2018-12-10 Hírek

Középpontban a steril sörszűrés

Az Alfa Laval söripari megoldásait – a komponensektől az egyedi berendezéseken át a komplett feldolgozó vonalakig – úgy tervezzük és gyártjuk, hogy teljeskörűen szabályozható folyamatokat biztosítsanak. A steril sörszűrés során a baktériumokat membránszűrők segítségével távolítjuk el a sörből, ezzel biztosítva, hogy a termék meg tudja őrizni mikrobiológiai egyensúlyát.

Ennek köszönhetően lehetőséget nyújtanak a hozam növelésére, az energia- és vízfogyasztás, valamint a veszteség mennyiségének csökkentésére. És végül, de nem utolsó sorban segítségükkel olyan különleges sör készíthető, amely megkülönbözteti és kiemeli a termék egyedi jegyeit.

Teljes kínálatunkból most a steril szűrőrendszereket szeretnénk bemutatni, amelyeket sörgyárak és kézműves sörfőzdék számára is tudunk ajánlani.

A steril sörszűrés során a baktériumokat membránszűrők segítségével távolítjuk el a sörből, ezzel biztosítva, hogy a termék meg tudja őrizni mikrobiológiai egyensúlyát. 

A palackozás előtt tartályokban tárolt tiszta, szűrt sört mikrobiológiailag stabilizálni kell, hogy viszonylag hosszabb ideig tárolható legyen a fogyasztás előtt. A jól ismert alagút – vagy pillanat pasztőrözés helyett sterilszűrés is alkalmazható, ami a pasztörizálással ellentétben nem csak inaktívvá teszi, de el is távolítja a sörből a baktériumokat.

A Sartorius Stedim Biotech vállalattal kötött globális megállapodásunknak köszönhetően, a jelenleg elérhető legmodernebb steril sörszűrési megoldások teljes választékát tudjuk biztosítani.

Egyedi, speciális kialakítású membránok

A szűrőrendszerek lelkét a membránok jelentik. Az Alfa Laval rendszerében használt egyedi membránok kifejezetten a steril sörszűrés elvárásainak megfelelően lett kialakítva. A speciális kialakításának részét biztosító strukturális, fehérje adszorpciós, mikrobiológiai elválasztási és vegyi kompatibilitási tulajdonságai az alábbi előnyöket biztosítják:

  • a piacon található szűrő elemeken belüli legmagasabb baktérium  elválasztás
  • hosszú szűrő elem élettartam
  • rövid CIP-tisztítás vízárammal vagy egyszerű nátrium-hidroxiddal
  • folyamat validáció – integritás tesztelés
  • alacsony termékveszteség
  • alacsony oxigén-felvétel
  • szivárgásmentes kialakítás
  • kis helyigény, nincs puffer tartály
  • rugalmasan konfigurálható és integrálható
  • bővíthető

Kézműves sörfőzdék számára is elérhető

Sörgyárak részére teljesen automatizált rendszereket tudunk szállítani, 1000 hl/h kapacitásig.

Ugyanakkor kifejezetten a kézműves sörfőzdék számára kialakítottunk egy kis kapacitású manuális szűrőegységet is, ami standard méretben, 40 hl/h kapacitásig használható. 

A kisebb kapacitás és kézi szabályozás több munkát jelent ugyan a kezelőnek, de a sör minősége és a folyamat biztonsága ugyanolyan jó, mint a teljesen automatizált üzemek esetében.

beer sterile filtration monoline 640x360

További részletek

Kapcsolat, ajánlatkérés

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk. Kérés alapján bármilyen kapacitásra tudunk méretezni szűrő berendezést.
Ajánlatkérés küldése e-mail-en 

Söripari oldalak

Ha szeretne többet olvasni teljes söripari kínálatunkról, látogassa meg központi oldalainkat (angolul).

Központi söripari oldalak 

Bővebben a steril sörszűrésről 

Kapcsolódó tartalom: