Az Alfa Laval a helyszíni tesztekhez ideális kisüzemi gépek és kísérleti berendezések széles körét kínálja. Értékes adatok szerezhetők a technológia megvalósíthatóságának felméréséhez, a konstrukció megállapításához és a meglévő gyártósorok bővítéséhez, optimalizálásához vagy nagyértékű termékek feldolgozásához.

Kisüzemi gépek és kísérleti berendezések

Az optimális megoldás elérése érdekében, gyakran ajánlatos kisüzemi szinten kísérleteket folytatni. Ezek a technológia megvalósíthatóságának megállapításához, a bővítés tervezési adatainak meghatározásához, a meglevő gyártósorok optimalizálásához vagy akár nagy értékű és/vagy kis mennyiségű termékek kisüzemi feldolgozásához használhatók.

Kisüzemi gépeink és kísérleti berendezéseink kínálata egyedi szerelt lemezes modulokon vagy full-fit higiénikus spirál elemeken vagy mindkettő kombinációján alapul. A méretek az Alfa Laval LabUnits-ban a vizsgálati közeg mindössze néhány literes mennyiségétől, az Alfa Laval PilotUnits 1.000 literes mennyiségéig terjednek az alábbi eljárásokban: fordított ozmózis, nanoszűrés, ultraszűrés és mikroszűrés.

Helyszíni teszt vagy teszt az Alfa Laval kísérleti üzemeiben

Az Alfa Laval kisüzemi modulokat, gépeket és kísérleti berendezéseket kínál, más technológiai berendezésekkel együtt végzett helyszíni tesztekhez és saját nakskovi (Dánia) korszerű membrán- és alkalmazásfejlesztési tesztközpontunkban való vizsgálatokhoz. Mindkét esetben magas szintű technológiai szaktanácsadó szolgáltatásokat is nyújtunk.

Előnyök

  • Lehetősége van saját laboratóriumában elsőként megnézni az értékeket és így választ kaphat fontos kérdésekre
  • Ugyanaz a kialakítás alkalmazható kis- és nagyüzemre, így lehetősége van új folyamatok és termékek fejlesztésére
  • A gyűjtött adatok pontosak és megbízhatóak 
  • Az Alfa Laval saját membrán- és alkalmazásfejlesztési tesztközpontjában szakértőink állnak az Ön rendelkezésére
  • Tesztelhet lemezes és spirál tekercselésű modulokat - és minden szűrési folyamatot

Megalapozott tapasztalat a membrán technológia területén

Az Alfa Laval tapasztalata a membránszűrés területén. szinte a technológia megszületéséig nyúlik vissza. Tudásunkat szívesen megosztjuk Önnel.

Működése

Fizikai szeparálás

A membránszűrés egy olyan fizikai szeparációs eljárás, amely során egy speciális membrán két oldala közötti nyomáskülönbség jelenti a hajtóerőt. Ezt az eljárást a különböző méretű és jellemzőjű molekulák különválasztásának képessége jellemzi.
Szinte valamennyi ipari membránszűrés crossflow (cros flow) szűrésként történik, ahol a szűrendő folyadék a membránnal párhuzamosan nagy sebességgel és nyomás alatt áramlik.

Fizikai gát

Alapvetően a membránszűrés abból áll, hogy egyetlen termékáramot keringet át egy membránrendszeren, amely azt két különálló árammá, azaz permeátummá és retentátummá választja szét. Az anyagokat szétválasztó membrán egy erősen specializált fizikai gát, amely csak a termékáram bizonyos kiválasztott komponenseit engedi áthaladni.

Áthaladás

Az ilyen membránnak a pórusai olyan kicsik, hogy Angströmben mérhetők (10-10 m) és nyomásra van szükség ahhoz, hogy a folyadékot keresztül nyomjuk rajtuk. Lényegében a nanoszűréshez és fordított ozmózishoz használatos membránok pórusai olyan kicsik, hogy még pásztázó elektronmikroszkóppal sem láthatók.

Információkérés

Ajánlatkérés a következőre: Önálló kísérleti üzemek

Kapcsolatfelvétel tárgya