2021-10-28 Hírek

Miért van szüksége az ipari üzemeknek zéró folyadékkibocsátású rendszerekre?

Az ipari folyamatok energiát, nyersanyagokat és vizet igényelnek és termékeket, hulladékot és szennyvizet termelnek. A zéró folyadékkibocsátáshoz (ZLD) hasonló vízgazdálkodási stratégiák, minimalizálhatják az édesvíz elvételt, értékes melléktermékeket nyerhetnek vissza, csökkenthetik a költségeket, biztosíthatják a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelést és fokozhatják az üzem teljes működésének fenntarthatóságát.

 

Nincs ipari szennyvízkibocsátás a környezetbe

A ZLD rendszerek a tisztított szennyvizet újrahasznosítják, visszaforgatják és újrafelhasználják ipari célokra. A bepárlás a szennyvíz mennyiség csökkentésének gazdaságos és környezetvédelmi szempontból biztonságos módja. A szennyvízből kiváló minőségű újrahasznosított víz nyerhető vissza technológiai újrafelhasználásra vagy hasznos kibocsátásra.

A szennyvíz mennyisége csökkenthető az adott alkalmazásra ideális mértékű koncentrálással. A szennyvízben lévő víz mennyiségének minimalizálása csökkenti az ártalmatlanítási költségeket, mivel minimális szilárd hulladék keletkezik, és maximális mennyiségű kezelt víz hasznosítható újra. Bizonyos esetekben a hulladékból értékes nyersanyagok nyerhetők vissza, amikkel növelni lehet az üzem bevételeit.

Kompakt méret, alacsonyabb telepítési költségek

A robusztus és megbízható Alfa Laval ZLD rendszerek lemezes hőcserélő technológián alapulnak, amelyek kompaktabbak, mint a hasonló teljesítményű csöves rendszerek. Nagyon nagy felület/térfogat arány mellett alacsonyabb teljes telepítési költségeket is biztosítanak a kevesebb alapozás igény, a kisebb épület szükséglet és az alacsonyabb telepítési költség miatt. Ez felgyorsítja a moduláris rendszer üzembe helyezési idejét is.

Több üzemidő és kevesebb tisztítás

A hőcserélők tisztán tartása kulcsfontosságú a ZLD általános teljesítménye szempontjából, emellett maximalizálja a tisztítások közötti időintervallumot is. Az Alfa Laval ZLD rendszere egyenletesen nagy sebességet és turbulenciát idéz elő az összes hőátadó felületen. Ez az öntisztító hatás visszatartja a lebegő szilárd anyagokat a keringésben, és megakadályozza, hogy azok lerakódjanak a lemezfelületeken. Segít továbbá fenntartani a nyírásra érzékeny folyadékok viszkozitását, csökkentve ezzel a szivattyúzási energiaköltségeket.

Könnyen tisztítható: Rugalmas, alkalmazkodó és hozzáférhető 

A ZLD technológiai megoldások általában erősen szennyezettek, és rendszeres mechanikai tisztítást igényelnek. Az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők hőátadó felületeihez könnyű hozzáférni tisztításkor és ellenőrzéskor. A kapacitás igény változásának megfelelően a telepítés után is könnyen hozzáadhatók vagy eltávolíthatók lemezek a hőcserélőből. A lemezkonfiguráció módosítható, ha a technológiai folyadékok eltérnek az eredetileg tervezettől. Mind a lemezek, mind a tömítések az adott alkalmazásnak megfelelő különböző anyagokból készülhetnek. Az Alfa Laval ZLD rendszerek rugalmasak és az igényekhez adaptálhatóak, valamint könnyebben tisztíthatók, mint a csöves rendszerek, így maximalizálják az üzemidőt és a teljes kapacitást.

Csökkentse a kockázatokat azzal, hogy kis léptékben tesztel

Az Alfa Lavalnál három különböző szintű elemzés és tesztelés áll rendelkezésre, hogy segítsen meghatározni az Ön ZLD alkalmazásának jellemzőit és kihívásait. Az Alfa Laval segíthet Önnek elemezni a szennyvizet, és számítógépes modellezés segítségével megjósolni a bepárlási hatékonyságot, a forráspont-emelkedést és az elszennyeződés kockázatát az üzemében. Használja ki a tesztelés előnyeit az olyan fizikai tulajdonságok megismeréséhez, mint a sűrűség, a viszkozitás, a forráspont-emelkedés, a kondenzátum minősége és a bepárlás hatékonysága. Vagy végezzen kísérleteket a bepárlási teljesítmény kritériumok, például a hőcserélő elszennyeződésének és a tisztítási ciklusok közötti időtartam becsléséhez. A szennyvíz összetételének és fizikai tulajdonságainak ismerete kulcsfontosságú a megfelelő kezelési technológia kiválasztásához és konfigurálásához.

ZLD 640x360 ny

Kapcsolódó tartalom: