SaniJet

A higiénikus, a biotechnológiai és a gyógyszeripari alkalmazásokhoz kifejlesztett Alfa Laval SaniJet forgó jet-fejek kimagasló tisztíthatóságot, magasabb minőségű végterméket, nagyobb összteljesítményt és csökkentett működési költségeket biztosítanak.

rotary jet head sanijet 640x360

Teljes körű, költséghatékony tisztítás

Az elérhető legjobb tisztítási eredmény, és a lehető legmagasabb lefedettség biztosítása érdekében a Toftejorg forgó jet-fejek egy optimalizált, nagy erejű folyadéksugár szórási mintát alkalmaznak. A lehető leghatékonyabb CIP megoldás érdekében a tisztítás szórásterülete eléri a tartály legbelső felületeit is. A folyadéksugár nyomása, vagy az erős ütközőhatás hatékonyan eltávolítja a maradékanyagokat a gyártási tételhez szükséges higiéniai feltételek biztosításához. Az önleeresztő és a kívül-belül öntisztító képességnek köszönhetően minden Toftejorg forgó jet-fejes készülék az iparági legjobb gyakorlatnak megfelelően működik. Az Alfa Laval Rotacheck rendszer minden tisztítási ciklust kiértékel, hogy biztosítsa a napjainkban érvényben lévő szigorú higiéniai szabványoknak való megfelelést.

Gazdasági és környezetvédelmi szempontból is jó választás

A résmentes kivitelben készült Toftejorg forgó jet-fejek a tartályok hatékony tisztítását kevesebb vízzel, kevesebb energiával és kevesebb tisztítószerrel végzik, mint a statikus gömbfejek. Ez nem csupán a tiszta víz- és a vegyszerfogyasztás csökkenését segíti elő, de javítja a vállalat környezetvédelmi profilját is.

Megbízható teljesítmény és hosszú élettartam

A forgó jet-fejes technológia egy jól bevált technológia, amely a növeli a tisztítás hatékonyságát azáltal, hogy megbízható és megismételhető tisztítási teljesítményt nyújt. A minimális belső nyomásveszteség biztosítására tervezett Toftejorg forgó jet-fejek már 0,3 bar értéknél alacsonyabb nyomáson is forognak; azonban az ajánlott üzemi nyomás - amelyen az optimális és megbízható tisztítási teljesítmény elérhető - 5 és 8 bar között van. 

A jet-fej a tisztítást központosított fúvókákkal, 360°-os lefedettséggel végzi. Legnagyobb hatás és legalacsonyabb folyadékfogyasztás a legrövidebb idő alatt.

Magas termékintegritás

A termékintegritás biztosítása érdekében az összes Toftejorg forgó jet-fej biztonságos, nem reaktív higiénikus anyagokból készül. A rozsdamentes acélból készült összes anyag teljes mértékben nyomon követhető az EC 1935/2004 szabványnak megfelelően. Minden nem fémből készült alkatrész megfelel az FDA 21CFR § 174 követelményeinek; a gyógyszeripari alkalmazásokhoz használt forgó jet-fejek nem fémből készült alkatrészei az USP VI. osztályra vonatkozó követelményeknek megfelelő minősítéssel rendelkeznek. Kérésre az EN10204 szabványnak megfelelő tartálytisztító berendezésekhez 3.1 tanúsítványt mellékelünk. A forgó jet-fej EHEDG minősítéssel is rendelkezik.

Nyugalmat biztosító, teljes körű dokumentáció a validáláshoz

Az Alfa Laval BioPharm portfólióban szereplő összes berendezéshez és alkatrészhez rendelkezésre áll a minden részletre kiterjedő Alfa Laval Q-doc dokumentációs csomag, amely teljes körű átláthatóságot biztosít a beszerzés, a gyártás és a szállítás tekintetében, valamint lehetővé teszi az anyag-, a gyártási eljárás-, és a pótalkatrész-módosítások teljes mértékű nyomonkövethetőségét. A dokumentációs csomag zökkenőmentessé teszi a validálási folyamatot, mivel tényszerűen igazolja a GDP (Good Documentation Practice = Jó dokumentációs gyakorlat) alkalmazását a gyógyszeripari berendezések beszerzésének minden aspektusában, és kockázatmentes garanciával rendelkező, prémium minőségű Alfa Laval termékeket biztosít a vevők számára.

A Q-doc csomag tartalmazza a berendezések kezelési útmutatóit, a termék/teljesítmény tesztet, a minőségbiztosítási és a gyártási eljárásokat, a releváns anyagtanúsítványokat, a nyomon követhetőségi dokumentációt, valamint az alkatrészekre és szolgáltatásokra vonatkozó szükséges információkat. A részletekre való odafigyelés maximalizálja a rendelkezésre állást és minimálisra csökkenti a kockázatot.

Termék előnyök

  • 60%-kal gyorsabb tisztítás = több idő jut a gyártásra
  • Nagy tisztítási hatékonyság - 360°-os, ismételhető mintában
  • CIP szabályozás validált tisztításon keresztül
  • Akár a tisztítási költségek 70%-a megtakarítható
  • Biztonságos higiénia a megbízható tisztításnak köszönhetően

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

SaniJet kínálat:

  • SaniJet 20
  • SaniJet 25

Hogyan működik

Dinamikus tartálytisztító berendezések 

A négy fúvókából álló forgó jet-fej nagy erejű folyadéksugár-kibocsátása előre programozott oly módon, hogy folyamatosan sűrűsödő szórási mintát kövessen a tartály teljes belső felületének lefedése érdekében. Ez erős mechanikai hatást biztosít, kevés víz-, sav- vagy marószer felhasználással. A gyorsabb tartálytisztítási-ciklus szintén csökkenti az energiafogyasztást.

A fúvókák függőleges és vízszintes tengely körüli forgását a tisztítófolyadék áramlása váltja ki. Az első ciklusban a fúvókák a tartály felületén laza mintát hoznak létre. A későbbi ciklusok során a minta sűrűsége fokozatosan nő, amíg a nyolc ciklus végére létre nem jön a teljes lefedettség. Mindez automatikusan megy végbe, és - kiegészítve az összes szükséges dokumentációval - hatékonyan garantálja a felhasználók számára a tartálytisztítás minőségét.

A forgó jet-fejek ideálisan alkalmazhatók a feldolgozó-, tároló- és szállítótartályok, valamint a feldolgozóiparban, az egészségügyben, a gyógyszeriparban és más iparágakban felhasznált tartályok tisztítására.