2020-06-01 Hírek

Az Alfa Laval új gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélő-portfóliója forradalmasítja a gázhűtési feladatokat

Az Alfa Laval a teljesen új gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélő-portfólió bevezetésével ismét újradefiniálja a hőcsere fogalmát. A kifejezetten gázhűtési feladatok ellátására tervezett kompakt technológia képes kezelni a rendkívül magas hőmérsékleteket, valamint a gáz- és a folyadékközegek egyidejű jelenlétéből adódó kihívásokat.

 

„A gázközegű hűtési feladatok számos olyan vállalat számára kihívást jelentenek, amelyek korábban kénytelenek voltak nagy méretű és alacsony hatékonyságú csőköteges technológiát telepíteni.” - magyarázta Fredrik Ekström, az Alfa Laval Energiaipari Divíziójának Forrasztott- és Fúziós eljárással hegesztett hőcserélő üzletágának elnöke. „Az új gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélőink most lehetőséget biztosítanak arra, hogy ez a helyzet megváltozzon. Amellett, hogy sokkal nagyobb hőhatékonyságot kínálnak, a helyigényük is mintegy 75%-kal alacsonyabb, mint az ugyanazon alkalmazásban használt csőköteges hőcserélőké.”

Hőcserélő, amely többre képes

Bár az Alfa Laval kínálatában már régóta megtalálható a hatékony forrasztott lemezes hőcserélők átfogó választéka, az új portfólióval a vállalat most ismét egy hatalmas lépést tesz előre. A forradalmian új, szabadalmazott aszimmetrikus konfigurációval rendelkező lemezkialakításnak köszönhetően az új berendezések a gázközegekkel kapcsolatos speciális kihívások kezelésére is optimalizáltak.

Ez a kialakítás nagyon alacsony nyomásesést biztosít azokban az alkalmazásokban, amelyekben a két közeg áramlási sebessége rendkívül aránytalan. Ezen túlmenően, míg a hagyományos forrasztott lemezes hőcserélők 225 °C-os közeghőmérséklethez alkalmasak, a gáz-folyadék-portfólió 750 °C-os gázhőmérsékletet is képes kezelni anélkül, hogy hő okozta anyagkifáradás lépne fel.

Új lehetőségek a kritikus alkalmazásokban

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a gáz-folyadék-portfólióba tartozó berendezések különösen hatékonyan alkalmazhatók a hulladékhő-visszanyerést biztosító alkalmazásokban. Ez a korábbi vevőknél már bizonyítást nyert, és a technológia gyorsan elfogadottá vált a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés (CHP) területén a magas kondenzációs aránynak és a kimagasló hőhatékonyságnak köszönhetően.

Meggyőződésünk, hogy ez az innovatív technológia számos egyéb alkalmazás esetében is komoly előnyöket biztosít majd.

Két sorozat a vevők egyedi igényeinek kielégítésére

A gáz-folyadék-portfólió elsőként két termékcsaláddal mutatkozik be, különböző méretű modellekkel. A GL sorozatot a hőhatékonyság optimalizálása érdekében ellenáramú csatornaelrendezés jellemzi. A GLX sorozat keresztáramú elrendezéssel rendelkezik, és a gázközeg felőli oldalon nyitott bemeneti és kimeneti nyílások találhatók a lehető legkisebb nyomásesés biztosítása érdekében.

A vevők egyedi alkalmazásai és üzemi körülményei alapján segítséget nyújtunk a legmegfelelőbb termékcsalád és modell kiválasztásához. Bármelyik modellt is választják, biztosak vagyunk abban, hogy hamar meggyőződnek arról, hogy valóban forradalmian új technológiáról van szó.

 

Kapcsolódó anyag:

Gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélő-portfólió weboldal 

GL termékoldal 

GLX termékoldal 

 

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: