AlfaNova

Az Alfa Laval szabadalmazott AlfaFusion technológiájával gyártott AlfaNova egy olyan hőcserélő, amely réz- és nikkelmentes hegesztéssel összekapcsolt, hullámosított rozsdamentes acéllemezekből áll. Az egyedülálló kialakításnak köszönhetően az AlfaNova a hagyományos forrasztott lemezes hőcserélőknél jobban elviseli a szélsőséges hőmérsékleteket és nyomásokat, valamint nagyobb ellenállással rendelkezik az anyagkifáradással szemben.

AlfaNova fusion bonded plate heat exchangers

Az AlfaNova előnyei

  • Optimális megoldás higiénikus alkalmazásokhoz, például a HMV rendszerekhez.
  • A rézmentes kivitel alkalmas ammónia-hűtőközeggel üzemelő, valamint tiszta vizes hűtési feladatokat ellátó alkalmazásokban való használatra.
  • A több érintkezési pont közötti terheléselosztás kiváló ellenállást biztosít a nyomás miatt fellépő kifáradással szemben.
  • AHRI-tanúsítással rendelkezik, amely igazolja a megbízható hőteljesítményt a HVAC alkalmazások széles körében.
  • Hajóipari jóváhagyással is elérhető számos LPG/LNG alkalmazáshoz, a széles hőmérsékleti tartománynak és a rézmentes kivitelnek köszönhetően.
Az AlfaNova egyedülálló fúziós eljárást alkalmazó gyártási folyamata megerősített lemezkötegeket eredményez, ezáltal magasabb nyomásállóságot biztosít, mint a hasonló technológiák. Továbbá a 100%-ban rozsdamentes acél kivitel lehetővé teszi, hogy a berendezés elviselje az akár 550°C (1020°F) hőmérsékletet. Ennek eredményeként az AlfaNova rendkívül megbízható az extrém nyomással és/vagy hőmérséklettel üzemelő alkalmazásokban. Minden kritikus alkatrész azonos anyagból készül, ami hozzájárul a kimagasló hőhatékonysághoz, emellett a teljesen hegesztett kivitelekkel egyenértékű mechanikai szilárdságot biztosít a berendezés számára.

AHRI-tanúsítvány az épületgépészeti alkalmazásokhoz

Az AlfaNova hőcserélők tanúsítvánnyal rendelkeznek a Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) folyadék-folyadék üzemű forrasztott és fúziós eljárással hegesztett hőcserélő-programjának való megfelelésről. Ez a program a gyártó által közzétett specifikációk alapján egy független, harmadik fél általi hitelesítést ad a HVAC alkalmazásokban használt hőcserélők hőteljesítményére vonatkozóan.

brazed alfanova ahri640x360

Hogyan működik

A hőcserélő azon az elven működik, hogy két, eltérő hőmérsékletű közeg áramlik az egymásra illesztett vékony, hullámosított rozsdamentes acéllemezek mindkét oldalán. A két közeg alternatív csatornákon keresztül ellenáramban folyik, és a lemezek éle körüli, fúziós eljárással felvitt hegesztés tartja a közeget a lemezkötegen belül. Azokat a pontokat, ahol a lemezek egymással érintkeznek, szintén ezzel a technológiával hegesztik össze. Ez megerősíti a lemezköteget a belsejében lévő közeg nyomásával szemben.

Az ellenkező irányú áramlás lehetővé teszi a hő hatékony elvonását akkor is, ha csak rendkívül csekély különbség van a forró és a hideg közegek hőmérséklete között. Ez jelentős megtakarítást eredményez az energiaköltségek tekintetében.

Néhány rendszer esetében párhuzamos folyadékáram is lehetséges.

Tekintse meg az animációt, és tudjon meg többet.

 


Egyedülálló jellemzők a teljesítmény fokozására

Az Alfa Laval több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a hőátadással kapcsolatos innováció terén, tehát pontosan tudjuk mi kell ahhoz, hogy minden alkalmazáshoz kimagasló teljesítményű megoldásokat tudjunk nyújtani. Szakembereink folyamatosan új innovációkat fejlesztenek ki, amelyek megbízhatóbbá és hatékonyabbá teszik a fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélőket.

PressureSecure 

Páratlan erő a nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz

Innovatív lemezes kiviteleink a magas hőmérsékletű és nagynyomású alkalmazások széles köréhez használhatók. A berendezések kevesebb és vékonyabb lemezekkel üzemelnek, melynek eredményeként csökken a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg mennyisége, valamint alacsonyabb energiafogyasztás és hosszabb élettartam érhető el.

 

FlexFlow™ 

Kiemelkedő hőteljesítmény

Az Alfa Laval szabadalmazott aszimmetrikus lemezkivitele a számos egyedi innováció egyike, amely az optimális nyomásesésnek és a nagyobb turbulenciának köszönhetően jobb hőhatást biztosít. Az alacsonyabb energiafelhasználás mellett ez csökkenést jelent a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg tekintetében is.

AlfaNova®

100% rozsdamentes acél

A 100%-os rozsdamentes acélból készült AlfaNova® az Alfa Laval olyan alkalmazásokhoz kínált megoldása, amelyek nem kompatibilisek a hagyományos hőcserélők anyagaival. Ez a természetes hűtőközegekkel való használatra optimalizált korszerű kivitel ráadásul teljes mértékben újrahasznosítható.

 


A megfelelő hőcserélő kiválasztása

A hőcserével kapcsolatos évtizedes tapasztalatok alapján az Alfa Laval útmutatásokat és hasznos eszközöket kínál a mai fűtési és hűtési kihívásoknak való megfeleléshez. A Termékkiválasztási útmutatónk egy interaktív eszköz, amely segítséget nyújt az alkalmazás követelményeinek megfelelő megoldás kiválasztásához.

AL HC640x360

.

Kapcsolat

Kérdése van a forrasztott vagy fúziós hegesztési eljárással készült hőcserélőkkel kapcsolatban? Dolgozzunk együtt, hogy megtaláljuk az optimális berendezést, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek.