Hibrid porbekeverő

A tej-és élelmiszeripar, valamint az italgyártás területén ideálisan alkalmazható hibrid porbekeverő egy költséghatékony, kétszakaszos in-line porbekeverő berendezés, amely gyorsan homogén eleggyé keveri a nedves és száraz összetevőket, majd kiszivattyúzza a keletkezett oldatot.

hybrid powder mixer 640x360

Innovatív in-line por-folyadék keverő

A hordozható és telepíthető Alfa Laval Hibrid porbekeverő egy szabadalmazott higiénikus berendezés, amely egyetlen különálló motort használ a porok folyadékokba történő gyors és hatékony diszpergálására, valamint az így keletkezett oldat kiszivattyúzására. Ez a sokoldalú, egyszerűen kezelhető keverő a szivattyú és a porbekeverő technológiák kombinálásával homogén termékeket állít elő. Használata magas termelékenységet, ugyanakkor jelentős energiamegtakarítást biztosít.

Ez az egyetlen olyan - adagonkénti feldolgozáshoz tervezett - in-line porbekeverő, amelyet egyetlen motor hajt, és képes a szilárd anyagot a folyadékokban egyenletesen eloszlatni, és ezzel egyidejűleg szivattyúzza a folyadékot akár 5 bar nyomáson. A keverő kitűnő választás számos tej-, ital- és élelmiszeripari porbekeverési alkalmazáshoz, például a pektinhez és xantángumihoz hasonló stabilizátorok, valamint az emulgeálószerek feloldásához a legtöbb alkalmazáshoz megkövetelt koncentrációban. Emellett a több mint 50% szárazanyag-tartalmú rekombinált tej gyártására is alkalmas.

Továbbá az Alfa Laval forgó jet-fejes keverőkkel kombinálva a Hibrid porbekeverő a hatékony CIP rendszer részeként is használható.

Alfa Laval Hibrid porbekeverő termékcsalád

Az S15 és M15 Alfa Laval hibrid porkeverő tartalmaz egy forgórész-állórész szakasszal és egy szivattyúszakasszal rendelkező kétszakaszos szivattyút. A berendezés egy motorral és egy tölcsérrel rendelkezik. A tölcsér a por befecskendezőrendszeren keresztüli adagolására szolgál. A befecskendezőrendszert egy higiénikus C-gömbszeleppel lehet leválasztani.

Energiahatékony por-folyadék keverés

A Hibrid porbekeverő két legfontosabb előnye az energiamegtakarítás és a csökkentett CO2-kibocsátás. A hasonló keverőrendszerekhez akár négy különálló villanymotoros meghajtásra is szükség lehet. A hibrid porbekeverő a forgó jet-fejes keverővel együtt használva is csak egy motort igényel. Ez jelentősen csökkenti az energiafogyasztást.

Kattintson ide a rendszerelrendezések összehasonlításához.

Nagymértékű dinamikus nyírókeverés

A hatékony szívásnak köszönhetően a Hibrid porbekeverő felülmúlja a hasonló porbekeverőket, mivel sokkal nagyobb arányban oldja fel a szilárd anyagokat a folyadékban.

A hibrid porbekeverő hatékonyan előkeveri a port és a folyadékot, mielőtt a keverék belép a magas nyírású szakaszba. Ez elősegíti a gyorsabb és hatékonyabb oldódást. Miközben más in-line porbekeverők mechanikus nyíróhatást hoznak létre egy kis területen, a hibrid porbekeverő nagymértékű dinamikus nyírást hoz létre különböző lépésekben, így kevesebb energiát igényel ahhoz, hogy biztosítsa a por teljes feloldódását anélkül, hogy károsítaná a terméket (kíméletes keverés).

Termék előnyök

  • Higiénikus mobil és rögzített egység
  • Energia megtakarítás és alacsonyabb CO2

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Alfa Laval Hybrid Powder Mixer S15 - Stationery unit
Alfa Laval Hybrid Powder Mixer M15 - Mobil unit

Hogyan működik

Kivitel

Az S15 és M15 Alfa Laval hibrid porbekeverő tartalmaz egy forgórész-állórész szakasszal és egy szivattyúszakasszal rendelkező kétszakaszos, frekvenciaváltós motorral meghajtott szivattyút. A por befecskendezőrendszeren keresztül történő bevezetésére egy tölcsér szolgál. A szerkezet rozsdamentes acélkeretre van szerelve.

Működési elv

A kétszakaszos inline hibrid porbekeverő egy meglévő adagolótartályhoz csatlakoztatott keringtető hurokba van beépítve. Ez a felhasználóbarát mobil berendezés beépített rakodólappal rendelkezik, amely megkönnyíti a nehéz porzsákok kezelését. A rakodólap könnyedén a zsákok kényelmes elhelyezését biztosító pozícióba csúsztatható a keverés során, és a tölcsér fedeleként is szolgál, amikor az nincs használatban. Egyszerűen üzemeltethető, mivel a kezelőnek keverés közben csak egy szelepet kell működtetnie. A tisztítás ugyanilyen egyszerű.

1. szakasz

A folyékony összetevők tartályba töltése után a Hybrid porbekeverő a folyadékot a tartályban keringteti. Az 1 - 2 m³-nél nagyobb térfogatú tartályokban a hatékony kiegészítő keverés biztosítása érdekében ajánlott az Alfa Laval forgó jet-fejes keverő beszerelése.

A por tölcsérbe töltése után a tölcsér alatt lévő szelepet ki kell nyitni. Ez az egyetlen szelep, amelyet a kezelőnek a keverés közben működtetnie kell. A szelep alatt elhelyezkedő befecskendező vákuumot hoz létre a tölcsér kiömlőnyílásában, behúzza a port a forgórész-állórész szakaszba, majd a port és a folyadékot homogén eleggyé keveri.

2. szakasz

A keverőlapát visszaszivattyúzza a por-folyadék keveréket a tartályba, miközben a por-folyadék keverék egy része az injektoron keresztül visszakerül az 1. szakaszba.

A befecskendezőben a folyadékáram a tölcsér kiömlőnyílásban vákuumot hoz létre, amely lehetővé teszi a por dinamikus beszívását a folyadékba.

Tisztítás

A keverés befejezése után a Hybrid porbekeverő leeresztőszivattyúként használható, illetve az Alfa Laval forgó jet-fejes keverővel együtt használva CIP szivattyúként működtethető a tartály belsejének tisztításához.