Fenntarthatóbb petrolkémiai alkalmazások

A petrolkémiai termékek iránti kereslet arányosan növekszik például a csomagolóanyagok, műanyag zacskók, háztartási készülékek és autók iránti növekvő kereslettel. Ennek eredményeképpen a fosszilis tüzelőanyag-alapú petrolkémiai termékek kereslete is növekszik. A szén-dioxid-mentesítési erőfeszítéseknek köszönhetően azonban növekszik a kereslet a szén-dioxid-leválasztás és a megújuló vagy újrahasznosított alapanyagok iránt is . Az Alfa Lavalnál az a feladatunk, hogy növeljük az energiahatékonyságot a meglévő üzemekben és segítsük az átállást a fosszilis anyagoktól mentes alternatívákra.

column tower petrochemical 640x360

        

Vegyi alapanyagok gyártása

Az olyan vegyi alapanyagok, mint az etilén, propilén, ammónia, metanol, butadién és aromás vegyületek előállítása maximális hatékonyságot igényel. Az Alfa Laval széleskörű kínálatában biztosan megtalálja az Ön egyedi követelményeihez legmegfelelőbb berendezéseket. Célunk, hogy segítsünk Önnek csökkenteni az energiafogyasztást és a telepítési költségeket, miközben növeljük az üzem megbízhatóságát. Akár kompakt hőcserélőre van szüksége a termelési hatékonyság javításához, akár szeparátor technológiára a feldolgozás során keletkező hulladék minimalizálásához, nálunk megtalálhatja a megoldást.

piping process industry 640x360

Köztes vegyipari anyag termelés

Ha etilén-oxidot, etilénglikolt, formaldehidet, poliolokat, szerves savakat, aminokat vagy más köztes petrolkémiai termékeket állít elő, az Alfa Laval segítségével csökkentheti a környezetre gyakorolt hatást és közben növelheti termelését. Akár nagy hatékonyságú hőcserélőinket, kondenzátorainkat, dekantereinket, vagy szeparátorainkat választja,segítségükkel csökkentheti a hulladék mennyiségét és az energiafogyasztást a profit visszaesése nélkül.

Petrochemical 640 x 360

Polimer- és szálgyártás

Akár latexet, polietilént, polipropilént, polisztirolt vagy PVC-t gyárt, az Alfa Laval szakértelmére, berendezéseire és szervizszolgáltatásaira támaszkodva maximalizálhatja a termelés megbízhatóságát és minimalizálhatja petrolkémiai üzeme környezetre gyakorolt hatását. Az Alfa Laval Widegap szélescsatornájú szerelt lemezes hőcserélővel, egy Alfa Laval Compabloc vagy az Alfa Laval spirál hőcserélővel a rostos folyadékok hatékony kezelése egyszerűbb, mint valaha.

oil refinery industry sunset 640x360

Finom vegyszer gyártás

A finom- és speciális vegyi anyagok, mint például a felületaktív anyagok, vízkezelő vegyszerek, növényvédő szerek, polimer adalékanyagok, gyanták, ragasztók, vitaminok és egyéb anyagok, kisebb mennyiségben készülnek, mint az ömlesztett vegyszerek. Ezért az állandóság és a minőség kulcsfontosságú. Az Alfa Laval szorosan együttműködik a petrolkémiai gyártókkal, hogy megbízható, költséghatékony és speciális technológiákat biztosítson, amelyek optimalizálják a fűtést, hűtést, kondenzációt, újraforralást és hőátadást a megbízható, energiahatékony eredmények érdekében.

fine-and-speciality-chemicals