2019-04-17 Hírek

Lehetőség az energiamegtakarításra az új Alfa Laval T10 szerelt lemezes hőcserélővel

Az Alfa Laval T10 a legújabb tagja az ipari alkalmazásokhoz kifejlesztett nagy teljesítményű, új generációs szerelt lemezes hőcserélők egyre nagyobb létszámú családjának.

A T10 az Alfa Laval ipari felhasználásra kifejlesztett szerelt lemezes hőcserélő-kínálatában hosszú ideje elérhető M10 modellt váltja fel. Az elődjéhez hasonlóan a T10 rendkívül sokoldalú kivitel, amely széles körben használható a fűtési- és hűtési alkalmazásokhoz szinte minden iparágban.

Az Alfa Laval T10 a piacon elérhető legsokoldalúbb és legstrapabíróbb berendezésként továbbviszi az M10 örökségét a hőátadási feladatokban. A legújabb generációs jellemzőkkel rendelkező berendezésünk még hatékonyabb és fenntarthatóbb hőteljesítményt kínál vevőink számára.

Forradalmian új koncepció

A T10 új lemezkoncepciója a legfontosabb korszerűsítés az előző generációhoz képest. Az új FlexFlowTM lemezkialakításnak köszönhetően a T10 berendezések pontosabban konfigurálhatók anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a hőteljesítmény és a nyomásesés között. A FlexFlow™ akár tíz csatornakombinációt is lehetővé tesz mindössze két lemez használatával.

Azáltal, hogy a hőcserélő az aszimmetrikus csatornakonfigurációval rugalmasan beállítható, biztosított, hogy a hőcserélők adott pozíciójához jobban megfelelő termikus hatásfok legyen elérhető.

A FlexFlow™ lemezkivitelt az Alfa Laval legújabb generációs lemezelrendezési rendszere, a SteerLockTM teszi lehetővé. Az új SteerLockTM biztosítja a tökéletes lemezpozícionálást, függetlenül attól, hogy a lemezek szimmetrikusan vagy aszimmetrikusan vannak beállítva. A SteerLockTM azonfelül, hogy a szerelés során megakadályozza a szivárgást, illetve a lemezek károsodását, megkönnyíti a szervizelést is, mivel karbantartáskor a lemezek gyorsabban eltávolíthatók és visszaszerelhetők.

Hely- és energiatakarékos, környezetkímélő kivitel

A FlexFlow™ és a legújabb generációs újítások, például a CurveFlow™ elosztó terület és az OmegaPort™ nem kör alakú beömlőnyílások hozzáadott hatékonysága révén a T10 a korábbi modellekkel egyenértékű hőteljesítményt biztosít jelentősen csökkentett helyigénnyel. Az új CompactFrame™ funkció minimálisra csökkenti a berendezés teljes méretét, lehetővé téve a kisebb szervizterületeket, valamint az egyszerűsített, gyorsabb karbantartási eljárásokat.

 

Alfa Laval T10 hőcserélő adatlap megnyitása

 

Kapcsolódó tartalom: