2021-01-08 Hírek

Az Alfa Laval a Compabloc+ bevezetésével tovább bővíti a Compabloc berendezések kínálatát annak érdekében, hogy a termékcsalád még több vevői alkalmazáshoz használható legyen

A Compabloc termékcsalád piacvezetőnek számít a blokkos típusú hőcserélő-technológia területén, és világszerte 30 000-nél is több ilyen berendezés üzemel a magas követelményeket támasztó alkalmazásokban. Az Alfa Laval most piacra bocsátja a Compabloc+ modellt. Az új sorozat lehetővé teszi, hogy a Compabloc termékcsaládot még több feladat ellátására alkalmazzák a nehéziparban. Az innovatív új tömítési koncepciónak köszönhetően a Compabloc+ biztonságos és szivárgásmentes működést biztosít akár 60 bar nyomáson is.

 

„A Compabloc termékcsaládot a berendezések által nyújtott rendkívül hatékony és megbízható hőátadásnak köszönhetően széles körben elismerik az iparban” - mondta Anne Baymont, az Alfa Laval portfólió vezetője. „Azonban tudomásunkra jutott, hogy egyes kihívást jelentő alkalmazások esetében a vevők szeretnék, ha a Compabloc hőteljesítményéből fakadó előnyök magasabb nyomáson is elérhetők lennének. Figyelmesen meghallgattuk a vevői visszajelzéseket, és a Compabloc+ modellt kifejezetten az új igények és kihívások szem előtt tartásával fejlesztettük ki.”

Innováció a magasabb nyomásállóság érdekében

A Compabloc+ az Alfa Laval +Seal-hez optimalizált kialakításnak köszönhetően különbözik a korábbi hőcserélő modellektől. A szabadalmi eljárás alatt álló tömítési koncepció a maga nemében úttörőnek számít a blokkos típusú hőcserélők esetében, mivel a hagyományos lapos tömítés helyett egy teljesen zárt grafittömítést foglal magában. Ez a módosítás lehetővé teszi, hogy a Compabloc+ biztonságosan kezelje a korábbiaknál magasabb üzemi nyomást.

„A +Seal által biztosított nyomásállóság valójában csak az első az előnyök sorában” - tette hozzá Anne Baymont. „Ez a kialakítás védi a tömítést és megakadályozza a panelek túlzott meghúzását a szervizelés során, ezáltal egyszerűbbé, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a karbantartást az üzemeltetők számára.”

Új lehetőségek egy új korszakhoz

A Compabloc+ teljesítménye lehetővé teszi a fenntarthatóság fokozását azokban az alkalmazásokban, amelyekben eddig főként nagy méretű és alacsony hőhatékonysággal rendelkező csőköteges hőcserélőket használtak. Ide tartoznak az olyan alkalmazások, mint például a hidrogénezés az olajfinomítókban. Ez egy kritikus fontosságú feladat, hiszen a finomítók arra törekszenek, hogy alkalmazkodjanak a motor-üzemanyagok kéntartalmának szabályozására vonatkozó előírások változásaihoz.

„Az első Compabloc+ berendezést egy kőolaj-kénmentesítő berendezésbe telepítették a reaktor hővisszanyerésének biztosítására - ahol hagyományosan erre a feladatra csőköteges hőcserélőket alkalmaznak” - nyilatkozta Chris Wajciechowski, az Alfa Laval üzletfejlesztési igazgatója. „A 3-5-ször magasabb hőhatékonyságot biztosító Compabloc+ segítségével a vevő növelte a visszanyert hasznos hőmennyiséget, elősegítve ezzel a működési költségek csökkentését és a fenntarthatóság fokozását. A Compabloc+ berendezés képes akár tíz csőköteges hőcserélő helyettesítésére is, így 90%-kal csökkent a telepítéshez szükséges helyigény.”

 

Miért érdemes lecserélni a hagyományos hőcserélőket?

Compabloc+ termékoldal

 

Címkék

Továbbiak
male and female engineers standing next to alfa laval compabloc welded plate heat exchanger

HEXpert kiválasztó program

Találja meg gyorsan az ideális hőcserélőt nagy követelményeket támasztó folyamataihoz. Töltse ki az alkalmazás adatait, és öt percen belül testreszabott ajánlást kaphat egy hatékony hőcserélő megoldásra.

male Asian engineer wearing hard hat and safety glasses holding ipad infront of industrial plant

Kapcsolódó tartalom: