Rotacheck

A Rotacheck egy intelligens érzékelő, amely a CIP folyamat során ellenőrzi, hogy a Toftejorg forgó jet-fej megfelelően működik-e. Ez egy jól bevált, megbízható módszer, amely növeli a tisztítás minőségét a tartálytisztítás során.

rotacheck front 640x360

A forgó jet-fejek forgásának ellenőrzése

Az Alfa Laval Rotacheck egy intelligens érzékelő, amely ellenőrzi a Toftejorg forgó jet-fej forgását a tartálytisztítás során. A higiénikus tartályok minden típusához használható, és rendelkezik az Európai Higiéniai Mérnöki és Tervezési Csoport (EHEDG) tanúsítványával, valamint a 3-A minősítéssel, és ezek jelölései a műszeren is megtalálhatók.

Két változatban áll rendelkezésre: a Rotacheck Basic és a Rotacheck+. Mindkét változat használata engedélyezett a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben, a folyadékkal érintkező területeken a 0/20 zónaosztályban, a folyadékkal nem érintkező területeken pedig a 2/22 zónaosztályban.

Biztonságos, higiénikus és ellenőrzött tartálytisztítás

Az Alfa Laval Rotacheck szabadalmazott technológiával, mechanikai kivitelben készül. Speciális érzékelővel rendelkezik, amely pontosan és precízen rögzíti, felügyeli és értékeli a forgó jet-fej forgását és szórási tartományát. Ha eltérést észlel az eredeti forgás- vagy szórási-mintához képest, akkor automatikusan hibajelzést küld, amely lehetővé teszi a vezérlőrendszer és a kezelő számára, hogy javítóintézkedéseket léptessen életbe az optimális működés helyreállítása érdekében.

A Rotacheck rendszer tisztított vízzel (PW) és injekció minőségű vízzel (WFI) is használható, valamint az olyan rendszereknél is, amelyek a CIP során nyomás alatt állnak.

Egyszerű forgó jet-fej felügyelet

Az Alfa Laval Rotacheck segítségével az üzemeltetők és a karbantartó személyzet könnyedén felügyelheti és ellenőrizheti a biztonságos és hatékony tartálytisztító műveleteket, valamint a forgó jet-fej megfelelő működését. A forgó jet-fej állapotát a robusztus házba integrált jól látható jelzőfény jelzi. A digitális kimenetek egyszerű csatlakoztatást biztosítanak bármely vezérlőhöz vagy PLC rendszerhez, lehetővé téve a tartálytisztítási műveletek folyamatos, biztonságos online ellenőrzését a berendezésnél.

Valóban higiénikus tartálytisztítás

A Rotacheck rendszer az Alfa Laval higiénikus tartálycsatlakozót használja, amely minimalizálja a mikroorganizmusok felhalmozódását, és teljes mértékben lemosható csatlakozást biztosít az áramlástechnikai folyamatokhoz. Az EHEDG-tanúsítvánnyal rendelkező, és 3-A jelöléssel ellátott HTC csatlakozó az Alfa Laval egyik új higiénikus folyamatcsatlakozója.

A forgó jet-fejes tartálytisztítás ellenőrzése

A forgó jet-fejes tartálytisztítás ellenőrzésére és értékelésére szolgáló Alfa Laval Rotacheck rendszer két változatban áll rendelkezésre:

  • A Rotacheck+ egy korszerű rendszer, amely beépített funkcióval rendelkezik a forgó jet-fej működésének értékelésére.
  • A Rotacheck Basic egy standard rendszer, amely alkalmas a forgó jet-fej forgásának ellenőrzésére, és a már telepített Rotacheck rendszerek utólagos átalakítására.

Termék előnyök

  • Biztonságos, higiénikus és validált tartálytisztítás
  • Egyszerű forgó jet-fej monitoring
  •  Intelligens szenzor

 

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A tartálytisztító berendezésekhez kifejlesztett Alfa Laval Rotacheck vezérlő- és értékelőrendszer egy felső fedéllel rendelkező érzékelőegységet, egy O-gyűrűt, valamint egy elektromos kábelt és/vagy csatlakozót foglal magába. Az érzékelőegység szenzora a feldolgozótartály belsejében található, és egy érzékelőpanelhez van csatlakoztatva, amely feldolgozza és továbbítja a jelet a PLC-hez.

Működési elv

Az Alfa Laval Rotacheck rendszer két változatban áll rendelkezésre. Mindkét változat digitális érzékelőkimenetekkel rendelkezik, amelyek PNP interfészen keresztül csatlakoztathatók a PLC ki- és bemeneteihez.

Rotacheck+

Ez a korszerű, innovatív rendszer egyedülálló beépített tanítási és felügyeleti funkcióval rendelkezik a forgó jet-fej megfelelő forgásának ellenőrzésére. Amikor a forgó jet-fej az első CIP (helyszíni tisztítás) ciklust végzi, az érzékelő rögzíti a tisztítási folyamat idő- és nyomásadatait, és ezeket referenciaadatokként tárolja. A referenciaadatok egyedi mintát alkotnak az adott tisztítási folyamathoz, a vízsugár-löketek között eltelt idő, valamint a tartály falát érő vízsugár-intenzitás (löketek) tekintetében.

Az ezt követő CIP ciklusok alatt az érzékelőpanelben található processzor összehasonlítja a tényleges értékeket a digitálisan tárolt referenciaértékekkel, és figyelmezteti a kezelőt, ha eltérés tapasztalható.

A forgó jet-fej üzemi állapotát a digitális PLC kimenetek, valamint a jól látható jelzőfény jelzi. A rendszer három különböző visszacsatoló jelet alkalmaz:

  • Forgás OK: Ha a forgó jet-fej működési paraméterei megegyeznek az első CIP ciklus során rögzített értékekkel, a rendszer visszaigazolja a jet-fej megfelelő működését.
  • Riasztás: Ha a forgó jet-fej működési paraméterei az első CIP-ciklus során rögzített megengedett referenciaértékeknél magasabb vagy alacsonyabb értéket mutatnak.
  • Üresjárat: Ha a forgó jet-fej nincs használatban, és nem folyik tisztítás.