Alfa Laval hőcserélők - A meglévő korlátok ledöntése új, normateremtő innovációkkal

Egy új hőcserélőbe történő beruházás esetén a beszállító kiválasztása éppen olyan fontos lehet, mint magáé a berendezésé. A legújabb generációs hőcserélőink jellemzőit és funkcióit tapasztalt szakembereink tehetséges csapata tervezte. Azonban az általunk kínált szakértelem túlmutat a berendezésen. Az Alfa Lavalnál a szolgáltatásainkkal és a szakértelmünkkel is támogathatjuk Önt abban, hogy a berendezése a teljes élettartama során optimális teljesítményt nyújtson.

gedichteter plattenwaermetauscher

A legkeresettebb hőcserélő típusok

.

Forrasztott lemezes hőcserélők

A forrasztott lemezes hőcserélőket az Alfa Laval mutatta be 1977-ben és azóta is folyamatosan fejlesztjük őket. Több évtizedes tapasztalat, minősített gyártási folyamatok és folyamatosan fejlesztések garantálják termékeink kiváló minőségét.

 

 • hatékony hőcsere, kis helyigény mellett
 • nem igényel karbantartást, hosszú élettartamú
 • ellenáll magas hőmérsékletekkel és tervezési nyomásokkal szemben
 • optimális hőátadás
 • szabvány CB hőcserélőinket raktárról, rövid szállítási határidővel tudjuk adni

A forrasztott lemezes hőcserélők tipikus alkalmazási területei a központi- vagy távfűtés/hűtés, hűtőközeges alkalmazások, ipari hűtés/fűtés és olajhűtés.

 

Bővebben

.

Szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélők terén forradalmian új lemezkoncepciónk küszöböli ki a hatékonyság és a nyomásesés közötti kompromisszumot! Alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési összköltséget, kisebb helyigényt és csökkent karbantartási igényt biztosítva gyakorlatilag bármely alkalmazásnál!

 

 • hatékony hőátadás
 • kompakt méret
 • rugalmas kialakítás
 • könnyen szervizelhető
 • hosszabb élettartam
 • széles termékkínálat

A berendezések központi- vagy távfűtési, hűtési, hőhasznosítási, elpárologtatási és kondenzálási feladatokra alkalmazhatóak számos iparágban.

 

Bővebben

.

Fúzióval hegesztett hőcserélők

Fúziós hegesztési eljárással készülő AlfaNova lemezes hőcserélőnk 100%-ban rozsdamentes acélból készül. A gyártási technológia - és a különleges töltőfém - feltalálója az Alfa Laval.

 

 • 100%-ban rozsdamentes acélból készül
 • hatékony hőátadás
 • kis helyigény 
 • nem igényel karbantartást
 • hosszú élettartamot biztosít

Olyan alkalmazásokhoz használhatók, ahol a tisztaság nagyon fontos, illetve ahol maró közegek, például ammónia használatos, vagy ahol a réz és nikkel szennyeződés nem elfogadott. Nagyon magas hőmérséklet- és/vagy nyomás értékek mellett is ellnállóak.

 

Bővebben

További hőcserélők

Alfa Laval Hegesztett hőcserélők

Hegesztett hőcserélők

Az Alfa Laval hegesztett hőcserélők a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak. Hegesztett hőcserélőink között megtalálhatóak spirál, lemezes-blokkos (Compabloc), lemezes-köpenyes (Duroshell) és csőköteges kialakítású berendezések is. 

 

Bővebben

 

Alfa Laval Csőköteges hőcserélők

 

Csőköteges hőcserélők

Csőköteges hőcserélőink elsősorban higiénikus alkalmazásokban használatosak folyadékok fűtésére és hűtésére. A nagyobb hőteljesítmény érdekében, hagyományos sima csövekkel vagy speciális felületű csövekkel ellátott köpenyből állnak. A közegek lehetnek folyadékok vagy gázok, amelyek közül az egyik a csöveken belül, míg a másik a csöveken kívül, a köpenyen belül áramlik.

 

Bővebben 

 

 

gas_to_liquid_plate_heat_exchangers.png

Alfa Laval GTL gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők

A forradalmian új, szabadalmazott aszimmetrikus konfigurációval rendelkező lemezkialakításnak köszönhetően az új Alfa Laval GTL gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők hatékony hővisszanyerést és nagyon alacsony nyomásesést eredményeznek. Emellett lényegesen kisebb helyigényük van a csőköteges technológiához képest.

Bővebben

.

Online hőcserélő kiválasztó programok

Product Guide online kiválasztó

Ne töltsön többet felesleges időt a weboldalak vagy katalógusok böngészésével! A speciális hűtési- és fűtési alkalmazásokra legmegfelelőbb hőcserélőt, most gyorsabban megtalálhatja az Alfa Laval Product Guide online kiválasztó programjával.

HEXpert kiválasztó program

Találja meg gyorsan az ideális hőcserélőt nagy követelményeket támasztó ipari folyamataihoz. Töltse ki az alkalmazás adatait, és öt percen belül testreszabott ajánlást kaphat egy hatékony hőcserélő megoldásra.

.

Új termékek

Lehetőségek energia megtakarításra - új Alfa Laval T10 szerelt lemezes hőcserélő

A teljesen átalakított lemezkoncepcióval épített T10 új lehetőségeket kínál az Alfa Laval ügyfeleinek az energiahatékonyság növelése és működésük fenntarthatóbbá tétele érdekében.

Modern gondolkodás a forrasztott hőcserélők terén - Alfa Laval CB210

Az Alfa Laval a forrasztott lemezes hőcserélők legújabb technológiai vívmányait egyetlen konstrukcióban egyesítette: ez az Alfa Laval CB210. Az újonnan bevezetett hőcserélő ígéretesen fokozza a teljesítményt a fűtési és hűtési alkalmazások széles körében.

Nagyobb kapacitás, mint gondolná - Alfa Laval CB410

Az Alfa Laval CB410 az eddigi legnagyobb forrasztott hőcserélőnk egyfázisú feladatokra. A nagyobb áramlási sebességnek köszönhetően nagy hőhatékonysággal képes nagyobb kapacitásra a korábbi modellekhez képest.

Alfa Laval GL gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval GL termékcsalád tökéletes választás számos aszimmetrikus hőátadási alkalmazáshoz. Az alacsony tömegű forrasztott kivitel jellemzően 75%-kal kisebb helyigény mellett sokkal magasabb hőhatékonyságot kínál, mint a hasonló feladatokra használt csőköteges hőcserélők Ezen túlmenően, a GL hőcserélők sokkal magasabb hőmérsékleteket képesek kezelni a termikus kifáradás kockázata nélkül.

.

Szüksége van BIM file-okra?

Szeretnénk megkönnyíteni a tervezők életét, ezért ha szüksége lenne BIM-adatokra a lemezes hőcserélőinkkel kapcsolatban, kérjük, kövesse az alábbi linket.

 

BIM-adatok megnyitása

header tools 640x360
.

Szervizszolgáltatásainkkal zavartalan a működés

A berendezések üzembe helyezésétől a karbantartásig és a támogatástól a fejlesztési és monitoring szolgáltatásokig - mindig Ön mellett állunk. Biztosítani tudunk minden szükséges alkatrészt és magyarországi szervizcsapatunk készen áll arra, hogy lemezes hőcserélőkhöz kapcsolódóan nyújtson szakértő szervizszolgáltatásokat.

Biztosítja lemezes hőcserélői optimális teljesítményét és hosszú élettartamát?

A hőcserélőket rendszeresen szervizelni kell, hogy biztosítva legyen a gyártási folyamatok zavartalansága, illetve a termékek megfelelő minősége. Ismerje meg, hogy járulhat mindehhez hozzá az Alfa Laval lemezes hőcserélő felújítási szolgáltatása.