Alfa Laval hőcserélők - A meglévő korlátok ledöntése új, normateremtő innovációkkal

Egy új hőcserélőbe történő beruházás esetén a beszállító kiválasztása éppen olyan fontos lehet, mint magáé a berendezésé. A legújabb generációs hőcserélőink jellemzőit és funkcióit tapasztalt szakembereink tehetséges csapata tervezte. Azonban az általunk kínált szakértelem túlmutat a berendezésen. Az Alfa Lavalnál a szolgáltatásainkkal és a szakértelmünkkel is támogathatjuk Önt abban, hogy a berendezése a teljes élettartama során optimális teljesítményt nyújtson.

gedichteter plattenwaermetauscher

A legkeresettebb hőcserélő típusok

.

Forrasztott lemezes hőcserélők

A forrasztott lemezes hőcserélőket az Alfa Laval mutatta be 1977-ben és azóta is folyamatosan fejlesztjük őket. Több évtizedes tapasztalat, minősített gyártási folyamatok és folyamatosan fejlesztések garantálják termékeink kiváló minőségét.

 

 • hatékony hőcsere, kis helyigény mellett
 • nem igényel karbantartást, hosszú élettartamú
 • ellenáll magas hőmérsékletekkel és tervezési nyomásokkal szemben
 • optimális hőátadás
 • szabvány CB hőcserélőinket raktárról, rövid szállítási határidővel tudjuk adni

A forrasztott lemezes hőcserélők tipikus alkalmazási területei a központi- vagy távfűtés/hűtés, hűtőközeges alkalmazások, ipari hűtés/fűtés és olajhűtés.

 

Bővebben

.

Szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélők terén forradalmian új lemezkoncepciónk küszöböli ki a hatékonyság és a nyomásesés közötti kompromisszumot! Alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési összköltséget, kisebb helyigényt és csökkent karbantartási igényt biztosítva gyakorlatilag bármely alkalmazásnál!

 

 • hatékony hőátadás
 • kompakt méret
 • rugalmas kialakítás
 • könnyen szervizelhető
 • hosszabb élettartam
 • széles termékkínálat

A berendezések központi- vagy távfűtési, hűtési, hőhasznosítási, elpárologtatási és kondenzálási feladatokra alkalmazhatóak számos iparágban.

 

Bővebben

.

Fúzióval hegesztett hőcserélők

Fúziós hegesztési eljárással készülő AlfaNova lemezes hőcserélőnk 100%-ban rozsdamentes acélból készül. A gyártási technológia - és a különleges töltőfém - feltalálója az Alfa Laval.

 

 • 100%-ban rozsdamentes acélból készül
 • hatékony hőátadás
 • kis helyigény 
 • nem igényel karbantartást
 • hosszú élettartamot biztosít

Olyan alkalmazásokhoz használhatók, ahol a tisztaság nagyon fontos, illetve ahol maró közegek, például ammónia használatos, vagy ahol a réz és nikkel szennyeződés nem elfogadott. Nagyon magas hőmérséklet- és/vagy nyomás értékek mellett is ellnállóak.

 

Bővebben

További hőcserélők

Alfa Laval Hegesztett hőcserélők

Hegesztett hőcserélők

Az Alfa Laval hegesztett hőcserélők a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak. Hegesztett hőcserélőink között megtalálhatóak spirál, lemezes-blokkos (Compabloc), lemezes-köpenyes (Duroshell) és csőköteges kialakítású berendezések is. 

 

Bővebben

 

Alfa Laval Csőköteges hőcserélők

 

Csőköteges hőcserélők

Csőköteges hőcserélőink elsősorban higiénikus alkalmazásokban használatosak folyadékok fűtésére és hűtésére. A nagyobb hőteljesítmény érdekében, hagyományos sima csövekkel vagy speciális felületű csövekkel ellátott köpenyből állnak. A közegek lehetnek folyadékok vagy gázok, amelyek közül az egyik a csöveken belül, míg a másik a csöveken kívül, a köpenyen belül áramlik.

 

Bővebben 

 

 

.

Új termékek

Lehetőségek energia megtakarításra - új Alfa Laval T10 szerelt lemezes hőcserélő

A teljesen átalakított lemezkoncepcióval épített T10 új lehetőségeket kínál az Alfa Laval ügyfeleinek az energiahatékonyság növelése és működésük fenntarthatóbbá tétele érdekében.

Modern gondolkodás a forrasztott hőcserélők terén - Alfa Laval CB210

Az Alfa Laval a forrasztott lemezes hőcserélők legújabb technológiai vívmányait egyetlen konstrukcióban egyesítette: ez az Alfa Laval CB210. Az újonnan bevezetett hőcserélő ígéretesen fokozza a teljesítményt a fűtési és hűtési alkalmazások széles körében.

Nagyobb kapacitás, mint gondolná - Alfa Laval CB410

Az Alfa Laval CB410 az eddigi legnagyobb forrasztott hőcserélőnk egyfázisú feladatokra. A nagyobb áramlási sebességnek köszönhetően nagy hőhatékonysággal képes nagyobb kapacitásra a korábbi modellekhez képest.

.
Product Guide 640x360

Okos kiválasztás!

A megfelelő hőcserélő kiválasztása gyors és egyszerű az Alfa Laval Online Kiválasztó Programjával.

.

Szüksége van BIM file-okra?

Szeretnénk megkönnyíteni a tervezők életét, ezért ha szüksége lenne BIM-adatokra a lemezes hőcserélőinkkel kapcsolatban, kérjük, kövesse az alábbi linket.

 

BIM-adatok megnyitása

header tools 640x360
.

Szervizszolgáltatásainkkal zavartalan a működés

A berendezések üzembe helyezésétől a karbantartásig és a támogatástól a fejlesztési és monitoring szolgáltatásokig - mindig Ön mellett állunk. Biztosítani tudunk minden szükséges alkatrészt és magyarországi szervizcsapatunk készen áll arra, hogy lemezes hőcserélőkhöz kapcsolódóan nyújtson szakértő szervizszolgáltatásokat.

Biztosítja lemezes hőcserélői optimális teljesítményét és hosszú élettartamát?

A hőcserélőket rendszeresen szervizelni kell, hogy biztosítva legyen a gyártási folyamatok zavartalansága, illetve a termékek megfelelő minősége. Ismerje meg, hogy járulhat mindehhez hozzá az Alfa Laval lemezes hőcserélő felújítási szolgáltatása.