2021-03-30 Hírek

Az Alfa Laval innovatív, forradalmi előrelépést jelentő hőcsere technológiát fejlesztett ki a nehézipar számára

A hőcsere, a szeparáció és az áramlástechnika terén piacvezető Alfa Laval bővíti a nehézipar számára kínált kompakt hőcserélők választékát. A jelentősen magasabb nyomáson történő működésre alkalmas új Alfa Laval Compabloc+ energiatakarékos alternatívája a magas követelményeket támasztó olajfinomító- és petrolkémiai iparágakban hagyományosan alkalmazott technológiának.

Az innovatív és szabadalmazott tömítési koncepciónak köszönhetően az új kompakt hőcserélő, az Alfa Laval Compabloc+ szivárgásmentes működést biztosít akár 60 bar nyomáson is. Ez 20 barral több, mint a piacvezető eredeti Alfa Laval Compabloc hőcserélő esetében. Ez jelentősen emeli azoknak az olajfinomító- és petrolkémiai iparban előforduló, rendkívül magas követelményeket támasztó alkalmazásoknak a számát, amelyekhez a Compabloc+ megbízhatóan használható. A Compabloc+ egy energiatakarékosabb alternatívája a hagyományosan használt csőköteges hőcserélőknek, és akár négy csőköteges berendezést is helyettesíthet az adott feladatnál, ezáltal kiemelkedően versenyképes alternatívát jelent az ipar számára.

 

„Ezekben a rendkívüli időkben nagy örömmel jelentem be, hogy kompakt hőcserélőink kibővített választékával az olyan alkalmazásokhoz is tudunk megoldást kínálni, amelyeket eddig nem tudtunk megcélozni.” - mondta Susanne Pahlén Åklundh, az Energiaipari divízió elnöke.
„Energiatakarékos, kompakt hőcserélőink a finomítókban és a petrolkémiai üzemekben működő alkalmazások nagy igénybevételt jelentő üzemi körülményei között is biztosítják az energiamegtakarítást és a CO2-kibocsátás csökkentését. Ez előnyt jelent mind a vevőink pénztárcája, mind pedig a környezet szempontjából.”

 

Az IEA (Nemzetközi Energiaügynökség) szerint az energiahatékonyság várhatóan kulcsfontosságú szerepet játszik majd a Párizsi Egyezményben kitűzött célok elérésében, és az épületek, a közlekedés és az ipar területén az energiahatékonyságra fordított beruházások éves összege elérheti a 240 milliárd USA dollárt.

 

Compabloc+ product 640x360

Tudta, hogy...

Az Alfa Laval kompakt hőcserélők akár 50 százalékkal energiatakarékosabb berendezések a hagyományos csőköteges hőcserélőknél?

 

Compabloc+ termékoldal megnyitása

Kapcsolódó tartalom: