LKHPF

Az LKH PF egy nagynyomású, nagy hatékonyságú centrifugálszivattyú, amely tökéletesen megfelel a nagynyomású szűrési alkalmazásokhoz.

LKHPF left side ROW main image 640x360

Prémium teljesítmény

Az Alfa Laval prémiumkategóriás centrifugálszivattyúkhoz hasonlóan az LKH centrifugálszivattyúkat is kimagasló hatékonyság, alacsony energiafogyasztás, számos opció, valamint az áramlási sebesség és nyomás széles tartománya jellemzi.

Kimagasló hatékonyság

A precíz tervezésű szivattyú és motor kimagasló hatékonyságot és kíméletes termékkezelést biztosít. A robusztus kialakítás és a szoros tűrések a korszerű járókerék-kialakítással ötvözve minimálisra csökkentik a recirkulációt, és hatékony energiaátadást biztosítanak.

Optimális szivattyúkialakítás

A járókerék kialakítása biztosítja a szivattyún áthaladó termék hatékony és kíméletes kezelését. Ez lehetővé teszi a termékintegritást, és minimálisra csökkenti az NPSHr értéket (szükséges nettó pozitív szívómagasság).

Alacsony energiafogyasztás

A szivattyú energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele hatalmas energiamegtakarítást jelent. Az Alfa Laval LKH centrifugálszivattyúk optimális szivattyúkialakítása és prémiumkategóriás motorja gyakran a hasonló prémiumkategóriás szivattyúknál nagyobb energiahatékonyságot biztosít, és akár 50%-kal meghaladhatja a hasonló közepkategóriás szivattyúkét.

Tisztíthatóság és higiénikus kivitel

A lényeg a részletekben rejlik. A szabályozott nyomású tömítéseknek, a hézagmentes belső felületeknek, a külső mechanikus tömítésnek és a kiegyenlítő furatokkal ellátott optimalizált járókeréknek köszönhetően a szivattyú teljes mértékben megtisztul az időtakarékos CIP ciklus alatt. A tökéletesen illeszkedő alkatrészek és az előre meghatározott tömítőnyomásra meghúzott O-gyűrűkkel rendelkező csatlakozók minimálisra csökkentik a termékkel érintkező elasztomer felületeket, ami szintén hozzájárul a higiénia biztosításához.

Külső tengelytömítés - higiénikus és karbantartható

Ha a tengelytömítés a szivattyún kívül helyezkedik el, akkor a nehezen tisztítható alkatrészek nem kerülnek közvetlen érintkezésbe a termékkel. Ezenkívül az elölről szerelhető kialakítás gyors és egyszerű cserét tesz lehetővé, ezáltal az üzemidő nő, a karbantartási költségek pedig csökkennek. A csereszabatos egyszeres, öblített és kettős tömítések egyszerűbbé teszik a tartalékalkatrész készletezést.

Jótállás

Eredeti gyári alkatrészek esetén az Alfa Laval hároméves jótállást vállal minden nem kopó alkatrészre.

Termék előnyök

  • Nagy hatékonyság
  • Higiénikus kialakítás
  • Alacsony energiafogyasztás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Szivattyúválaszték

Az LKH centrifugálszivattyúk jelenleg 13 méretben állnak rendelkezésre, és akár 500 m3/óra kapacitásig és 190 H/(m) nyomásértékig alkalmazhatók. Az opciók között a tengelytömítések, öblítőberendezések és elasztomerek több változata áll rendelkezésre.

LKHPF a nagynyomású alkalmazásokhoz

A nagyteherbírású szivattyúház és hátlap, a nagynyomású belső tömítések és a többszörösen nagyteherbírású csonkok lehetővé teszik, hogy ezek a szivattyúk akár 40 bar (600 PSI) bemenő nyomást is kezelni tudjanak. Nyomásállóságának köszönhetően az LKHPF ideális választás a nagy igénybevételt jelentő nanoszűréses és fordított ozmózisos alkalmazásokhoz.

LKH pump curves

LKH szivattyúválaszték, összetett diagram

Egyedi járókerék-kialakítás

A speciális lapáttal rendelkező, félig nyitott járókerék rendkívül alacsony NPSHr értéket (szükséges nettó pozitív szívómagasság) tesz lehetővé. Ez segít megelőzni a kavitációt, és minimálisra csökkenti a mechanikai sérülés veszélyét.

A járókeréken található kiegyenlítő furatok növelik a tengelytömítés körüli áramlást, és csökkentik a tengelyirányban ható erőket. Ez minimalizálja a tengelytömítés és a motorcsapágyak kopását.

Külső tengelytömítés

Az elölről szerelhető tengelytömítés a légköri oldalra szerelt rugóval és alátétekkel gyors, egyszerű és olcsó karbantartást tesz lehetővé. A tengelytömítés cseréje mindössze néhány percet vesz igénybe. Ezenfelül a kiegyensúlyozott kialakítás minimálisra csökkenti a tömítés kinyílásának veszélyét egy előre nem látható nyomáslökés során.

Optimalizált tengelytömítés

Egyetlen tengelytömítés a szivattyúk széles választékához alkalmazható. Pontosan ugyanaz az LKH egyszeres tengelytömítés az LKH szivattyúk 11 modelljéhez, és a SolidC szivattyúk összes modelljéhez alkalmazható. Az LKH tömítésnek létezik egyszeres vagy kettős öblített változata is. Az átszerelés néhány további alkatrész beépítésével csak pár percet vesz igénybe.

Ez a szabványosítás csökkenti a raktárkészletet, valamint a kopó alkatrészek gyors és egyszerű cseréjét teszi lehetővé.

Tengelykapcsoló

A berendezés figyelemre méltó jellemzője a kúpos szorítású tengelykapcsoló. Ez pontosan és biztonságosan rögzíti a szivattyú tengelycsonkját a motor tengelyéhez. Beállítása egyszerű, működése biztonságos, és minimálisra csökkenti a zajt és a rezgést. Ezenfelül a tengelykapcsoló segít meghosszabbítani a tengelytömítés és a motor élettartamát.

 

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval LKH centrifugálszivattyúk – öblített tengelytömítés cseréje

Alfa Laval LKH centrifugálszivattyú - egyszeres öblített tengelytömítés

Alfa Laval LKH centrifugálszivattyú dupla mechanikus tengelytömítés

Alfa Laval szerviz kit-ek