GLX

Az Alfa Laval GLX gáz-folyadék üzemű forrasztott lemezes hőcserélők rugalmasabban teljesítik a kihívásokkal teli üzemi körülmények között működő alkalmazások követelményeit. A GLX hőcserélők egyedülálló nyitott bemeneti kialakítása maximalizálja a közeg áramlási sebességét, ugyanakkor biztosítja a lehető legalacsonyabb nyomásesést. Moduláris kialakításuknak köszönhetően könnyedén összeállíthatók nagyobb rendszerekké az üzemi hatékonyság optimalizálása érdekben.

GLX

Nagyobb kapacitás a gáz-folyadék üzemű forrasztott technológiával

  • A keresztáramú elrendezés az alacsony nyomású oldalon a nyitott bemenetekkel/kimenetekkel biztosítja a lehető legalacsonyabb nyomásesést.
  • A berendezés akár 750°C-os hőmérsékletű gázok kezelésére is képes a termikus kifáradás kockázata nélkül.
  • Aszimmetrikus térfogatáramok kezelésére tervezték, kiemelkedően magas teljesítménnyel.
  • A moduláris kialakítás lehetővé teszi a folyadékáram rugalmas konfigurálását a nagyobb rendszerekben.
A nyomásesés állandó kihívást jelent a gázközeggel történő munkavégzés során, és az Alfa Laval pontosan ezt szem előtt tartva tervezte meg a gáz-folyadék üzemű hőcserélők GLX termékcsaládját. A sorozat keresztáramú elrendezéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a nagy áramlási sebességet a - teljesen nyitott bemeneti és kimeneti nyílásokkal ellátott - gáz felöli oldalon. A nyomásesés csökkentése mellett ez a kialakítás megkönnyíti a tisztítást is, így elősegíti a karbantartással kapcsolatos állásidő minimalizálását. A GLX termékcsalád ideálisan használható kondenzációs feladatok ellátására.
.

Hogyan működik

Az Alfa Laval gáz-folyadék üzemű hőcserélők vékony, hullámosított rozsdamentes acéllemezeket használnak a hő egyik közegről a másikra történő átadásához. A rézforrasztás benntartja a közeget a lemezkötegben, melynek eredményeként egy kimagasló hatékonyságú hőcserélőt kapunk, amely kizárólag olyan felületekből áll, amelyek aktívan hozzájárulnak a hőátadáshoz. A lemezek közötti érintkezési pontok szintén forrasztottak, ez a megoldás fokozza a hőmérséklet és a nyomás okozta anyagkifáradással szembeni ellenállást.

A lemezek között kialakított csatornák elrendezése biztosítja, hogy a közegáramlás alternatív csatornákon keresztül, általában ellentétes irányban történjen, amely tovább optimalizálja a hőátadás hatékonyságát. Az egyik csatorna sokkal nagyobb, mint a másik. Ez lehetővé teszi, hogy a berendezés rendkívül magas térfogatáramot tudjon kezelni.

.

Szeretne többet megtudni?

Szeretne többet megtudni arról, hogy milyen előnyöket biztosít Önnek az egyedülálló gáz-folyadék technológiánk? Olvassa el az alkalmazásokat bemutató brosúránkat, és ismerje meg a berendezés műszaki leírását a portfólió-ismertető letöltésével.

gl glx folder 640 360

Győződjön meg a saját szemével

Nagyon kis helyigénnyel rendelkező hatékony technológiaként az Alfa Laval GL hőcserélők a teljes folyamat során több pozícióban is használhatók. További információért tekintse meg ezt az animációt, és győződjön meg arról, hogy a berendezés valóban mennyire kompakt kialakítású!

Az Ön fűtés- és hűtéstechnikai központi portálja

A hőcsere terén több évtizedes tapasztalattal rendelkező Alfa Laval szakszerű forrásokat kínál napjaink fűtéssel és hűtéssel kapcsolatos kihívásaihoz. Ismerje meg a komplex kérdésekre adott válaszokat az energiahatékonyságtól kezdve a természetes hűtőközegekig, valamint azokat a hasznos eszközöket, amelyek megkönnyítik az alkalmazásához megfelelő technológia kiválasztását.

heating cooling-hub-vignette-2021
.

Lépjen kapcsolatba velünk

Szeretné elérni, hogy a gázhűtési alkalmazásai többre legyenek képesek? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és ismerje meg az Alfa Laval gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők teljes portfólióját. Szakembereink segítenek az Ön egyedi igényeinek megfelelő modell kiválasztásában.

service_man.jpg

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.