Forrasztott lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval rézzel forrasztott lemezes hőcserélők kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást biztosítanak a fűtési, hűtési, elpárologtatási és kondenzációs feladatok ellátására. A berendezéseket a folyamatok optimalizálására tervezték, és számos olyan egyedülálló jellemzővel rendelkeznek, amelyek biztosítják a kiváló hőteljesítményt és a maximális megbízhatóságot. Ez lehetővé teszi a lehető leghosszabb élettartam elérését - rendkívül magas tervezési nyomás mellett is.

Alfa Laval Brazed plate heat exchanger

Fenntartható hőátadás

  • Az alacsony tömegű forrasztott kivitel 75%-kal kisebb helyigény mellett sokkal magasabb hőhatékonyságot kínál, mint a csőköteges hőcserélők.
  • Az AC modellek rugalmas DynaStatic elosztórendszere bármely hűtőközeg használata esetén magasabb hatékonyságot biztosít az elpárologtatás során.
  • Az Alfa Laval FlexFlow lemezkialakítás aszimmetrikus csatornái az alkalmazás követelményeinek megfelelően testreszabhatók.
  • Segítünk Önnek kiválasztani az alkalmazásához optimális préselési mélységet, lemezmintázatot és konfigurációt.
  • Ideális megoldás természetes hűtőközeges alkalmazásokhoz a kis helyigénynek, optimalizált lemezkialakításnak és magas üzemi nyomásnak köszönhetően.

A robusztus és megbízható konstrukcióval rendelkező, széles választékban elérhető Alfa Laval forrasztott lemezes technológia korszerű alternatívája a hagyományos hőcserélőknek. Az Alfa Laval szakemberek fűtés és hűtés területén szerzett alkalmazástechnikai tapasztalata, valamint a tervezési és gyártási technológiák folyamatos innovációja együttesen biztosítja, hogy Ön mindig hozzáférjen a rendelkezésre álló legversenyképesebb megoldáshoz. Példák a forrasztott lemezes hőcserélőink alkalmazási területeire: légkondicionálók és folyamatos hűtőberendezések, kereskedelmi és ipari hűtés, távfűtés és használati melegvíz, hőszivattyúk, gázkazánok, energiatárolás, üzemanyagcellák, olaj- és üzemanyaghűtés, hidraulika, motorhűtés, légkompresszorok és légszárítók.

Hogyan működik

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a berendezések a lehető legkisebb helyigény mellett a lehető legmagasabb hőteljesítményt nyújtsák. Tekintse meg ezt az animációt, és tudjon meg többet a hőcserélők alapvető működéséről.

Online termékkatalógus

Az Alfa Laval Online termékkatalógus egy egyre bővülő tartalmú eszköz, amely segítséget nyújt az alkalmazáshoz megfelelő megoldás kiválasztásához. Ezenfelül feltünteti a helyi Alfa Laval partnerek listáját is, így a kiválasztott termékre rögtön árajánlatot is kérhet.

product-guide-640x360-B

Nagyobb hatékonyság. Kisebb helyigény.

A folyamataiban továbbra is a nagy méretű, régimódi csőköteges hőcserélőket használja fűtésre vagy hűtésre? Kíváncsi arra, hogy milyen előnyökkel jár a forrasztott lemezes kialakításra való váltás? A forrasztott lemezes hőcserélő-technológia jóval kisebb helyigény mellett lényegesen nagyobb hőhatékonyságot kínál, mint a hasonló csőköteges modellek. Ez a technológia többek között elősegítheti az energiafogyasztás csökkentését, növelheti a hővisszanyerési képességet, és megoldhatja az üzemében a helyhiánnyal kapcsolatos és a szűk keresztmetszeteket jelentő problémákat. Készen áll a következő lépésre? Látogasson el a Fűtés és Hűtés központba, ahol olyan eszközöket és információkat talál, amelyek segítséget nyújtanak a működéséhez megfelelő megoldás beazonosításához.

Brazed higher efficiency640x360

Egyedülálló jellemzők a teljesítmény fokozására

Az Alfa Laval több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a hőátadással kapcsolatos innováció terén, tehát pontosan tudjuk mi kell ahhoz, hogy minden alkalmazáshoz kimagasló teljesítményű megoldásokat tudjunk nyújtani. Szakembereink folyamatosan új innovációkat fejlesztenek ki, amelyek megbízhatóbbá és hatékonyabbá teszik a forrasztott lemezes hőcserélőket.

PressureSecure 

Páratlan erő a nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz

Innovatív lemezes kiviteleink a magas hőmérsékletű és nagynyomású alkalmazások széles köréhez használhatók. A berendezések kevesebb és vékonyabb lemezekkel üzemelnek, melynek eredményeként csökken a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg mennyisége, valamint alacsonyabb energiafogyasztás és hosszabb élettartam érhető el.

 

ValuePlus 

Teljes támogatás - hozzáadott értéket biztosító opciók az Ön igényei szerint

Hozzáférés számos eszközhöz, valamint az Alfa Laval alkalmazástechnikai és termékfejlesztési szakembereinek támogatásához. A ValuePlus támogatás magában foglalja az összes dokumentációt, engedélyt és tanúsítványt, valamint az egyre bővülő kiegészítőalkatrész-kínálatot. Az Alfa Laval prototípusfejlesztési és tesztelési szakértelmének, valamint a nagy volumenű gyártási kapacitásunknak köszönhetően Ön mindig számíthat ránk a gyors szállítás, az egyszerű telepítés és optimalizálás, valamint az előírásoknak való megfelelőség tekintetében.

REFuture 

Időtálló befektetés: a holnap hűtőközegei

A természetes hűtőközeg-megoldások fejlesztésében vezető szerepet betöltő, innovatív Alfa Laval több éves tapasztalattal rendelkezik az olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek a fenntarthatósági célkitűzések és a jogszabályi követelmények teljesítése érdekében lehetővé teszik az alacsony globális melegítési potenciállal (GWP) rendelkező új generációs hűtőközegek használatát.

DynaStatic

Rugalmas hűtőközeg-elosztás

Ez az áttörést jelentő gyártási módszer lehetővé teszi az elhelyezésnek, valamint a bemenetek méretének és számának az adott alkalmazáshoz történő igazítását, biztosítva ezzel az optimális hűtőközeg-elosztó rendszert a termék számára. Ez nagyobb hatékonyságot eredményez az alacsony globális melegítési potenciállal (GWP) rendelkező hűtőközegek rugalmas használatával.

FlexFlow™ 

Kiemelkedő hőteljesítmény

Az Alfa Laval szabadalmazott aszimmetrikus lemezkivitele a számos egyedi innováció egyike, amely az optimális nyomásesésnek és a nagyobb turbulenciának köszönhetően jobb hőhatást biztosít. Az alacsonyabb energiafelhasználás mellett ez csökkenést jelent a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg tekintetében is.

IceSafe

Szabályozott, roncsolásmentes fagyasztás

Az Alfa Laval kínálatában megtalálhatók az olyan lemezes hőcserélők is, amelyek az érzékeny területektől távolabb elhelyezve adott üzemi körülmények között lehetővé teszik a jégkristályok kialakulását azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél ez követelmény. Ez a megoldás megbízható teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít.


Útmutatás a vezető szakértőktől

A holnap hűtőközegei

Kérdése merült fel a napjainkban forgalomban lévő hűtőközegekkel kapcsolatban? Szakembereink segítséget nyújtanak a változások megértéséhez, és útmutatást adnak az Ön igényeinek leginkább megfelelő hűtőközeg kiválasztásához.

Energiahatékonyság

A hőcserélőkkel kapcsolatos innováció terén bekövetkezett fejlődés lehetővé teszi, hogy a berendezések sokkal nagyobb energiahatékonyságot érjenek el. Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek az alkalmazás fenntarthatóságának fokozására szolgáló legújabb jellemzőket.

Egyszerűsítések az Ön érdekében

Az Alfa Laval leegyszerűsítette a megfelelő hőcserélő kiválasztási folyamatát. Ismerje meg azokat az eszközöket, amelyek segítenek abban, hogy szükség esetén azonnal hozzáférjen az üzleti tevékenységéhez megfelelő technológiához.


.

Kapcsolat

Kérdése van a forrasztott vagy fúziós hegesztési eljárással készült hőcserélőkkel kapcsolatban? Dolgozzunk együtt, hogy megtaláljuk az optimális berendezést, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek.