Clara

A Clara magasfordulatú szeparátort kifejezetten élelmiszeripari, italgyártási és ipari fermentációs alkalmazásokra lett kifejlesztve. A Clara kínálat kíméletes termékkezelést, nagy szeparálási hatékonyságot és kis energiafogyasztást biztosít.

Clara 高速离心机-Clara High Speed Centrifuge

Teljeskörű kínálat minden igényhez

A Clara modellek számos méretben kaphatók, a laboratóriumi vagy kísérleti üzemtől a nagy élelmiszeripari, italgyártó és óriási teljesítményű ipari fermentációs üzemekig tudja az Alfa Laval ajánlani. A Clara szeparátorok különböző kialakítással kaphatóak, a nem hermetikus (felülről táplát) kialakítástól a teljesen hermetikus (alulról táplált) kialakításig.

Valamennyi kisebb Clara modell keretre szerelt, ami megkönnyíti a telepítést, minimálisra csökkenti a helyigényt, és mobillá teszi őket (valamennyi keret kerékkel van ellátva).  A keret minden olyan berendezéssel felszerelt, ami a szeparátor hatékony és megbízható működéséhez kell. A szeparátorhoz egy vezérlőpanel és egy szelepmodul is tartozik, ami a szeparátor termékkel és üzemi vízzel való megtáplálás összes szükséges komponensét tartalmazza.

A nagyobb Clara modellek kevésbé alkalmasak keretre szerelésre. Itt az indító elektromos panel és a vezérlőpanel egy rozsdamentes acél öntartó vázra van felszerelve. A termék és a működtető víz betáp csővezeték, az összes szeleppel és mérőműszerrel együtt ugyanannak a váznak a túlsó oldalára van szerelve.

A betáp szivattyú és a szilárdanyagok eltávolítására szolgáló szivattyú valamennyi Clara modellnél opcionálisan választható. A nagyobb Clara modellek opcionálisan teljesítmény-szabályozással is rendelkeznek.

Alkalmazási területek

A Clara szeparátorok különösen alkalmasak termékek tisztítására

Italgyártási alkalmazásokban, például

  • fehér szőlőmust (szabadon folyó és préselt gyümöcslé)
  • fiatal és érett bor (csendes bor és pezsgő típusok)  
  • tea- és kávékivonat  
  • gyümölcslevek (citrus, lombhullató és trópusi)

Ipari fermentációs alkalmazásokban, például:

 • mikroalgák
 • baktériumok
 • élesztő

Tulajdonságok és előnyök

A Clara szeparátorok több megkülönböztető előnnyel rendelkeznek, modelltől függően.

 

Tárcsa bemenet - kíméletes termékkezelés

A tárcsa bemenet lehetővé teszi, hogy a beáramló termék nagyon kíméletesen gyorsuljon fel. Ez növeli a szeparálás hatékonyságát, és minimálisra csökkenti a felhabzást esélyét.

Oxy-Stop - megakadályozza az oxigénfelvételt

A szeparátor kimeneti oldalán lévő folyadékzár megakadályozza a termék oxidációját és az illékony aromák vagy a CO2 vesztést.

Teljesen hermetikus kialakítás - alacsonyabb energiafogyasztás

A teljesen hermetikus kialakítás egy üreges tengelyen keresztüli termék betáp, mechanikus tömítéssel ellátott hermetikus termékelvezetés és egy folyadékkal teljesen feltöltött szeparátor dob kombinációja révén érhető el. A maximális szeparálási hatékonyság és a jelentősen alacsonyabb energiafogyasztás mellett a teljesen hermetikus kialakítás megakadályozza a levegő-folyadék keveredést, ami minimálisra csökkenti a habzás kockázatát.

Csőtengelyes kialakítás - kíméletes gyorsítás

Az egyedi csőtengelyes kialakítás biztosítja a nyírásra érzékeny részecskék lehető legkíméletesebb gyorsítását. Ez egyidejűleg maximális szeparálási hatékonyságot és alacsonyabb energiafogyasztást eredményez.

 

Hogyan működik

How it works - Clara

 

A Clara szeparátor egy olyan kétfázisú szeparátorrendszer, amely szilárd anyagok folyadékokból történő kiválasztására alkalmas. A berendezés lelkét egy öntisztító tányéros dobszeparátor, illetve egy függőleges tengely körül forgó dob képezi. A dob belsejében lévő kúpos tányérokon történik a szeparálás.

Ennek az egységnek a nagy fordulatontörténő forgatása azt jelenti, hogy a szilárd anyagokra kifejtett gravitációs hatást szabályozható centrifugális erő helyettesíti, ami a gravitációhoz képest több, mint 10 000-szeres hatást tud kifejteni.

Amikor ilyen erők érik a szilárd részecskéket tartalmazó folyadékot, a szilárd részecskék - amelyek sűrűbbek - kifelé, a forgó dob falához préselődnek.

A dob speciális geometriája biztosítja a nyírásra érzékeny részecskék kíméletesebb gyorsítását.

clara 701 cutaway 200px