Alfa Laval - AlfaFlash

AlfaFlash

Az Alfa Laval AlfaFlash elpárologtató rendszerek optimális védelmet biztosítanak a lerakódások ellen. Világszerte számos üzemben használják bevált, megbízható megoldásként cefre, kukoricacsíra likőr, sóval szennyezett folyadékok, hal- és húsrúd víz és használt mosóvíz sűrítésére. A számottevően nagyobb nyírási sebesség (már mérsékelt áramlás mellett is) lényegesen nagyobb hőátviteli hatékonyságot, jelentősen alacsonyabb szivattyú költségeket és kompaktabb felépítést eredményez.

AlfaFlash NoDecanter A

Helymegtakarítás

Az AlfaFlash a rendszer alacsony magasságának és kis súlyának köszönhetően kompakt. Emiatt kis helyigényű és alacsonyabbak a telepítési költségek.  Az AlfaFlash elpárologtatók különböző folyadékokhoz és kapacitás elvárásokhoz alkalmasak.

Nagy hőátviteli hatékonyság

Megbízható AlfaFlash elpárologtatóink rendkívül nagy termikus hatásfokot biztosítanak. Az AlfaFlash elpárologtatókban a számottevően nagyobb nyírási sebesség - már mérsékelt áramlások mellett is - rendkívül jó hőátviteli hatékonyságot eredményez különösen a nyírásra híguló folyadékok esetében.

Viszkózus folyadékok

Az AlfaFlash a nagy viszkozitású folyadékok elpárologtatásában előnyös. Az AlfaFlash elpárologtató nagy fali nyírófeszültségre lett tervezve, ami minimálisra csökkenti a viszkozitást nyírásra híguló folyadékok esetében (a viszkozitás a nyírási sebesség növekedésével párhuzamosan csökken). A többfunkciós elpárologtató rendszerben az AlfaFlash gyakran használatos finisherként az utolsó sűrítési lépésben. A elpárologtató rendszer egy vagy több funkciójában az AlfaFlash használata révén rendkívül nagy végleges koncentrációk érhetők el nagy viszkozitású folyadékok esetében is.

A lehető leghosszabb időközök a tisztítások között

Az AlfaFlash rendszerek lerakódásra hajlamos folyadékok kezelésére készültek. Kényszer-keringetéses üzemmódban az AlfaFlash lemezes elpárologtató erős turbulenciát és nagy nyírási sebességet biztosít a lemezfelületeken, ami öntisztító hatást eredményez. Ez csökkenti a lerakódásokat, és növeli a rendszer rendelkezésre állási idejét. Az AlfaFlash lemezes elpárologtatókban a hőátviteli felületek könnyen hozzáférhetők ellenőrzés vagy mechanikus tisztítás céljából.  Megtakarítások érhetők el, mivel az AlfaFlash rendszer kevesebb CIP tisztító vegyszert használ és a rendszer alacsony belső térfogata miatt kevesebb szennyvizet eredményez.

Előnyök

  • Kompakt rendszer
  • Alacsony eltömődési ráta 
  • Hosszú üzemidő
  • Gyors CIP-tisztítás

Hogyan működik

Az AlfaFlash kényszer-keringetéses elpárologtatóként működő lemezes elpárologtató. A kényszerkeringetés azt jelenti, hogy szivattyú keringeti a folyadékot a ciklon leválasztó edény és az AlfaFlash lemezes elpárologtató között. A keringetés a folyadék erősen turbulens áramlását hozza létre az AlfaFlash elpárologtató belsejében. Általában szélesebb hézaggal rendelkező, speciális lemezes hőcserélő típus használatos az AlfaFlash esetében.  

Az AlfaFlash elpárologtatóban nem megy végbe forrás a lemezes hőcserélőben, hanem a sűrítendő folyadékot hevítik egyszerűen nyomás alatt.  A tényleges elpárologtatás akkor történik, amikor a felhevült folyadék a leválasztó edénybe ürül, ahol a nyomás lecsökken, és végbemegy a folyadék elpárologtatása.

Az AlfaFlash rendszer a forráspont csökkentésére vákuumot alkalmaz. A vákuum úgy jön létre, hogy a pára lecsapódik az utolsó részben egy kondenzátorban, pl. a rendkívül hatékony és kompakt AlfaCond kondenzátorban. Általában vákuumszivattyú használatos a nem lecsapódó gázok eltávolítására. A több funkciós kialakításnak köszönhetően, a gőzfogyasztás csökken: az egyik funkcióban keletkező gőz fűtőközegként használatos a soron következő funkcióban. A TVR termikus gőz rekompresszióval és/vagy MVR mechanikus gőz rekompresszióval együtt, a gőzfogyasztás az elpárologtatási kapacitás töredékére csökkenthető.

A komplett AlfaFlash rendszer a lemezes elpárologtatókból, előmelegítőkből, leválasztó edényekből, TVR-ből vagy MVR-ből, keringető szivattyúkból, műszerekből, szelepekből, csővezetékekből és kezelőpanelből áll.

AlfaFlash main parts2 800px