Ipari szennyvízkezelés

A körkörös üzleti modellek felé való elmozdulás elengedhetetlen ahhoz, hogy fenntarthatóbb módon tudjunk működni. Mivel az ipari folyamatok jelentős mennyiségű vizet használnak fel, a körkörösséghez meg kell értenünk, milyen vízkezeléssel biztosítható, hogy nagyobb legyen a vízmegtakarítás és az újrafelhasználás. Emellett az olyan befektetések, amelyek lehetővé teszik a vízkezelésből származó melléktermékek újrafelhasználását.

industry 640x360

Az Alfa Laval segít értékké alakítani a hulladékot

  • Értékes erőforrások visszanyerése a főfolyamatból
  • Minimális vízfogyasztás a kezelt szennyvíz újrafelhasználásával
  • Az ártalmatlanítandó hulladék minimalizálása
  • Költséghatékony termelés
  • Csökken a környezeti lábnyom

Az ipari szennyvíz hatékony kezelése gyakran jogi kötelezettség és szükséges a működési engedély megtartásához. Maga a folyamat azonban javíthatja a haszonkulcsot, ha megfelelő módon történik. Egy átgondolt szétválasztási eljárás alkalmazásával és a víz újrafelhasználásával nemcsak a működési költségeket csökkentheti, hanem a hulladékból értékes anyagokat is visszanyerhet, amelyek egyébként elvesznének. Az Alfa Laval termékválasztéka, tudása és szakértelme lehetővé teszi, hogy az Ön egyedi igényeinek is megfelelő megoldást kínáljon.

Kiváló szétválasztási, édesvíz előálítási és bepárlási megoldások, amelyek a teljes víz- és hulladékkezelési folyamatot lefedik.

Az Alfa Laval az ipari víz és hulladék kezelésére szolgáló termékek széles skáláját kínálja, a frissvíz generátoroktól kezdve a nagy teljesítményű dekanter centrifugákon át a kategóriájában legjobb zéró folyadékkibocsátás (ZLD) megoldásig. 

iwwt power 640x360

Folyamat áttekintés

Alfa Laval Raw Wastewater treatment 3

Termék áttekintés

decanter_aldec_.jpg

Dekanter centrifugák 

Az Alfa Laval dekanter centrifugáit úgy tervezték, hogy a legnagyobb kihívást jelentő ipari alkalmazásokban is optimális teljesítményt nyújtsanak. Kiemelkedő hatékonyságot, teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak, miközben segítenek fenntarthatósági céljai elérésében. A rendelkezésre álló megoldások a kapacitások széles skáláját fedik le, és könnyen telepíthetők, üzemeltethetők és karbantarthatók, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

Bővebben 

Cleantech-Recycling-ZLD-final-210303.jpg

Zéró folyadékkibocsátású rendszerek 

Az Alfa Laval dekanter centrifuga kiegészíthető egy jól bevált lemezes bepárlóegységgel és így olyan kiváló vízvisszanyerést biztosít, amely alkalmas az újrafelhasználásra. Minden rendszerünk az adott elválasztási feladathoz és kapacitáshoz igazítható. Robusztus technológiáinkkal maximalizálhatja a víz újrafelhasználását és minimalizálhatja az energiafogyasztást a hulladék értékké alakításával.

Bővebben 

Kíváncsi, hogyan működnek dekanter centrifugáink?

Az Alfa Laval dekanter centrifugái segítenek Önnek a szilárd anyag folyadéktól történő szétválasztásában egyetlen folytonos folyamat keretében. Nézze meg a videót és ismerje meg a dekanter centrifugák működési elvét. 

Alkalmazás áttekintés

forest_640x360.jpg

Cellulóz- és papírgyártás

A cellulóz- és papírgyártás gyakorlatilag minden folyamata nagy mennyiségű vizet igényel. A cellulózfeldolgozás és a papírgyártás még bizonyos mértékű újrahasznosítás mellett is nagy mennyiségű friss vizet igényel. Az Alfa Laval mind a technológiai berendezéseket, mind a know-how-t biztosítja ahhoz, hogy segítsen minimalizálni a vízfogyasztást és optimalizálni a szennyvízkezelés gazdaságosságát.

Steel-640x360.jpg

Acél és COG

A dekanter centrifugákat széles körben használják a nagyolvasztókból, konverterekből, zsugorító üzemekből és más fémolvasztó műveletekből származó por kezelésére. A víz eltávolítása a nedves gázmosó iszapokból, valamint a keletkező szilárd anyagok visszanyerése és újrahasznosítása lehetővé teszi, hogy további fontos bevételi forrásokat nyerjen. Az Alfa Laval dekanter centrifugákat széles körben használják a szennyvízkezelési műveletekből származó iszap ártalmatlanítás előtti víztelenítésére, így a víz újra felhasználható lesz az üzemen belüli más folyamatokhoz.

Thermal-power-640x360p.jpg

Erőművek

A szén elégetése az energiatermelő létesítményekben kén-dioxidot termel, amely a légkörbe kerül. Az erőművek széles körben alkalmazzák a füstgázok kéntelenítését (FGD) a füstgázban lévő kén-dioxid eltávolítására. Az FGD-rendszerben leggyakrabban alkalmazott technológia, a mészkővel történő nedves mosás. Ez az eljárás melléktermékként gipszet és szennyvizet termel, amelyeket újrafelhasználás vagy ártalmatlanítás előtt kezelni kell. Az Alfa Laval dekanter centrifugái bevált megoldást jelentenek a gipsz és a szennyvíziszap víztelenítésére.

Chemical plant 640x360.jpg

Vegyipar

A vegyipari folyamatok során nagy mennyiségű szennyvíz termelődik, amely főként a gyártási folyamatok vizes kibocsátásaiból származik. A berendezések és a gyártóüzemek átmosásából és tisztításából, valamint a szennyezett területekről származó csapadékvízből szintén keletkezik szennyvíz. Ez a szennyvíz szennyező anyagokat tartalmaz, amelyeket kezelni kell, mielőtt a környezetbe bocsátják, vagy újrahasznosítják és újrafelhasználják a folyamatban. Az Alfa Laval dekanter centrifugái költséghatékony megoldást nyújtanak a szennyvízkezelési műveletek során keletkező iszap víztelenítésére.

Oil and Gas drilling 640x360.jpg

Olaj és gáz

Az olaj- és gázipar jelentős mennyiségű kezelésre váró szennyvizet termel az upstream és downstream tevékenységekből. A termelt víz a legnagyobb keletkező hulladékáram. A termelt víz és más hulladékáramok szerves és szervetlen anyagokkal szennyezettek, amelyeket kezelni kell, mielőtt újrafelhasználásra, újrahasznosításra vagy a környezetbe kerülnének. Az Alfa Laval dekanter centrifugái költséghatékony megoldást nyújtanak az olaj visszanyerésére például hulladékolajból, valamint a szennyvízkezelési folyamatok során keletkező iszapok víztelenítésére.

 

Kérdése van? 

Ha szeretne többet megtudni víz- és hulladékkezelési megoldásainkról, töltse ki az űrlapot, és szakértőink egyike hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. water treatment_640X360.jpg

A megadott adatokat adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően tároljuk és kezeljük.