Alfa Laval - Hőcserélők áttekintés

Alfa Laval hőcserélők minden alkalmazáshoz

A hőcserében a leginkább energiahatékony és megbízható teljesítmény elérése, az adott alkalmazásra ideális technológia megtalálásán múlik. Az Alfa Laval 90 éve fejleszti a lemezes hőcserélő technológiát, az Ügyfelek alkalmazásaihoz igazítva. Ma a piac legátfogóbb lemezes hőcserélő portfólióját kínáljuk a legszélesebb körű igények kielégítésére. Eddig megszerzett tapasztalatunkra alapozva, az Ön számára optimális megoldást tudjuk biztosítani.

al hc family img

A legkeresettebb hőcserélő típusok

.

Forrasztott lemezes hőcserélők

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Könnyű, rézből forrasztott szerkezet kompakt helyigénnyel
 • Nagyobb termikus hatásfok a hasonló teljesítményű csöves hőcserélőkkel összevetve
 • Rugalmas opciók a különböző alkalmazásokhoz, különböző típusú közegekkel/folyadékokkal való alkalmazásra
 • Ideális természetes és alacsony GWP-értékű hűtőközegekhez

Bővebben

.

Szerelt lemezes hőcserélők

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Rugalmas, a feladatra szabható megoldások, amelyek biztosítják a legmagasabb hőhatékonyságot
 • A kompakt kialakítás helytakarékos, könnyen szervizelhető és karbantartható
 • A szennyeződések, a feszültség és a korrózió csökkentésére szolgáló megoldások a maximális üzemidő érdekében

Bővebben

.

Fúziós eljárással hegesztett AlfaNova hőcserélők

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

 • Valóban 100%-ban rozsdamentes acélszerkezet
 • Erős korrózióállóság agresszív közegekkel szemben
 • Megakadályozza a fémszennyeződést ivóvízben és más higiénikus alkalmazásokban
 • Magas hőhatékonyság és kis helyigény

Bővebben

Gáz-folyadék lemezes hőcserélők

plate_heat_exchangers_GTL.jpg

 • 750°C-os gázhőmérsékletig alkalmazható, egyes alkalmazásokban 1400°C feletti hőmérséklet is lehetséges
 • Nagyon alacsony nyomásesés aszimmetrikus alkalmazásokban a szabadalmaztatott "dimple" lemezkialakításnak köszönhetően
 • Könnyű, a hasonló teljesítményű csöves hőcserélőkhöz képest akár 75%-kal kisebb berendezés
 • Az egyetlen lemezes hőcserélő típus, amelyet gázközeggel való működésre optimalizáltak

Bővebben

További hőcserélők

Hegesztett hőcserélők

compabloc-welded-plate-heat-exchanger.jpg

Az Alfa Laval hegesztett hőcserélők a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak. Hegesztett hőcserélőink között megtalálhatóak spirál, lemezes-blokkos (Compabloc), lemezes-köpenyes (Duroshell) és csőköteges kialakítású berendezések is. 

Bővebben

Csőköteges hőcserélők

CE_Tubular HEX.jpg

Csőköteges hőcserélőink elsősorban higiénikus alkalmazásokban használatosak folyadékok fűtésére és hűtésére. A nagyobb hőteljesítmény érdekében, hagyományos sima csövekkel vagy speciális felületű csövekkel ellátott köpenyből állnak. A közegek lehetnek folyadékok vagy gázok, amelyek közül az egyik a csöveken belül, míg a másik a csöveken kívül, a köpenyen belül áramlik. 

Bővebben

port hole plate heat exchanger close up 640x360.jpg

Hogyan működik a hőcserélő?

Nézze meg közelebbről a hőcserélőt, és tudjon meg többet a működéséről, a hőátadás módjáról, valamint a lemezek és csatornák típusairól. Mindent, amit a hőátadás elméletéről tudni kell, itt talál.

AHRI tanúsítvánnyal® rendelkező hőcserélők

A Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) tanúsítása az egyetlen globális, független, harmadik fél által végzett hőteljesítményre vonatkozó hitelesítés, amely biztosítékot nyújt Önnek arra, hogy lemezes hőcserélője a gyártó által közzétett adatoknak megfelelően teljesít. Az Alfa Laval AHRI tanúsítvánnyal rendelkező szerelt lemezes hőcserélőket, forrasztott lemezes hőcserélőket és fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélőket kínál.

brazed alfanova ahri640x360
.

Online hőcserélő kiválasztó programok

Product Guide online kiválasztó

Ne töltsön többet felesleges időt a weboldalak vagy katalógusok böngészésével! A speciális hűtési- és fűtési alkalmazásokra legmegfelelőbb hőcserélőt, most gyorsabban megtalálhatja az Alfa Laval Product Guide online kiválasztó programjával.

Al-vignette-Webshop-640x360

HEXpert kiválasztó program

A nehéziparban dolgozók számára kritikus fontosságú a megfelelő hőcserélő kiválasztása. a fenntarthatóság, az üzem megbízhatóságának és az üzemeltetés gazdaságosságának javítása szempontjából. De a jelenleg rendelkezésre álló sokféle lehetőség mellett a megfelelő berendezés kiválasztása bonyolult és időigényes kihívás lehet. Az Alfa Laval HEXpert kiválasztó programmal minden eddiginél gyorsabban megtalálhatja az ideális hőcserélőt. Csak válaszoljon néhány rövid kérdésre, és kap egy személyre szabott ajánlatot, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek. A programban jelenleg 100 bar tervezési nyomásig és 450 °C tervezési hőmérsékletig megfelelő berendezések találhatók.

Hexpert Vignette Elena 640x360
.

Új termékek

Ismerje meg az Alfa Laval T15-öt - legújabb, szabványalkotó ipari hőcserélőnket

Elődjéhez, az Alfa Laval M15-höz hasonlóan a T15 egy megbízható hőcserélő, amely számos területen alkalmazható, többek között hővisszanyerésre, termékhűtésre és még sok másra. Forradalmian új lemezkialakítással tervezték, így Ügyfeleink számos feladatára biztosít megoldást a különböző iparágakban Az energia- és erőmű ágazattól az etanolgyártásig, vagy az élelmiszer- és italgyártásban történő alkalmazásokig.

gphe t15

Nagyobb kapacitás, mint gondolná - Alfa Laval CB410

Az Alfa Laval CB410 az eddigi legnagyobb forrasztott hőcserélőnk egyfázisú feladatokra. A nagyobb áramlási sebességnek köszönhetően nagy hőhatékonysággal képes nagyobb kapacitásra a korábbi modellekhez képest.

CB410 vignette 191016

R290 propánhoz optimalizált forrasztott hőcserélő

Fedezze fel az eddig kiaknázatlan lehetőségeket a nagyobb fenntarthatóság érdekében a kereskedelmi hűtéshez, a hőszivattyúkhoz és más területekhez kapcsolódóan. Az Alfa Laval CB24 a piac első kompakt kondenzátora, amely teljes mértékben propánra (R290) optimalizált. A továbbfejlesztett tervezésnek köszönhetően - beleértve a szabadalmaztatott aszimmetrikus csatornalemezes kialakításunkat - lehetővé válik a hűtőközeg igény minimalizálása a hőhatékonyság növelése mellett. Egy biztonságos, megbízható, fenntartható megoldást kap, amely teljes mértékben megfelel a legszigorúbb előírásoknak.

BFB CB24 vignette 640x360

Teljesen rozsdamentes acélból készült hőcserélő használati melegvízhez

Az első 100%-ban rozsdamentes acélból készült lemezes hőcserélő, amelyet HMV alkalmazásra terveztek. Kompakt, erős, és a forrasztott hőcserélők magas hőhatékonyságát kínálja, szennyeződési problémákat okozó réz és nikkel hozzáadása nélkül.

CE AlfaNova18TW 640x360 for vignette

Kifejezetten CO2-val dolgozó alkalmazásokra tervezett új méretű hőcserélő

Az új Alfa Laval AXP82 kivételes teljesítményt és alacsony nyomásesést egyesít egy keret nélküli hőcserélőben, amelyet szén-dioxiddal való használatra optimalizáltak. Az AXP82-vel mostantól ugyanaz a modell széles kW-tartományban használható transzkritikus feladatokra. A szabadalmaztatott tulajdonságokkal rendelkező új csatornalemez javítja a mechanikai és termikus fáradással szembeni ellenállást. Ennek köszönhetően hatékony hőátadás és kiemelkedő megbízhatóság érhető el nagy igénybevételt jelentő nyomás- és hőmérsékletciklusok mellett.

AXP82 vingette 640x360

Alfa Laval GL gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval GL termékcsalád tökéletes választás számos aszimmetrikus hőátadási alkalmazáshoz. Az alacsony tömegű forrasztott kivitel jellemzően 75%-kal kisebb helyigény mellett sokkal magasabb hőhatékonyságot kínál, mint a hasonló feladatokra használt csőköteges hőcserélők Ezen túlmenően, a GL hőcserélők sokkal magasabb hőmérsékleteket képesek kezelni a termikus kifáradás kockázata nélkül.

gl product line folder image 640 360

Nézze meg fűtés- és hűtéstechnikai webináriumainkat

A fűtési és hűtési alkalmazások gyors átalakuláson mennek keresztül, és a fenntarthatósági szempontok új kihívásokat teremtenek. Az Alfa Laval azonban tud segíteni. Csatlakozzon szakértőinkhez az iparágunkat alakító legújabb trendekről és megoldásokról szóló első webinárium-sorozatunkon. Vegyen részt élőben, vagy nézze meg utólag az Ön időbeosztása szerint!

h&c hub web-xchanging-ideas640x360
.
BIM files on computer in office with people

Szüksége van BIM file-okra?

Szeretnénk megkönnyíteni a tervezők életét, ezért ha szüksége lenne BIM-adatokra a lemezes hőcserélőinkkel kapcsolatban, kérjük, kövesse az alábbi linket.

 

BIM-adatok megnyitása

.

Hőcserélők szervizelése

Alfa Laval hőcserélőjére mindaddig számíthat, amíg az Ön tulajdonában van. Tapasztalt szervizes szakembereink a helyszínen és brno-i szervizközpontunkban gondoskodnak arról, hogy berendezése egész életciklusa alatt versenyképes színvonalon működjön. Amennyiben szerviz után érdeklődne, kérjük, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, vagy keresse valamelyik szervizpartnerünket.