Alfa Laval hőcserélők - A meglévő korlátok ledöntése új, normateremtő innovációkkal

Egy új hőcserélőbe történő beruházás esetén a beszállító kiválasztása éppen olyan fontos lehet, mint magáé a berendezésé. A legújabb generációs hőcserélőink jellemzőit és funkcióit tapasztalt szakembereink tehetséges csapata tervezte. Azonban az általunk kínált szakértelem túlmutat a berendezésen. Az Alfa Lavalnál a szolgáltatásainkkal és a szakértelmünkkel is támogathatjuk Önt abban, hogy a berendezése a teljes élettartama során optimális teljesítményt nyújtson.

Product Guide 640x360

Okos kiválasztás!

A megfelelő hőcserélő kiválasztása gyors és egyszerű az Alfa Laval Online Kiválasztó Programjával.

.

Szerelt lemezes hőcserélők

Alfa Laval Szerelt lemezes hőcserélők

Szerelt lemezes hőcserélők terén forradalmian új lemezkoncepciónk küszöböli ki a hatékonyság és a nyomásesés közötti kompromisszumot! Alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési összköltséget, kisebb helyigényt és csökkent karbantartási igényt biztosítva gyakorlatilag bármely alkalmazásnál!

 • A szerelt lemezes hőcserélők hatékony hőátadást biztosítanak kompakt méretben kis helyigény mellett.
 • Rugalmas kialakításúak, könnyen szervizelhetők és karbantarthatók.
 • Hosszabb élettartamúak és alacsonyabb energiafogyasztás érhető el velük.
 • Az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélőinek kínálata rendkívül széles. A méretek, lemez és tömítés anyagok, illetve a rendelkezésre álló opciók száma óriási. 
 • Optimális teljesítmény, maximális hasznos üzemi idő és könnyebb karbantartás.

A berendezések központi- vagy távfűtési, hűtési, hőhasznosítási, elpárologtatási és kondenzálási feladatokra alkalmazhatóak olyan iparágakban, mint az épületgépészet, hűtés, motorhűtés, tej- és élelmiszeripari eljárások vagy olyan nagyobb igénybevételű eljárások, mint a kémiai feldolgozás, olajtermelés és áramfejlesztés.

Bővebben az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélőkről

.

Forrasztott lemezes hőcserélők

Alfa Laval Forrasztott lemezes hőcserélők

A forrasztott lemezes hőcserélőket az Alfa Laval mutatta be 1977-ben és azóta is folyamatosan fejlesztjük őket. Több évtizedes tapasztalat, minősített gyártási folyamatok és folyamatosan fejlesztések garantálják termékeink kiváló minőségét. 

 • Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők kis helyigény mellett hatékony hőcserét biztosítanak.
 • Nem igényelnek karbantartást, hosszú élettartamuk van, és ellenállóak a magas hőmérsékletekkel és a rendkívül nagy tervezési nyomásokkal szemben.
 • Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők minden egyes érintkezési pontnál forrasztottak, ezzel optimális hőátadást, nyomás- és hőállóságot biztosítanak.
 • Szabvány lemezszámú CB hőcserélőinket raktárról, rövid szállítási határidővel tudjuk adni.

A forrasztott lemezes hőcserélők tipikus alkalmazási területei a központi- vagy távfűtés/hűtés, hűtőközeges alkalmazások, ipari hűtés/fűtés és olajhűtés.

Bővebben az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélőkről

.

Fúziós eljárással hegesztett hőcserélők

Alfa Laval AlfaNova hőcserélő

Fúziós hegesztési eljárással készülő AlfaNova lemezes hőcserélőnk 100%-ban rozsdamentes acélból készül. A gyártási technológia - és a különleges töltőfém - feltalálója az Alfa Laval.

 • A fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélők 100%-ban rozsdamentes acélból készülnek, és hatékony hőátadást biztosítanak kis helyigény mellett.
 • Nem igényelnek karbantartást, és hosszú üzemi élettartamot biztosítanak.

Olyan alkalmazásokhoz használhatók, ahol a tisztaság nagyon fontos, illetve ahol maró közegek, például ammónia használatos, vagy ahol a réz és nikkel szennyeződés nem elfogadott. Nagyon magas hőmérséklet- és/vagy nyomás értékek mellett is ellnállóak.

Bővebben az Alfa Laval fúziós eljárással hegesztett hőcserélőkről 

.

Csőköteges hőcserélők

Alfa Laval Csőköteges hőcserélők

Csőköteges hőcserélőink elsősorban higiénikus alkalmazásokban használatosak.

 • Csőköteges hőcserélőink elsősorban a gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban és az italgyártásban használatosak folyadékok fűtésére és hűtésére.
 • A nagyobb hőteljesítmény érdekében, hagyományos sima csövekkel vagy speciális felületű csövekkel ellátott köpenyből állnak.

A közegek lehetnek folyadékok vagy gázok, amelyek közül az egyik a csöveken belül, míg a másik a csöveken kívül, a köpenyen belül áramlik.

Bővebben az Alfa Laval csőköteges hőcserélőkről

.

Hegesztett hőcserélők

Alfa Laval Hegesztett hőcserélők

Az Alfa Laval hegesztett hőcserélők a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak.

A legnehezebb feladatok elvégzése során nem csupán a legellenállóbb berendezésre fog támaszkodni. Vállalatunk globális hátterű és a hegesztett hőcserélők területén páratlan szakértelemmel és tapasztalatokkal rendelkezik.

Hegesztett hőcserélőink között megtalálhatóak spirál, lemezes-blokkos, lemezes-köpenyes és csőköteges kialakítású berendezések is. 

Bővebben az Alfa Laval hegesztett hőcserélőkről

.

Szerviz

A berendezések teljesítményének növelése

Elkötelezett globális szerviz hálózatunk támogatást biztosít az Ön számára is - ha alkatrészekre vagy szakértő segítségre lenne szüksége bárhol és bármikor. Az üzemidő meghosszabbításával, rendelkezésre állással és optimalizálással maximalizáljuk a befektetések megtérülését és nyugalmat biztosítunk Ügyfeleinknek. Szervizszolgáltatásainkat Önnel együttműködve öszefoglalhatjuk egy Karbantartási szerződés keretein belül, a kiszámítható és problémamentes üzemelés érdekében.

Olvasson bővebben szerviz kínálatunkról