ALTB

Az alsó támasszal rendelkező, felülre szerelhető ALTB nagyobb mechanikai rugalmasságot biztosít, mint az ALT, azonban az általuk kínált megoldások megegyeznek. A keverő méretétől függően az alsó támasz gazdaságosabb konfigurációt eredményezhet. Az Alfa Laval alsó támasz egyszerűen tisztítható (CIP), higiénikus kivitelben készül.

agitator altb 640x360

Energiatakarékos kialakítás

Az EnSaFoil keverőlapátok, valamint a speciálisan az erjesztési folyamathoz kifejlesztett EnSaFerm keverőlapátok csökkentik az energiafogyasztást, és a termékek által elnyelt hőmennyiséget. Átfogó folyadékdinamikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a keverőlapátok egyedülálló formája akár 400%-kal hatékonyabb működést biztosít a hagyományos kialakítású keverőlapátokhoz képest. Az energiaveszteség minimalizálása mellett keverőlapátjaink alacsonyabb sebességen működnek, az átszivattyúzott mennyiség csökkentése nélkül. A hagyományos keverőlapátokkal rendelkező keverőkkel összehasonlítva az Alfa Laval keverők energiafelhasználása akár 80%-kal alacsonyabb lehet.

Moduláris és higiénikus

A kezelőtartályokba szerelt Alfa Laval keverők kimagasló higiéniai szintet biztosítanak a keverési feladatok széles körének ellátására. A sima felületű, higiénikus anyagokból készült moduláris kivitelnek köszönhetően az keverőrendszerek rugalmasan testreszabhatók a speciális tartály- és folyamatkövetelményeknek megfelelően - beleértve az EHEDG, az USDA, az FDA és a 3-A szabványoknak való megfelelőséget is.

Egyszerűsített szerviz

Az Alfa Laval keverők közös jellemzője az alacsony kopás és a minimális karbantartási igény. Ennek köszönhetően kevesebb a gépleállás, ami nagyobb termelékenységet eredményez. Nincs szükség a szétszerelésükre, és nem kell a tartályba benyúlni a különböző alkatrészek karbantartása - például a hosszú élettartamú tömítések vagy a csapágyalkatrészek cseréje - miatt. Ezzel idő és pénz takarítható meg.

Termékválaszték

A nyomás alatt álló és a nyomásmentes tartályokban történő alkalmazásra négy különböző Alfa Laval agitátormodell áll rendelkezésre. A modellek a tartály tetejére, alulra, vagy oldalra szerelhetők. Kérésre steril/aszeptikus és ATEX-tanúsítvánnyal ellátott változatok is rendelkezésre állnak.

További információért kérjük, olvassa el a dokumentációt.

Termék előnyök

  •  Rugalmas mechanikai kialakítás
  • Energiahatékony kialakítás
  • Nagyfokú rugalmasság

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A moduláris kivitelben készült Alfa Laval keverők egy csapágyházas meghajtóegységből, egy speciális tengelytömítés-elrendezéssel ellátott tengelyből, valamint két- vagy háromszárnyas energiatakarékos keverőlapátokból állnak.

Működési elv

Az keverő tengelyére egy villanymotor (meghajtóegység) közvetíti a keveréshez szükséges energiát, akár közvetlenül, akár egy sebességváltó segítségével. A tengely forog, és megforgatja a speciális kivitelű, energiatakarékos szárnyas keverőlapátokat. A tartályban lévő folyadékra ható axiális szivattyúhatás rendkívüli hatékonyságának köszönhetően a keverőlapát mozgása nagymértékű áramlást eredményez, alacsony nyíróhatással. Ennek eredményeként a tartály teljes tartalma hatékonyan összekeverhető.

Opcionális berendezések

Az Alfa Laval kínálatában megtalálhatók a steril/aszeptikus alkalmazásokhoz használható keverőmodellek, valamint az opcionális felszerelések, többek között a hegesztőkarimák, a vakkarimák, a motor/ sebességváltó fedelek és a tartalékalkatrész-készletek.