AC

Az Alfa Laval szakértői által az Ön speciális alkalmazási követelményeihez és a kiválasztott hűtőközeghez optimalizált, rugalmas DynaStatic elosztórendszerrel ellátott AC hőcserélő termékcsalád kiváló hőteljesítményt nyújt az elpárologtatási feladatok során. Az egyedülálló FlexFlow aszimmetrikus csatornalemezekkel kombinálva ez biztosítja a rendszer maximális hatékonyságát.

al bhe ac right

Az AC hőcserélők előnyei

  • A DynaStatic és a FlexFlow kialakítás bármely alkalmazás és bármely hűtőközeg esetén hatékony kondenzációt és elpárologtatást biztosít.
  • Elpárologtatóként az AC berendezések 5–1000 kW teljesítményhatárok között üzemeltethetők.
  • Dupla kompresszorok esetében három közeggel is működtethetők a valódi kétkörös hűtőközeg-rendszernek köszönhetően.
  • A nagy nyomásellenállásnak köszönhetően az elosztórendszerrel ellátott AC berendezés kondenzátorként is működhet reverzibilis rendszerekben.
  • A berendezések 32 és 60 bar közötti tervezési nyomáshoz elérhetők, egyformán kis helyigénnyel, és nincs szükség nagyobb keretekre vagy csavarokra sem.
Az integrált, mégis rugalmas DynaStatic elosztórendszerrel az Alfa Laval AC forrasztott lemezes hőcserélők kiváló teljesítményt nyújtanak az elpárologtatás és a kondenzáció területén. Sok esetben ez a teljesítmény 20–40%-kal haladhatja meg az elosztórendszer nélküli hasonló hőcserélők teljesítményét. Ez számos előnyt biztosít mind a reverzibilis rendszereknél, mind pedig akkor, amikor a leolvasztás kulcsfontosságú az alkalmazás szempontjából. Az Alfa Laval az AC sorozatot kifejezetten a légkondicionáló-/ hűtőberendezésekhez és hőszivattyúkhoz fejlesztette ki. Általános alkalmazási területek: elpárologtatók száraz expanzióhoz és glikol-/vízhűtéshez, kondenzátorok hőleadáshoz vagy a hő vízben történő hasznosításához, hővisszanyerők, túlhűtők és a túlmelegített gőz lehűtésére szolgáló berende

Főbb alkalmazási területek

Légkondicionáló- és hűtőberendezések

Ahogy a neve is utal rá, az AC sorozat optimális választás a légkondicionáló- és a hűtőberendezésekhez.

brazed air conditioning640x360

Hőszivattyúk

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők kondenzátorként, hővisszanyerőként, elpárologtatóként és még sok más feladatra is használhatók.

brazed heat pumps640x360

Hogyan működik

A DynaStatic elosztórendszerrel ellátott AC típusú forrasztott lemezes hőcserélők optimálisan beszerelhetők a kívánt alkalmazásba. A rendszert általában ellenirányú közegáramlás biztosítására tervezték, de párhuzamos folyadékáramokhoz is konfigurálható.

Tekintse meg az animációt, és tudjon meg többet.


Egyedülálló jellemzők a teljesítmény fokozására

Az Alfa Laval több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a hőátadással kapcsolatos innováció terén, tehát pontosan tudjuk mi kell ahhoz, hogy minden alkalmazáshoz kimagasló teljesítményű megoldásokat tudjunk nyújtani. Szakembereink folyamatosan új innovációkat fejlesztenek ki, amelyek megbízhatóbbá és hatékonyabbá teszik a forrasztott lemezes hőcserélőket.

DynaStatic

Rugalmas hűtőközeg-elosztás

Ez az áttörést jelentő gyártási módszer lehetővé teszi az elhelyezésnek, valamint a bemenetek méretének és számának az adott alkalmazáshoz történő igazítását, biztosítva ezzel az optimális hűtőközeg-elosztó rendszert a termék számára. Ez nagyobb hatékonyságot eredményez az alacsony globális melegítési potenciállal (GWP) rendelkező hűtőközegek rugalmas használatával.

PressureSecure 

Páratlan erő a nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz

Innovatív lemezes kiviteleink a magas hőmérsékletű és nagynyomású alkalmazások széles köréhez használhatók. A berendezések kevesebb és vékonyabb lemezekkel üzemelnek, melynek eredményeként csökken a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg mennyisége, valamint alacsonyabb energiafogyasztás és hosszabb élettartam érhető el.

 

FlexFlow™ 

Kiemelkedő hőteljesítmény

Az Alfa Laval szabadalmazott aszimmetrikus lemezkivitele a számos egyedi innováció egyike, amely az optimális nyomásesésnek és a nagyobb turbulenciának köszönhetően jobb hőhatást biztosít. Az alacsonyabb energiafelhasználás mellett ez csökkenést jelent a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg tekintetében is.

IceSafe

Szabályozott, roncsolásmentes fagyasztás

Az Alfa Laval kínálatában megtalálhatók az olyan lemezes hőcserélők is, amelyek az érzékeny területektől távolabb elhelyezve adott üzemi körülmények között lehetővé teszik a jégkristályok kialakulását azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél ez követelmény. Ez a megoldás megbízható teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít.

REFuture 

Időtálló befektetés: a holnap hűtőközegei

A természetes hűtőközeg-megoldások fejlesztésében vezető szerepet betöltő, innovatív Alfa Laval több éves tapasztalattal rendelkezik az olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek a fenntarthatósági célkitűzések és a jogszabályi követelmények teljesítése érdekében lehetővé teszik az alacsony globális melegítési potenciállal (GWP) rendelkező új generációs hűtőközegek használatát.


A megfelelő Alfa Laval AC hőcserélő kiválasztása

Az Alfa Laval AC forrasztott lemezes hőcserélők négy típusa áll rendelkezésre, különböző maximális tervezési nyomásokhoz és különböző hűtőközeggel való használatra optimalizálva:

  • AC berendezések – 32 bar
  • ACH berendezések – 45 bar
  • ACK berendezések – 49 bar
  • ACP berendezések – 60 bar

Az Alfa Laval útmutatást és hasznos eszközöket biztosít annak érdekében, hogy Ön az alkalmazásához legjobban használható modellt válassza. Első lépésként nézze át a termékkiválasztási útmutatónkat, amely az ideális megoldás gyors kiválasztásának megkönnyítésére kifejlesztett interaktív eszköz.

Online termékkiválasztó megnyitása


.

Kapcsolat

Kérdése van a forrasztott vagy fúziós hegesztési eljárással készült hőcserélőkkel kapcsolatban? Dolgozzunk együtt, hogy megtaláljuk az optimális berendezést, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek.