2021-11-25 Hírek

WideGap - egy bajnok az üzemben

A WideGap lemezes hőcserélőkben az eltömődés veszélye minimálisra csökken, a folyamat üzemideje pedig maximális. A titok a lemezek közötti széles csatornákban, a lemezek mintázatában és a letisztult nyíláskialakításban rejlik. Ezek együttesen lehetővé teszik a rostok és részecskék könnyű áramlását.

WideGap_flow-principle_450.jpg

Több hővisszanyerés, alacsonyabb energiaköltségek

A csöves hőcserélőkhöz képest a WideGap nagyobb hővisszanyerést kínál, ami alacsonyabb energiafogyasztást biztosít.

A hőcserélőben lévő ellenáramlás lehetővé teszi a hőmérséklet szoros megközelítését, azaz a hideg és a meleg közeg közötti minimális hőmérsékletkülönbség elérését.
Így olyan hőforrások is hasznosíthatók, amelyeket korábban hulladékhőnek tekintettek. Ennek eredményeként a gőzfogyasztás csökkenthető és a felesleges gőz felhasználható villamosenergia-termelésre.

Könnyű, sokkal kisebb alapterületet igénylő

Egy csöves hőcserélővel összevetve a Widegap ugyanazt a kapacitást biztosítja, de sokkal könnyebb és az alapterület igénye akár 80%-kal kisebb lehet. A technológiai közeggel töltött WideGap hőcserélő súlya is körülbelül 80%-kal könnyebb, mint egy hasonló teljesítményű csöves egységé.

Megnövelt üzemidő

A WideGap használatával hosszabbodnak a szervizintervallumok, mivel az eltömődés kockázata minimálisra csökken. A rostos közeggel dolgozó alkalmazásoknál a rendszeres visszaöblítés még hosszabb szervizintervallumokat biztosít. A szennyező közeggel dolgozó alkalmazásoknál bevált eljárás a WideGap rendszeres vegyszeres tisztítása, a magas hőátadási hatékonyság fenntartása érdekében.

Az Alfa Laval CIP-rendszerével ez nem is lehetne egyszerűbb. A WideGap sokkal kisebb folyadék visszatartása minimálisra csökkenti a vegyszerfogyasztást a csöves megoldáshoz képest. Ezzel csökken a szennyvíz és a tisztítási idő mértéke.

Az ellenőrzéshez a készüléket egyetlen személy könnyedén, néhány óra alatt kinyithatja. A WideGap együtt bővül az Ön üzemével Bármilyen jövőbeli változtatási terv esetén, a WideGap hőcserélők rugalmas megoldást kínálnak. Ha a WideGap feladata megváltozik, a lemezek újrakonfigurálásával könnyen optimalizálhatja a teljesítményt az új feladathoz.

Raw_sugar_between_WideGap plates 640×360.png

 

Miért pazarolná az energiáját?

Világszerte, számos alkalmazásban és iparágban, több ezer WideGap hőcserélő segít ügyfeleinknek energiát megtakarítani.

Üzemanyag etanol

Az olyan rostos nyersanyagokhoz, mint a gabona, a manióka vagy a cellulóz, a WideGap a tökéletes választás. Mind az erjesztés, mind a lepárlás során a WideGap lehetővé teszi a fűtési és hűtési folyamatok optimalizálását, és értékes energia visszanyerését. A cseppfolyósított cefre lehűtésével a WideGap lehetővé teszi a hő visszanyerését az üzem bármely áramából - technológiai vízből, sörből vagy cefréből. Így segíti az össz energiafogyasztás csökkentését. Hasonlóképpen, ha a WideGap segítségével hűtjük az erjesztett cefrét, nincs szükség hűtött vízre.

Cellulóz és papír

Ma a cellulóz- és papíriparban nagy hangsúlyt fektetnek a hővisszanyerésre. A WideGap hőcserélők segítségével a hagyományos technológiákhoz képest sokkal több energiát nyerhetünk vissza és hasznosíthatunk újra az iparág meleg, rostos hulladékáramaiból.

Cukor

A nyerslé és a rostokat tartalmazó derített lé kezelésére a WideGap a tökéletes választás. Folyadék, gőz vagy alacsony nyomású gőz használható fűtőközegként. Az üstgőz vagy az utolsó elpárologtatásból származó gőz hagyományosan hulladékhőnek számított, de a kétoldalú WideGap ezt az energiát hasznosítani tudja. Ezáltal az értékesebb hőforrások más feladatokra, például az országos hálózatba betáplálható villamos energia előállítására vagy a helyi távfűtési hálózat számára melegvíz előállítására használhatók fel.

Petrolkémiai üzemek

A petrolkémiai iparban a WideGap ideális "vedd meg és felejtsd el" megoldás pellet víz hűtésére. Visszahűtőként az inertekből gőz eltávolítására alkalmazva alacsony nyomásesést és a technológiai közegek hatékonyabb túlhűtését biztosítja. Ez jobb termékvisszanyerést és energiamegtakarítást eredményez a vákuumszivattyú alacsonyabb terhelése révén. A hűtővíz jobb kihasználásának köszönhetően hűtővíz megtakarítás érhető el azokban a rendszerekben, ahol utókondenzátort használnak.

Kondenzátorok hővisszanyerésre

A WideGap ideális hőcserélő a közepes és alacsony nyomású technológiai gőzök kondenzációjához, a technológiai közegek fűtésére. A széles csatorna segít alacsonyan tartani a nyomásesést a gőz oldalán, míg a másik oldalon az aktuális közegnek megfelelő csatornaszélesség választható. Ez lehetőséget biztosít az alacsony nyomású gőzök energiájának visszanyerésére.

widegap left side 640x360

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó tartalom: