Alfa Laval hőcserélők minden alkalmazáshoz

A hőcserében a leginkább energiahatékony és megbízható teljesítmény elérése, az adott alkalmazásra ideális technológia megtalálásán múlik. Az Alfa Laval 90 éve fejleszti a lemezes hőcserélő technológiát, az Ügyfelek alkalmazásaihoz igazítva. Ma a piac legátfogóbb lemezes hőcserélő portfólióját kínáljuk a legszélesebb körű igények kielégítésére. Eddig megszerzett tapasztalatunkra alapozva, az Ön számára optimális megoldást tudjuk biztosítani.

al hc family img

A legkeresettebb hőcserélő típusok

Forrasztott lemezes hőcserélők

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Könnyű, rézből forrasztott szerkezet kompakt helyigénnyel
 • Nagyobb termikus hatásfok a hasonló teljesítményű csöves hőcserélőkkel összevetve
 • Rugalmas opciók a különböző alkalmazásokhoz, különböző típusú közegekkel/folyadékokkal való alkalmazásra
 • Ideális természetes és alacsony GWP-értékű hűtőközegekhez

Bővebben

Szerelt lemezes hőcserélők

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Rugalmas, a feladatra szabható megoldások, amelyek biztosítják a legmagasabb hőhatékonyságot
 • A kompakt kialakítás helytakarékos, könnyen szervizelhető és karbantartható
 • A szennyeződések, a feszültség és a korrózió csökkentésére szolgáló megoldások a maximális üzemidő érdekében

Bővebben

Fúziós eljárással hegesztett AlfaNova hőcserélők

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

 • Valóban 100%-ban rozsdamentes acélszerkezet
 • Erős korrózióállóság agresszív közegekkel szemben
 • Megakadályozza a fémszennyeződést ivóvízben és más higiénikus alkalmazásokban
 • Magas hőhatékonyság és kis helyigény

Bővebben

Gáz-folyadék lemezes hőcserélők

plate_heat_exchangers_GTL.jpg

 • 750°C-os gázhőmérsékletig alkalmazható, egyes alkalmazásokban 1400°C feletti hőmérséklet is lehetséges
 • Nagyon alacsony nyomásesés aszimmetrikus alkalmazásokban a szabadalmaztatott "dimple" lemezkialakításnak köszönhetően
 • Könnyű, a hasonló teljesítményű csöves hőcserélőkhöz képest akár 75%-kal kisebb berendezés
 • Az egyetlen lemezes hőcserélő típus, amelyet gázközeggel való működésre optimalizáltak

Bővebben

További hőcserélők

Hegesztett hőcserélők

compabloc-welded-plate-heat-exchanger.jpg

Az Alfa Laval hegesztett hőcserélők a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak. Hegesztett hőcserélőink között megtalálhatóak spirál, lemezes-blokkos (Compabloc), lemezes-köpenyes (Duroshell) és csőköteges kialakítású berendezések is. 

Bővebben

Csőköteges hőcserélők

CE_Tubular HEX.jpg

Csőköteges hőcserélőink elsősorban higiénikus alkalmazásokban használatosak folyadékok fűtésére és hűtésére. A nagyobb hőteljesítmény érdekében, hagyományos sima csövekkel vagy speciális felületű csövekkel ellátott köpenyből állnak. A közegek lehetnek folyadékok vagy gázok, amelyek közül az egyik a csöveken belül, míg a másik a csöveken kívül, a köpenyen belül áramlik. 

Bővebben

Aalborg Micro

Aalborg Micro 258x151.jpg

Az Alfa Laval Micro egy kompakt kipufogógáz-hőcserélő, amelyet kifejezetten kis gázturbinák, valamint kis motorok hulladékhőjének visszanyerésére és technológiai füstgázok tisztítására terveztek.

Bővebben

Hogyan működik a hőcserélő?

Nézze meg közelebbről a hőcserélőt, és tudjon meg többet a működéséről, a hőátadás módjáról, valamint a lemezek és csatornák típusairól. Mindenről olvashat, amit a hőátadás elméletéről tudni kell.

port hole plate heat exchanger close up 640x360

AHRI tanúsítvánnyal® rendelkező hőcserélők

A Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) tanúsítása az egyetlen globális, független, harmadik fél által végzett hőteljesítményre vonatkozó hitelesítés, amely biztosítékot nyújt Önnek arra, hogy lemezes hőcserélője a gyártó által közzétett adatoknak megfelelően teljesít. Az Alfa Laval AHRI tanúsítvánnyal rendelkező szerelt lemezes hőcserélőket, forrasztott lemezes hőcserélőket és fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélőket kínál.

brazed alfanova ahri640x360
.

Online hőcserélő kiválasztó programok

Alfa Laval Termékkatalógus

Ne töltsön többet felesleges időt a weboldalak vagy katalógusok böngészésével! Az adott feladatra legmegfelelőbb berendezést, most minden eddiginél gyorsabban megtalálhatja az Alfa Laval Termékkatalógus alkalmazásában.

Al-vignette-Webshop-640x360

HEXpert kiválasztó program

A nehéziparban dolgozók számára kritikus fontosságú a megfelelő hőcserélő kiválasztása. a fenntarthatóság, az üzem megbízhatóságának és az üzemeltetés gazdaságosságának javítása szempontjából. De a jelenleg rendelkezésre álló sokféle lehetőség mellett a megfelelő berendezés kiválasztása bonyolult és időigényes kihívás lehet. Az Alfa Laval HEXpert kiválasztó programmal minden eddiginél gyorsabban megtalálhatja az ideális hőcserélőt. Csak válaszoljon néhány rövid kérdésre, és kap egy személyre szabott ajánlatot, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek. A programban jelenleg 100 bar tervezési nyomásig és 450 °C tervezési hőmérsékletig megfelelő berendezések találhatók.

Hexpert Vignette Elena 640x360
.

Új termékek

Az Alfa Laval AC540 termékcsalád - alacsony GWP-értékű hűtőközegekhez optimalizálva

A hűtőközegek világa gyorsan fejlődik, amit egyrészt a környezetvédelmi szempontok vezérelnek, másrészt az, hogy az újgenerációs alacsony GWP-értékű hűtőközegeket, például az R32-t és a szén-dioxidot minél hatékonyabban használják fel. Az épületgépészeti ágazat ezen kihívásaira válaszul fejlesztette ki az Alfa Laval a forrasztott hőcserélők AC540 családját, amelynek kialakítását a választott hűtőközeggel való működésre optimalizálták.

AC540 heat exchanger

Alfa Laval AC65 - teljes hatékonyság lakóépületek hőszivattyús alkalmazásaihoz

A fejlesztési-, folyamat- és hőhatékonyságot kínáló AC65 egy újgenerációs hőcserélő, amely tökéletesen megfelel az egyre népszerűbb hőszivattyús alkalmazások elvárásainak. Páratlan minőséget és kivételes teljesítményt kínál a lehető legalacsonyabb töltet mellett, így tökéletesen alkalmas az alacsony GWP-értékű hűtőközegekhez, beleértve az R290-et is.

AC65 vignette

Nagyobb kapacitás, mint gondolná - Alfa Laval CB410

Az Alfa Laval CB410 az eddigi legnagyobb forrasztott hőcserélőnk egyfázisú feladatokra. A nagyobb áramlási sebességnek köszönhetően nagy hőhatékonysággal képes nagyobb kapacitásra a korábbi modellekhez képest.

CB410 vignette

R290 propánhoz optimalizált forrasztott hőcserélő

Fedezze fel az eddig kiaknázatlan lehetőségeket a nagyobb fenntarthatóság érdekében a kereskedelmi hűtéshez, a hőszivattyúkhoz és más területekhez kapcsolódóan. Az Alfa Laval CB24 a piac első kompakt kondenzátora, amely teljes mértékben propánra (R290) optimalizált. A továbbfejlesztett tervezésnek köszönhetően - beleértve a szabadalmaztatott aszimmetrikus csatornalemezes kialakításunkat - lehetővé válik a hűtőközeg igény minimalizálása a hőhatékonyság növelése mellett. Egy biztonságos, megbízható, fenntartható megoldást kap, amely teljes mértékben megfelel a legszigorúbb előírásoknak.

CB24 vignette

Teljesen rozsdamentes acélból készült hőcserélő használati melegvízhez

Az első 100%-ban rozsdamentes acélból készült lemezes hőcserélő, amelyet HMV alkalmazásra terveztek. Kompakt, erős, és a forrasztott hőcserélők magas hőhatékonyságát kínálja, szennyeződési problémákat okozó réz és nikkel hozzáadása nélkül.

CE AlfaNova18TW 640x360 for vignette

Kifejezetten CO2-val dolgozó alkalmazásokra tervezett új méretű hőcserélő

Az új Alfa Laval AXP82 kivételes teljesítményt és alacsony nyomásesést egyesít egy keret nélküli hőcserélőben, amelyet szén-dioxiddal való használatra optimalizáltak. Az AXP82-vel mostantól ugyanaz a modell széles kW-tartományban használható transzkritikus feladatokra. A szabadalmaztatott tulajdonságokkal rendelkező új csatornalemez javítja a mechanikai és termikus fáradással szembeni ellenállást. Ennek köszönhetően hatékony hőátadás és kiemelkedő megbízhatóság érhető el nagy igénybevételt jelentő nyomás- és hőmérsékletciklusok mellett.

AXP82 vignette

Alfa Laval GL gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők

Az Alfa Laval GL termékcsalád tökéletes választás számos aszimmetrikus hőátadási alkalmazáshoz. Az alacsony tömegű forrasztott kivitel jellemzően 75%-kal kisebb helyigény mellett sokkal magasabb hőhatékonyságot kínál, mint a hasonló feladatokra használt csőköteges hőcserélők Ezen túlmenően, a GL hőcserélők sokkal magasabb hőmérsékleteket képesek kezelni a termikus kifáradás kockázata nélkül.

gas to liquid product line

Nézze meg fűtés- és hűtéstechnikai webináriumainkat

A fűtési és hűtési alkalmazások gyors átalakuláson mennek keresztül, és a fenntarthatósági szempontok új kihívásokat teremtenek. Az Alfa Laval azonban tud segíteni. Csatlakozzon szakértőinkhez az iparágunkat alakító legújabb trendekről és megoldásokról szóló első webinárium-sorozatunkon. Vegyen részt élőben, vagy nézze meg utólag az Ön időbeosztása szerint!

h&c hub web-xchanging-ideas640x360
.
Building Information Modeling BIM files

Szüksége van BIM file-okra?

Szeretnénk megkönnyíteni a tervezők életét, ezért ha szüksége lenne BIM-adatokra a lemezes hőcserélőinkkel kapcsolatban, kérjük, kövesse az alábbi linket.

 

BIM-adatok megnyitása

.

Hőcserélők szervizelése

Alfa Laval hőcserélőjére mindaddig számíthat, amíg az Ön tulajdonában van. Tapasztalt szervizes szakembereink a helyszínen és brno-i szervizközpontunkban gondoskodnak arról, hogy berendezése egész életciklusa alatt versenyképes színvonalon működjön. Amennyiben szerviz után érdeklődne, kérjük, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, vagy keresse valamelyik szervizpartnerünket.