Önálló kísérleti üzemek

Az Alfa Laval a helyszíni tesztekhez ideális kisüzemi gépek és kísérleti berendezések széles körét kínálja. Értékes adatok szerezhetők a technológia megvalósíthatóságának felméréséhez, a konstrukció megállapításához és a meglévő gyártósorok bővítéséhez, optimalizálásához vagy nagyértékű termékek feldolgozásához.

PilotUnit Multi膜过滤测试设备

Kisüzemi gépek és kísérleti berendezések

Az optimális megoldás elérése érdekében, gyakran ajánlatos kisüzemi szinten kísérleteket folytatni. Ezek a technológia megvalósíthatóságának megállapításához, a bővítés tervezési adatainak meghatározásához, a meglevő gyártósorok optimalizálásához vagy akár nagy értékű és/vagy kis mennyiségű termékek kisüzemi feldolgozásához használhatók.

Kisüzemi gépeink és kísérleti berendezéseink kínálata egyedi szerelt lemezes modulokon vagy full-fit higiénikus spirál elemeken vagy mindkettő kombinációján alapul. A méretek az Alfa Laval LabUnits-ban a vizsgálati közeg mindössze néhány literes mennyiségétől, az Alfa Laval PilotUnits 1.000 literes mennyiségéig terjednek az alábbi eljárásokban: fordított ozmózis, nanoszűrés, ultraszűrés és mikroszűrés.

Helyszíni teszt vagy teszt az Alfa Laval kísérleti üzemeiben

Az Alfa Laval kisüzemi modulokat, gépeket és kísérleti berendezéseket kínál, más technológiai berendezésekkel együtt végzett helyszíni tesztekhez és saját nakskovi (Dánia) korszerű membrán- és alkalmazásfejlesztési tesztközpontunkban való vizsgálatokhoz. Mindkét esetben magas szintű technológiai szaktanácsadó szolgáltatásokat is nyújtunk.

Előnyök

  • Saját laboratóriumában elvégezheti az első szűrővizsgálatokat, és így megfelelő válaszokat kaphat létfontosságú kérdésekre.
  • Ugyanazt a konstrukciót használjuk mind a kisüzemi, mind az ipari méretű berendezésekhez, ami lehetővé teszi új eljárások és termékek kifejlesztését.
  • Az összegyűjtött adatok pontosak és megbízhatóak, így könnyen tervezhető a léptéknövelés.
  • Az Alfa Laval saját membrán- és alkalmazásfejlesztési tesztközpontjában szakértőink készséggel állnak rendelkezésére a technológia folyamatokkal és a tesztelésekkel kapcsolatban.
  • Kísérleteket végezhet mind a lemezes, mind a spirál elemes modulokkal - és valamennyi típusú szűrési folyamattal kapcsolatosan.

Hogyan működik a membránszűrés?

Fizikai elválasztás

A membránszűrés egy olyan fizikai szeparációs eljárás, amely során egy speciális membrán két oldala közötti nyomáskülönbség jelenti a hajtóerőt. Ezt az eljárást a különböző méretű és jellemzőjű molekulák különválasztásának képessége jellemzi.
Szinte valamennyi ipari membránszűrés crossflow szűrésként történik, ahol a szűrendő folyadék a membránnal párhuzamosan nagy sebességgel és nyomás alatt áramlik.

Fizikai gát

Alapvetően a membránszűrés abból áll, hogy egyetlen termékáramot keringetünk át egy membránrendszeren, amely azt két különálló árammá, azaz permeátummá és retentátummá választja szét. Az anyagokat szétválasztó membrán egy rendkívül specifikus fizikai gát, amely csak a termékáram bizonyos kiválasztott komponenseit engedi áthaladni.

Áthaladás

Az ilyen membránnak a pórusai olyan kicsik, hogy Angströmben mérhetők (10-10 m) és nyomásra van szükség ahhoz, hogy a folyadékot keresztül nyomjuk rajtuk. Lényegében a nanoszűréshez és fordított ozmózishoz használatos membránok pórusai olyan kicsik, hogy még pásztázó elektronmikroszkóppal sem láthatók.

Megalapozott tapasztalat a membrán technológia területén

Az Alfa Laval tapasztalata a membránszűrés területén majdnem olyan régre nyúlik vissza, mint maga a technológia, és a hosszú út során szerzett tapasztalatunkat szívesen megosztjuk Önnel.