Zéró folyadékkibocsátás

Tegye értékessé a hulladékot az Alfa Laval ZLD rendszerével. Ezek a stabil, kompakt megoldások kezelik az ipari folyamatokból származó szennyvizet és értékes termékeket nyernek vissza abból az újrahasznosítási műveletek során. Hatékonyan eltávolítják az anyagokat a vízből vagy a nedves közegből, és szilárd hulladékká redukálják, amely eladható, újrafelhasználható vagy hatékonyabban ártalmatlanítható.

Reuse water, recover value with ZLD 604x360

Intelligens megoldás a folyékony hulladék eltávolítására és az értékes részek visszanyerésére

  • Növeli a vízfelhasználás hatékonyságát a folyékony hulladék eltávolításával és a víz újrafelhasználását segítő vízkezeléssel.
  • Egyes folyamatokban értékes erőforrások, például fémek és ásványi anyagok nyerhetőek vissza.
  • A könnyen beállítható rendszerek a későbbiekben igazíthatók a növekvő igényeknek és változó szabályozásoknak megfelelően.
  • A kevesebb hulladék alacsonyabb ártalmatlanítási költséget és kevesebb új erőforrás iránti igényt jelent.
  • Alacsonyabb beruházási, telepítési és üzemeltetési költségek a hagyományos bepárlási technológiákhoz képest.

Az ipari szennyvíz hatékony kezelése gyakran törvényi kötelezettség, és szükséges a működési engedély megtartásához. Az Alfa Laval ZLD rendszere része lehet annak a folyamatnak, amely során olyan értékes erőforrásokat nyerhetünk vissza a hulladékból, amelyek egyébként elvesznének. Az Alfa Laval termékkínálata és technológiai szakértelme kulcsszerepet játszhat az Ön erőforrás-visszanyerési folyamatában.

ZLD-Wastewater-treatment.jpg

Szennyvízkezelés

Az Alfa Laval zéró folydékkibocsátású rendszerek eltávolítják a vizet a hulladékból, így a keletkező koncentrált anyagáramból értékes szilárd anyagok nyerhetők vissza. Az eltávolított víz újra felhasználható, hatékonyabbá téve a vízfelhasználást.


Bővebben

GreenOne-recycling.jpg

Termékvisszanyerés és újrahasznosítás

Nyerje vissza az újrafelhasználható vagy eladható értékes erőforrásokat az Alfa Laval ZLD rendszer alkalmazásával.


Bővebben

Tekintse át a zéró folyadékkibocsátású rendszert

Ismerja meg jobban zéró folyadékkibocsátású rendszerünket és megoldásainkat, amelyek a hulladékot értékes termékké alakítják át.

Zero liquid discharge system 970x550

Választható konfigurációk

Mechanikus gőz rekompresszió (MVR)

Az Alfa Laval ZLD rendszerek MVR-rel is kialakíthatók, amely elektromos energiát használ a bepárlási folyamat során. Egy elektromosan vezérelt ventilátor növeli a gőz kondenzációs hőmérsékletét a bepárlóban, mielőtt az visszavezetésre kerül a hőcserélőbe, ahol a látens hő visszanyerése történik. Ez a konfiguráció akkor ideális, ha nincs hőforrás, és ha a forráspont emelése korlátozott.

Multi-hatású rendszerek

Az Alfa Laval ZLD rendszerek tervezhetők termikus hőforrással, például gőzzel vagy forró vízzel, illetve egy vagy több lépcsős rendszerben a kapacitásigénytől és az Ön energiahatékonysági célkitűzéseitől függően. Ez a konfiguráció ideális, ha rendelkezésre állnak termikus hőforrások, és általában vonzóbb a tőkeköltségek szempontjából.

AlfaFlash működési elve

Merüljön el mélyebben az Alfa Laval ZLD rendszer funkcióiban. Nézze meg az AlfaFlash animációt, és ismerje meg kényszerkeringetéses bepárlási technológiánkat.

 

Az Alfa Laval korszerű szervizközpontot nyit, amely a felhasznált víz majdnem 100 százalékát újrahasznosítja

 Az Alfa Laval új frecheni (németországi) szervizközpontja a lemezes hőcserélőkkel foglalkozó központok egyik legnagyobbja lesz a világon. Emellett műszakilag is fejlett és fenntartható létesítmény, amely az Alfa Laval ZLD technológiájával a víz csaknem 100 százalékát képes újrahasznosítani.

 

Olvassa el a sajtóközleményt 

 

ZLD teszt berendezés

Az Alfa Laval zéró folyadékkibocsátású rendszer telepítésének számos előnye van, de nem elég csak olvasni ezekről. Tapasztalja meg saját maga az előnyöket. Foglaljon időpontot tesztegységünkre, és megtapasztalhatja, hogy a ZLD milyen előnyöket biztosíthat az Ön vállalkozása számára.

The Zero Liquid Discharge test unit

Esettanulmányok

Egy szeszgyártó üzem az Alfa Laval újrafeldolgozó rendszerével éri el a zéró folyadékkibocsátást.

Esettanulmány: Olvasson többet arról, hogyan tervezett az Alfa Laval egy ügyfélspecifikus megoldást a szeszgyártó üzemből származó szennyvíz kezelésére, hogy csökkentse a folyamat víz-, energia- és kezelési költségeit.

Sugar Mills 640x360

Miután megismertük az Alfa Laval AlfaVap technológiáját, soha többé nem tekintettünk hátra.

Olvasson többet arról, hogy az Alfa Laval megoldása hogyan segített a Fountain Quailnek a "visszaáramló" szennyvíz akár 80 százalékát is újrahasznosítani későbbi felhasználásra - ezzel megóvva egy értékes természeti erőforrást és maximalizálva a gáztermelést.

Fountain quail 640x360

Változtassa a hulladékot értékké!

Az Alfa Laval ipari víz- és hulladékkezelési megoldásai segítenek csökkenteni a víz- és hulladékáramok környezeti lábnyomát. Robusztus technológiáinkkal maximalizálhatja a víz újrafelhasználását és minimalizálhatja az energiafogyasztást azáltal, hogy a hulladékot értékké alakítja - újra és újra!

Wastetovalue 640x360

Beszéljen szakértőnkkel

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.