GL

Az Alfa Laval GL termékcsalád egy rendkívül kompakt, kimagasló hatékonysággal működő megoldás, amelyet a gáz és folyadék közegek egyidejű kezeléséből fakadó kihívások megoldására fejlesztettek ki. A forradalmian új kialakítás a nagyon alacsony nyomásesés mellett jól tűri a rendkívül magas hőmérsékleteket is. A berendezések az Alfa Laval jól bevált rézforrasztásos technológiájával készültek, és a hőcsere terén a világelsőtől elvárt megbízható teljesítményt nyújtják.

GL150 heat exchanger

Nagyobb kapacitás a gáz-folyadék üzemű forrasztott technológiával

  • A standard gáz-folyadék üzemű modellek akár 750°C-os hőmérsékletű gázok kezelésére is képesek.
  • Speciális alkalmazások esetében a hőmérséklet meghaladhatja az 1400°C-ot is.
  • Nagyon alacsony nyomásesés az aszimmetrikus alkalmazásokban a szabadalmazott „mélyedéses” lemezkialakításnak köszönhetően.
  • A gázközegből származó kondenzátum az egységhez tartozó kondenzátum-csatlakozásnak köszönhetően könnyen elvezető.
Az Alfa Laval GL termékcsalád tökéletes választás számos aszimmetrikus hőátadási alkalmazáshoz. Az alacsony tömegű forrasztott kivitel jellemzően 75%-kal kisebb helyigény mellett sokkal magasabb hőhatékonyságot kínál, mint a hasonló feladatokra használt csőköteges hőcserélők Ezen túlmenően, míg a rézzel forrasztott normál lemezes hőcserélők gyakran csak 225°C-os hőmérsékletig használhatók, a GL termékcsaládunk sokkal magasabb hőmérsékleteket képes kezelni a termikus kifáradás kockázata nélkül. Ez lehetővé teszi, hogy a berendezés kiváló teljesítményt nyújtson a magas hőmérsékletű kipufogógáz-folyamatokban, valamint bármely típusú kondenzációs alkalmazás esetén.
.

Hogyan működik

Az Alfa Laval gáz-folyadék üzemű hőcserélők vékony, hullámosított rozsdamentes acéllemezeket használnak a hő egyik közegről a másikra történő átadásához. A rézforrasztás benntartja a közeget a lemezkötegben, melynek eredményeként egy kimagasló hatékonyságú hőcserélőt kapunk, amely kizárólag olyan felületekből áll, amelyek aktívan hozzájárulnak a hőátadáshoz. A lemezek közötti érintkezési pontok szintén forrasztottak, ez a megoldás fokozza a hőmérséklet és a nyomás okozta anyagkifáradással szembeni ellenállást.

A lemezek között kialakított csatornák elrendezése biztosítja, hogy a közegáramlás alternatív csatornákon keresztül, általában ellentétes irányban történjen, amely tovább optimalizálja a hőátadás hatékonyságát. Az egyik csatorna sokkal nagyobb, mint a másik. Ez lehetővé teszi, hogy a berendezés rendkívül magas térfogatáramot tudjon kezelni.

.

Készen áll a nagyobb kapacitású üzemelésre?

Kíváncsi arra, hogy milyen előnyöket biztosíthat Önnek a GL termékcsalád? Töltse le a gáz-folyadék portfólió ismertetőjét, és tudjon meg többet arról, hogyan használják vevőink ezt a technológiát számos különböző alkalmazásban. Az ismertetőben információt talál a termék konfigurálásáról és elolvashatja a műszaki előírásokat is.

GTL group 640 360

Győződjön meg a saját szemével

Nagyon kis helyigénnyel rendelkező hatékony technológiaként az Alfa Laval GL hőcserélők a teljes folyamat során több pozícióban is használhatók. További információért tekintse meg ezt az animációt, és győződjön meg arról, hogy a berendezés valóban mennyire kompakt kialakítású!

Az Ön fűtés- és hűtéstechnikai központi portálja

A hőcsere terén több évtizedes tapasztalattal rendelkező Alfa Laval szakszerű forrásokat kínál napjaink fűtéssel és hűtéssel kapcsolatos kihívásaihoz. Ismerje meg a komplex kérdésekre adott válaszokat az energiahatékonyságtól kezdve a természetes hűtőközegekig, valamint azokat a hasznos eszközöket, amelyek megkönnyítik az alkalmazásához megfelelő technológia kiválasztását.

heating cooling-hub-vignette-2021
.

Lépjen kapcsolatba velünk

Szeretné elérni, hogy a gázhűtési alkalmazásai többre legyenek képesek? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és ismerje meg az Alfa Laval gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélők teljes portfólióját. Szakembereink segítenek az Ön egyedi igényeinek megfelelő modell kiválasztásában.

service_man.jpg

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.