest.

„Az új gyártási eljárásokkal nagyobb lemezkötegeket tudunk előállítani. Ennek és a CB210 átalakított beömlő nyílásainak köszönhetően sokkal nagyobb kapacitás érhető el a korábbiakhoz képest” - magyarázza Richard Torssell, az Alfa Laval termékmenedzsere. "Amellett, hogy a régebbi egységeket ugyanakkora helyigény mellett lehet cserélni, a megnövekedett kapacitás azt jelenti, hogy bizonyos esetekben a nagyobbra átméretezett rendszereket is lehet majd fejleszteni a CB210-es hőcserélőkkel."

Innovatív megoldások a hőhatás fokozására

A CB210 számos olyan funkcióval is rendelkezik, amelyek a fűtő- vagy hűtőrendszer általános hőhatékonyságát növelik. Például a jobb közegelosztás a lemez felületén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy teljesebben kihasználhassák az egység hőátadó területét.

„A CB210 hőcserélőt az Alfa Laval innovatív, FlexFlow aszimmetrikus lemez kialakításával is fel lehet építeni” - folytatja Torssell. "Ez azt jelenti, hogy a csatornák kialakításánál az ügyfelekkel együttműködve tudjuk megtalálni adott közegre és alkalmazásra a legoptimálisabb megoldást."

Számos alkalmazásra megfelelő

Mérete, megnövelt kapacitása és jobb hőhatása miatt az Alfa Laval számos különféle fűtési és hűtési rendszerre ajánlja a CB210 hőcserélőt. „Az új kialakítás különös előnyöket kínál az épületgépészet, az ipari hűtés és -fűtés, a távfűtés és -hűtés, valamint a HMV alkalmazásokban” - mondta Roman Rathsack, az Alfa Laval OEM vezetője. "A többi Alfa Laval forrasztott lemezes modellhez hasonlóan, a CB210 is elérhető speciális, olajhűtésre alkmalmas kialakítással."

 

Bővebben az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélőkről

 

 

CB210 vignette

Bővebb információ

Kapcsolódó tartalom: