2023-06-22 Hírek

Új, korszerű Alfa Laval Unique Mixproof CIP és Process szelepek, a piaci igények szerint

Az Alfa Laval két új higiénikus szelepet mutat be. Az Alfa Laval Unique Mixproof CIP és Unique Mixproof Process szelepek a vállalat higiénikus, duplaülékes szelepsorozatát bővítik, a piaci igényeknek megfelelően. E két innovatív keveredésmentes szelep bevezetésével a termékintegritás miatt aggódó gyártóknak mostantól költséghatékony lehetőségük van a termékbiztonság növelésére, miközben fokozhatják a folyamatok hatékonyságát és fenntarthatóságát.

Bizonyított teljesítmény, célratörően továbbfejlesztve

Ez a két új termék már bevált teljesítményre épül, amelyet az elérni kívánt célokat szem előtt tartva továbbfejlesztettek. A Unique Mixproof CIP duplaülékes szelep biztonságosan és hatékonyan irányítja a tisztítóközeg áramlását a CIP-tisztítás során. A Unique Mixproof Process, a bevált Alfa Laval duplaülékes szelepek kompakt változata, amely konfigurálható és különböző méretekben kapható annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a gyártók fontos higiénikus feldolgozási követelményeinek. Mindkét szelep képes egyszerre két különböző folyadékot irányítani a keresztszennyeződés kockázata nélkül, ezáltal hozzájárulva a hosszabb üzemidőhöz és az alacsonyabb teljes tulajdonlási költséghez.

"Ezek az új Unique Mixproof szelepek termékbiztonságot, technológiai rugalmasságot, egyszerű karbantartást, valamint víz- és CIP-mosófolyadék megtakarítási lehetőségeket biztosítanak" - mondta Anders M. Lyhne, az Alfa Laval termékportfólió-menedzsere

Megbízható, költséghatékony termékvédelem

A gyártók a Unique Mixproof CIP és Unique Mixproof Process szelepekkel költséghatékony módon érhetnek el termékbiztonságot. Az Alfa Laval duplaülékes technológiája ülékemeléssel elkülöníti a folyadékokat, így hatékony tisztítást és teljeskörű védelmet biztosít a káros mikroorganizmusok behatolása ellen. A kiegyensúlyozott kialakításnak köszönhetően a szelepek könnyen tudnak kezelni magas nyomásértékeket is, lökéshullámok kockázata nélkül. Ezenkívül rendelkeznek az FDA, a 3A és más elismert szabványok szerinti tanúsítvánnyal.

Nagyobb folyamat rugalmasság

Növelje a gyártási folyamatbeállítások megbízhatóságát és rugalmasságát a speciális gyártási követelményeknek is megfelelő, bevált szeleptechnológiával. Az Alfa Laval Unique Mixproof termékcsaládjához hasonlóan a Unique Mixproof CIP és Unique Mixproof Process szelepek is kompaktak és modulárisak, így nagyobb rugalmasságot biztosítanak a folyamatok során. A Unique Mixproof CIP és Unique Mixproof Process szelepek moduláris felépítéssel, különböző alkalmazásokhoz igazodó típusokban és méretekben kaphatóak, így segítik a gyártókat abban, hogy a változó technológiai követelményekhez alkalmazkodni tudjanak. A szelepeket az Alfa Laval ThinkTop vezérlőfejekkel kombinálva még nagyszerűbb rugalmasság és vezérlés érhető el.

Egyszerűsített szerviz

Az Alfa Laval Unique SSV együlékes és Mixproof keveredésmentes platformokra épülő higiénikus, felülről szerelhető duplaülékes szelepek minimalizálják a nem tervezett leállások kockázatát, miközben a lehető legkevesebb időt és erőforrást igénylik a rutinszerű karbantartások során. A megbízható, meghatározott kompressziójú tömítés technológia meghosszabbítja a szerviz időközöket. Nem tartalmaznak beállítható alkatrészeket, az aktuátor nem igényel karbantartást, aminek köszönhetően maximális az üzemidő és minimális az összköltség.

Fokozott fenntarthatóság

Alfa Laval ThinkTop vezérlőfejjel kombinálva az új Unique Mixproof szelepek kiküszöbölik a szükségtelen termékveszteséget, miközben akár 90%-os víz- és CIP-mosófolyadék megtakarítást is biztosíthatnak. Az alacsonyabb CIP-folyadék felhasználás hozzájárul a teljes tulajdonlási költség csökkentéséhez és minimalizálja a környezetre gyakorolt hatást a feldolgozóiparban. Jó az embereknek, jó az üzletnek és jó a bolygónknak.

Ha többet szeretne megtudni, látogasson el a www.alfalaval.com/UniqueMixproof/news weboldalra.

Kapcsolódó tartalom: