service-centres-hero-1920x480

Alfa Laval Brno Szervizközpont

Partnerek vagyunk a lemezes hőcserélők megelőző karbantartásában

.

Egy prémium minőségű hőcserélő beszerzése nem kis beruházás, ezért érdemes a lehető legjobb szervizszolgáltatást megrendelni, lehetőség szerint professzionális kiszolgálással. A hőcserélők tisztítását és karbantartását szakembereink végzik a Cseh Köztársaságban működő, Brno-i szervizközpontban. Ez garancia a magas színvonalú és gyors szervizszolgáltatásra. Ezenfelül nagy jelentőséget tulajdonítunk a telepítés során keletkező hulladékok és vegyi anyagok megfelelő ártalmatlanításának.

.

CE_Brno_SC_services_640x360.JPG

Kapcsolat - Brno szervizközpont

Cím: Trnkova 3140/119g, 628 00 Brno - Líšeň

Vojtech Mrkvica

Szervizközpont vezető. Brno, Csehország

vojtech.mrkvica@alfalaval.com

 

        

.

Miért fontos a hőcserélőket felújítani?

A hőcserélőket számos iparágban alkalmazzák és egyes gyártási folyamatokban kulcsfontosságú szerepet játszanak. Működésük közben gyakran előfordul, hogy a feldolgozott anyagok fizikai és kémiai tulajdonságuk következtében a hőcserélők eltömődését okozzák. A lerakódásoknak köszönhetően a hőcserélők hatásfoka romlik, ami magasabb fogyasztáshoz, rosszabb termék minőséghez, valamint kevésbé biztonságos üzemeléshez vezet. Az Alfa Laval professzionális szolgáltatásával hosszú távon nem csupán pénzt takarít meg, hanem a biztonságos működést is biztosítja. A hőcserélők helyesen kivitelezett felújítása biztosítja a maximális hőátadást és a minimális nyomásveszteséget, ez pedig garanciát jelent az alacsony energiafogyasztásra, a zökkenőmentes gyártási- / szervizfolyamatokra és a minőség fenntartására. A szivárgásmegelőzés az alkalmazottak és a berendezések védelmén túl a környezetet is óvja.

 

gasket heart 640x360

        

.

Hőcserélő felújítási szolgáltatás

A hőcserélő felújítási szolgáltatásunk során teljes körű szervizt biztosítunk szerelt lemezes hőcserélőjének karbantartásához. Ajánlatunk elfogadását követően szervizes kollégánk az Ön által megadott helyszínre érkezik, amelyet követően a hőcserélő szétszerelése és elszállításra kerül brno-i szervizközpontunkba. A központban a hőcserélőt felújítjuk, teszteljük, majd visszaszállítjuk az üzemelés helysíznére. Itt kollégánk integritásvizsgálattal ellenőrzi a megfelelő működést és ezzel lezárul a felújítási szolgáltatás folyamata. Egy hőcserélő felújításának időtartama általában 5 munkanap.

service centre cleaning plates 640 360

Lemezes hőcserélő felújítási csomagok

Az Alfa Laval három alapcsomagot kínál lemezes hőcserélők felújítására. Válassza azt a csomagot, amely leginkább megfelel az Ön alkalmazási-, időbeli- és költség elvárásainak. Piros, sárga és kék felújítási csomagjaink segítségével elkerülhetőek a váratlan kiadások és a szervizek során felmerülő vitás kérdések. Lemezes hőcserélőihez külön-külön választhatja bármelyik színű csomagot.

reconditioning 640x360

A lemezes hőcserélő felújítása lépésről lépésre

 

GPHE-plate-inspection-250x167.jpg

Lemezek átvizsgálása

A szervizközpontba érkezéskor a hőcserélő lemezeit megvizsgáljuk azért, hogy nagyobb korrózió, erózió és deformitások jeleit keressük. 

   
GPHE-plate-nitrogen-tank-250x167.jpg

Tömítések eltávolítása

Bizonyos vegyszerek segítségével - mint pl. a folyékony nitrogén, sav, lúg - a tömítéseket teljesen eltávolítjuk. Azért alkalmazzuk ezt a módszert, mert így a lemezek barázdái sértetlenek maradnak.

   
GPHE-plate-cleaing-250x167.jpg

Tisztítás magasnyomású vízzel

A lemezes hőcserélők előzetes tisztítása magasnyomású vízzel történik, amellyel eltávolítjuk a lerakódásokat.

   
GPHE-plate-chemical-cleaning-250x167.png

Vegyszeres tisztítás

A lemezeket ezután vegyszeres fürdőbe tesszük, amelynek koncentrációját és hőmérsékletét különös odafigyeléssel választjuk ki annak érdekében, hogy a lerakódásokat kíméletesen oldjuk fel.

   
GPHE-plate-crack-detection-250x167.jpg

Repedés és deformitás vizsgálat

Minden egyes lemezt beszórunk festékpermettel, hogy aztán UV fényben megvizsgáljuk. Ez a módszer lehetőséget ad a legapróbb elváltozások felismerésére is.

   
GPHE-plate-regasketing-250x167.jpg

Újratömítés

Az új Alfa Laval tömítéseket a legoptimálisabb működés érdekében úgy választjuk ki, hogy figyelembe vesszük a felhasznált anyagokat, nyomást és hőmérsékletet az adott alkalmazás során. Ezt követően pedig az előírásoknak megfelelően, ragasztó nélkül vagy ragasztóval rögzítjük őket.

   
Houston-phe-service-2-250.jpg

Ellenőrzés

A lemezek a szervizt követően ellenőrzésen és nyomáspróbán mennek keresztül, amely során a tömítések rögzítésének helyességét, a korrózió megfelelő eltávolítását, a mechanikus eróziós sérüléseket és a szivárgásmentességet vizsgáljuk. Az ellenőrzés után vizsgálati jegyzőkönyvet állítunk ki.

 

        

.

Hőcserélő és dekanter szerviz

gasketed_plate_heat_exchanger_340x433.jpg

Szerelt lemezes és Compabloc hőcserélő szerviz

A hőcserélő felújítási szolgáltatásunk során teljes körű szervizt biztosítunk lemezes hőcserélőjének karbantartásához. Az Alfa Laval Brno Szervizközpontjában nem csak Alfa Laval berendezések, hanem más gyártók (Swep, Sondex, Tranter, SPX/APV, Schmidt, GEA/Kelvion, Funke, Vicarb, Vitherm)  szervizelését is vállaljuk. A karbantartáson túl alkatrészeket is tudunk biztosítani más típusú hőcserélőkhöz is. 90 év alatt szerzett tapasztalatainkra és ismereteinkre támaszkodva biztosítani tudjuk a szerelt lemezes hőcserélők pontos diagnosztikáját és szakszerű karbantartását. 

Kérje ajánlatunkat

BHE 250 213x433.jpg

Forrasztott lemezes hőcserélő szerviz

Forrasztott lemezes hőcserélők karbantartásával az Alfa Laval nem foglalkozik, ez ügyben valamelyik régión belül működő szervizpartnerünk tud segíteni. A partner megtalálásához kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Kapcsolatfelvétel

 

 

 

foodec 770x433.jpg

 

 

Dekanter centrifuga szerviz

Dekanterek karbantartását az Alfa Laval lengyelországi Łódź szervizközpontjában vállaljuk, ahol minden típusú dekanter centrifugát szervizelünk. A szerviz a dekanter vagy a forgó egység szétszerelésével kezdődik. Ezután a dekanterek egyes alkatrészeinek kémiai tisztítása és mechanikus mosása történik magasnyomású mosóval. Az elhasználódott alkatrészeket is megvizsgáljuk és kicseréljük. Javasoljuk az eredeti pótalkatrészek használatát, amelyek biztosítják a készülék hatékonyságát és megbízhatóságát. 

Dekanter szervizzel kapcsolatban keressen bennünket

        

.

Videók

Hőcserélő szerviz

Dekanter szerviz


.

Miért válasszon minket?

Service-center-professional-service-V2.jpg

Professzionális szerviz

Az Alfa Laval berendezések minden részletét ismerjük- minden gumitömítés pontos kémiai összetételét, minden csapágy megfelelő tűrését és minden csavar tökéletes meghúzási nyomatékát. Ha ránk bízza berendezését, biztos lehet benne, hogy az a legjobb állapotban tud üzemelni, és minden specifikációnak megfelel, amikor visszaszállítjuk.

Szívesen támogatjuk Önt a szervizek megfelelő ütemezésében, így könnyedén megtervezheti termelését, és elkerülheti a felesleges leállásokat. 

Service-center-safety.jpg

Biztonság

A biztonságot minden esetben első számú prioritásként kezeljük. Minden munkát gondosan, az egyes berendezésekre vonatkozó eljárásoknak megfelelően végzünk el. A szervizelési folyamatot minden szakaszában gondosan dokumentáljuk.

 

.

Sustainability

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság üzleti tevékenységünk középpontjában áll. Termékeinknek egy közös vonása van: hozzájárulnak ügyfeleink termelési folyamatainak optimalizálásához és hatékonyságához, például a hulladék, a vízfogyasztás vagy a CO2-kibocsátás minimalizálásával.

Flexibility for quick, reliable service

Rugalmasság a gyors és megbízható szervizért

Brno-i szervizközpontunkban a munka egyénre szabható folyamatokon és az ezekhez igazodó szervezésen alapul. Ennek köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a szervizt mindig a megrendelő vállalat igényeinek leginkább megfelelő módon tudjuk végezni. 

        

.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése van szervizhez kapcsolódóan?

Helyi szervizszakértői csapatunk a rendelkezésére áll, amennyiben segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése merült fel a berendezés üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban.

Service staff 640x360