Condition-Alert-1920-480

Alfa Laval ConditionAlert™

Megelőző állapotfigyelő szolgáltatás a maximális szeparátor üzemidőért

Maradjon éber. Biztosítsa a teljesítményt.

Az Alfa Laval már régóta nyújt megelőző felügyeleti szolgáltatásokat, amelyek segítenek optimalizálni a karbantartást és növelni az üzemidőt. Most az állapotfigyelést emeljük a következő szintre. Az új Alfa Laval ConditionAlert segítségével bármikor éles szemmel követheti szeparátora teljesítményét. A ConditionAlert folyamatosan figyeli a szeparátor állapotát és azonnal figyelmeztetést küld, ha intézkedésre van szükség. Az Alfa Laval szakértői analízisével együtt így Önnek rendelkezésére áll minden olyan információ, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy szeparátora kiemelkedő teljesítményt nyújtson.

Miért válassza a ConditionAlert-et?

conditionalert_insights_vignette640x360.jpg

Értékes betekintés a szeparátor teljesítményébe

A mindig elérhető fontos információk birtokában optimalizálhatja a karbantartások tervezését és javíthatja berendezései rendelkezésre állását.

conditionalert_analyze_visual_vignette640x360.jpg

Elemzés és láthatóság az Alfa Lavaltól

Az Alfa Laval az Ön szeparátorának gyártójaként egyedülálló adatokkal rendelkezik, hogy a lehető legjobb karbantartási tanácsokat adhassa Önnek.

conditionalert_reduced_risks_vignette640x360.jpg

Csökkenti a nem tervezett leállások kockázatát

Az Alfa Laval több mint 30 éves tapasztalatára alapozva fejlesztette ki azt az elemzési modellt, amely segítségével pontos diagnózist kaphat a szeparátor teljesítményéről.

Egy napi termelés megóvásának értéke

A valós idejű betekintés és az időben érkező figyelmeztetések révén a ConditionAlert nagyon jövedelmező befektetés a zavartalan üzemidő biztosításába.
Az alábbi esettanulmányokban olvashat két különböző iparágban tevékenykedő két vállalkozásról, akik a ConditionAlert használatával megelőzték a termelésük nem tervezett leállását.

  Nagy sörgyár (főleg láger sört főznek) Nagy finomító (nyersanyag szójabab)
Termelés 15000 hl/nap 1250 tonna/nap
Egy napos nem tervezett leállásból származó nyereségkiesés 1200-1800 kEUR/nap 80-120 kEUR/nap
A ConditionAlert éves költsége összehasonlítva egy nap nyereségkieséssel, három szeparátor esetében. <1% <10%

A ConditionAlert hozzáadott értéke

A ConditionAlert segíti az elvárt termelési teljesítmény biztosítását, levéve a személyzet válláról a nem tervezett leállásokból eredő stresszt.
Az Alfa Laval-lal együttműködve folyamatosan javíthatja a berendezésének rendelkezésre állását.

Hogyan használhatom a ConditionAlert-et?

A ConditionAlert által biztosított betekintés segítségével, valamint a helyi Alfa Laval szervizcsapat szakértőinek útmutatásával hatékonyan tervezheti meg a karbantartást.

 • A ConditionAlert időben figyelmeztetést küld, ha a szeparátor valamely forgó alkatrésze nem működik megfelelően. Ahelyett, hogy egy nem tervezett leállással kellene foglalkoznia, így időben értesítést kap, hogy jobban megtervezhesse a szervizelést, és ellenőrizze, hogy minden szükséges alkatrész rendelkezésre áll-e.
 • Ha a szeparátor működését meg kellene hosszabbítania a következő tervezett szerviz időpontján túl, a ConditionAlert a gép állapotának folyamatos ellenőrzésével segíthet.

worker-using-app-640_360_.jpg

Hogyan működik a ConditionAlert?

A ConditionAlert olyan érzékelők segítségével figyeli a szeparátorokat, amelyek folyamatosan mérik a rezgésszinteket.

 • A ConditionAlert rezgésméréseken és frekvenciaelemzéseken alapul. Ezekkel azonosíthatók a rendellenes rezgésszintek, ami alapján helyreállítható a berendezés.
 • A rendszer időben figyelmeztetést küld Önnek és az Alfa Laval szervizcsapatának e-mail vagy szöveges üzenet formájában.
 • Az Alfa Laval egyedülálló elemzési modellje az összegyűjtött rezgési adatokat a világszerte telepített más
 • Alfa Laval szeparátorok adataival hasonlítja össze, így a lehető legjobb referenciaértékeket adja az elemzésekhez.
 • A telepített szeparátorok állapotának trend elemzéseit bármikor, valós időben követheti nyomon egy webes felületen.
 • A ConditionAlert™ a hőmérsékletet és más jeleket is képes figyelni, hogy további részleteket tudjon meg a szeparátor állapotáról.
.
conditionalert peace of mind hero1920x480

Teljes lelki nyugalom

.

Mit kell telepíteni?

 • Az Ön szeparátorát plusz érzékelőkkel és egy kis adatgyűjtő egységgel szereljük fel, amely egy vezérlőpanelhez csatlakozik - itt történik az adatok elemzése.
 • A vezérlőpanel - amihez akár tíz szeparátor is csatlakoztatható - HMI-vel jeleníti meg az állapotot és a trendeket. A vezérlőpanel az adatokat az Alfa Laval IoT portáljára küldi.
 • A portálra bejelentkezve részletes áttekintést kaphat szeparátorairól az összes gyártási helyszínről, valamint hozzáférhet az adattrendekhez.

Service for separators_workers 640x360.jpg

A maximális üzemidő receptje: Alfa Laval szervizszerződés ConditionAlert-tel

A ConditionAlert által biztosított lehetőségek kihasználásának legjobb módja, ha köt egy átfogó Alfa Laval szervizszerződést, amely teljes mértékben igazodik az Ön berendezéseinek és üzemének egyedi igényeihez. A szervizszerződés biztosítja Önnek az összes olyan szolgáltatást (például képzést és karbantartás tervezést) illetve alkatrész-ellátást, amelyre szüksége van ahhoz, hogy szeparátora hosszú távon a lehető legjobb teljesítményt érje el. És mint mindig, ez esetben is minden az Ön csapata és az Alfa Laval helyi szervizszakértői közötti szoros, folyamatos együttműködésen alapul.

Egyedülálló elemzési modell az értékes információkért

A ConditionAlert valódi értéke az, hogy képes azonosítani, mikor van szükség szervizre, vagy mikor kell kicserélni egy alkatrészt. Ezáltal elkerülhetők a nem tervezett leállások és növelhető a szervizperiódusok közötti időintervallum, ami maximális üzemidőt és minimális karbantartási költségeket jelent.

Mindezt egy olyan egyedülálló modell teszi lehetővé, amely a berendezés specifikus adatain, illetve a világon máshol üzemelő azonos típusú berendezések korábban mért adatain alapul. Az elemzési modellek adják a ConditionAlert tudásközpontját. A ConditionAlert így lehetővé teszi, hogy felhasználja az Alfa Laval több évtizedes tapasztalatából és egyedülálló szakértelméből eredő előnyöket a szeparátor technológiák terén.

Szeparátor innovátor

Az Alfa Laval találta fel az első lemezköteges szeparátort, és több mint egy évszázada élen jár a szeparátor technológia fejlesztésében. Örömmel osztjuk meg Önnel az út során szerzett szakértelmünket. Kattintson az alábbi linkre, és látogasson el a "Separator Innovator" oldalra, ahol többet megtudhat a szeparáció terén elért eredményekről és az Alfa Laval forradalmi fejlesztéseiről.

Separator Innovator 640x360