2021-02-02 Hírek

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélőket előállító új gyárának megnyitása lehetővé teszi a nagyobb kapacitás elérését és a vevői elégedettség növelését

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélőket (BHE) gyártó egysége átköltözik az olaszországi San Bonifacioba, egy erre a célra épített új gyárba. Bár ez nincs messze a jelenlegi alontei telephelytől, mégis jelentős ugrást jelent majd a vevőszolgálat és a vevői elégedettség szempontjából. A gyártás már megkezdődött a korszerű új létesítményben, és folynak az előkészületek a kutatás és a helybeni vevői képzések infrastruktúrájának megteremtésére.

A ma válasza a holnap kihívásaira

Az energiatakarékos hőtechnikai berendezések iránti igény növekedésével párhuzamosan, az Alfa Laval nemcsak a vevői igényeket kielégítő kapacitást igyekszik biztosítani, hanem a hőcserélő-megoldások folyamatos fejlesztéséhez szükséges erőforrásokat is. A San Bonifacióban megnyitott új forrasztott lemezes hőcserélő gyár - ahol már az összes nagyobb építési munkálatot befejezték - kulcsfontosságú része ennek az erőfeszítésnek.

„Új olasz gyárunk számos előnyt biztosít majd az Alfa Laval vevői számára” - nyilatkozta Fredrik Ekström, a Forrasztott lemezes és fúziós eljárással hegesztett hőcserélők üzletágának elnöke. „A nagyobb terület, a nagyobb mértékű automatizálás és a logisztikai szempontból jobb elhelyezkedés tágas teret kínál a további növekedéshez, és hosszú évekig biztos hátteret jelent a forrasztott hőcserélő gyártási kapacitásunk növeléséhez. Ezenkívül a telephely magában foglal majd egy korszerű laboratóriumot a hűtőközegekkel kapcsolatos kutatásokhoz, valamint egy jól felszerelt oktatási központot is. A költözés mind a gyártás, mind a vevőkkel való együttműködés szempontjából előrelépést jelent.”

 

A forrasztott lemezes hőcserélő gyártás élvonalában

A minden szempontból modern San Bonifacio gyár építése során kiemelt figyelmet fordítottunk a hatékonyságra, amely magában foglalja a gyár tetejére telepített 1 MW teljesítményű napelem-rendszert is.
A rakodóhelyek, a targonca nélküli belső logisztika és az Alonte telephelyet túlszárnyaló egyéb fizikai fejlesztések mellett a gyár egy digitalizált raktárkezelő rendszerrel is rendelkezik az anyagok és áruk mozgásának nyomonkövethetősége érdekében. A megnövekedett kapacitás mellett a gyártás területén is számos jelentős előrelépés történt.

„A San Bonifacio gyár minden szempontból integrálja a jövőt a mai gyártási folyamatokba” - nyilatkozta Massimo Balestrini, üzemeltetésért felelős alelnök, és a forrasztott és hegesztett termékcsoport elnöke.
„Több hely áll rendelkezésre a gépek számára, de ami a legfontosabb, hogy lehetővé teszi a termelékenység növelését. A folyamatok és a logisztika automatizálása, valamint a gyári kommunikáció digitalizálása gördülékeny és hatékony munkavégzést biztosít. Ez egy okos gyár, ahol a sebesség, a biztonság és a minőség mindenki számára előnyöket biztosít.”

Zökkenőmentes átmenet biztosítása a vevők számára

Bár a technológia is nagyon fontos, az emberi tényező azonban kulcsfontosságú a San Bonifacióba költözés sikerének biztosításához. „Legfőbb prioritásunk, hogy biztosítsuk vevőink számára a hozzáférést termékeinkhez és szakértelmünkhöz” - magyarázta Riccardo Marchetti, a forrasztott lemezes hőcserélők üzemeltetésfejlesztés vezetője és a San Bonifacio telephely projektmenedzsere. „A képzett munkaerő megtartása érdekében - és ebbe beletartoznak az alkalmazástechnikai és laboratóriumi szakembereink is - egy Alonte közelében fekvő helyet választottunk. De ugyanilyen fontos szempont volt a minőséggel vagy szállítással kapcsolatos fennakadások kiküszöbölése is, mivel a költözés egy több hónapig tartó folyamat.”

A jelenlegi járványhelyzet kihívásai ellenére az átmenet nagyrészt a menetrend szerint zajlott.
Szeptemberben az új gyár megkapta az ISO 9001, 14001, 45001 tanúsítványokat, valamint a PED, ASME és UL tanúsítványokat is.

A vevői elégedettség növelése

San Bonifacióban a gyártás beindításával párhuzamosan az Alfa Laval vevői további fejlesztésekre számíthatnak az elkövetkező hónapokban. Kiemelt helyen áll a hűtőközeg/hőtechnikai laboratórium és a helyszíni oktatási központ megnyitása, amelyek számos új lehetőséget kínálnak majd a vevők számára.

„A költözés nemcsak a kapacitás kiépítéséről szól, hanem a vevőkkel való együttműködés kiépítéséről is” - mondta Fredrik Ekström. „A vevők azonnal profitálhatnak a folyamatok és a logisztika fejlesztéseiből.
Azonban a San Bonifacioban felépített telephely legfontosabb ígérete, hogy lehetőséget biztosít a további innovációra a hőcsere terén, valamint új szintre emeli a vevői elégedettséget.”

>> Tudjon meg többet a forrasztott hőcserélőkről és az Alfa Laval hőtechnikai megoldásairól

 

news article img

Tények röviden: Az Alfa Laval San Bonifacio-ban

A telephely teljes területe = 31 000 m2
Gyártási terület és logisztika = 15 000 m2
Irodai és laboratóriumi terület = 6000 m2

brazed_family_preview640x360.jpg

Az Alfa Laval rézzel forrasztott lemezes hőcserélők kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást biztosítanak a fűtési, hűtési, elpárologtatási és kondenzációs feladatok ellátására, számos alkalmazásban.

Forrasztott lemezes hőcserélő megoldások

Kapcsolódó tartalom: