ViscoVap

Az Alfa Laval ViscoVap csöves elpárologtató alacsony hőmérsékletű vákuumos körülmények között koncentrál nagy viszkozitású, hőérzékeny, rost- és szilárdanyag-tartalmú folyadékokat. Kompakt és hatékony, a nagy áramlási sebességnek, a magas hőátadási hatékonyságnak és az öntisztító hatásnak köszönhetően ellenállóbb a szennyeződésekkel szemben. Ez csökkenti az energia, a víz és a tisztítóközeg költségeit, miközben kevesebb szennyvíz keletkezik.

Viscovap tubular evaporator

Koncentráljon a nagy viszkozitású, hőérzékeny termékek minőségére és hozamára alacsony hőmérsékleten és magas hőátadási hatékonysággal

  • Megőrzi az erősen viszkózus, hőérzékeny termékek minőségét
  • Minimális szennyeződési kockázat a nagy sebességnek, a nagy nyírófeszültségnek, a sima hőátadó felületeknek és az öntisztító hatásnak köszönhetően
  • Hosszabb üzemidő a megbízható, robusztus, öntisztító szerkezetnek köszönhetően
  • A sokoldalú, moduláris kialakítás megkönnyíti a különböző, hasonló fizikai tulajdonságú termékek feldolgozását
  • Magas hozam a hosszú üzemidőnek köszönhetően – ideális a friss termékek megszakítás nélküli feldolgozásához a betakarítási időszakban

Javítsa a termék minőségét, csökkentse a költségeket és növelje a hozamot a rostokat és szilárd anyagokat tartalmazó, rendkívül viszkózus, hőérzékeny folyadékok koncentrálásával az Alfa Laval ViscoVap kényszerkeringető elpárologtatóval.

Növelje az üzemidőt a sima fűtőfelületeknek köszönhetően, amelyek elősegítik a nagy termékáramlási sebességet minimális szennyeződéssel a csőköteges hőcserélőn keresztül. 

 

A kényszerkeringetésű elpárologtató alkalmazásai

  • Nagyon viszkózus, hőérzékeny vagy nyírásra híguló közegek koncentrációja, amelyek lerakódásra hajlamos rostokat és nagy részecskéket tartalmaznak  
  • A szennyvíz végső koncentrációja vagy a szennyvíz befejező kezelése
Miután véglegesítettük az új biometános elhasznált mosófolyadék elpárologtató üzemre vonatkozó követelményeinket, megvitattuk az Alfa Laval szakértőivel a zéró folyadékkibocsátás elérésére vonatkozó elképzelésünket. Az Alfa Laval felvetette az innovatív alapanyag-gáztalanító és kondenzátum-eltávolító rendszer lehetőségét.  – H.K.Yadava úr, vezérigazgató – Lepárlóüzem, Harinagar Sugar Mills, Bihar, India (Zéró folyadékkibocsátás a lepárló szennyvízéből) 
A rendszer már majdnem öt éve működik, és a tisztítás gyakoriságával kapcsolatos kezdeti aggodalmaink alaptalannak bizonyultak. A megbízhatóság mellett a ritkább tisztításból adódó megtakarítás is nagy előny– Sanjay Chopra úr, a Jagatjit Industries Ltd. alelnöke.

Tekintse meg elpárologtatóink teljes kínálatát

.

Szervizszolgáltatások

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

  • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
  • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
  • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

process_men_ipad_joulestool.png


Sokoldalú és moduláris

Amellett, hogy a ViscoVap kényszerkeringetésű elpárologtató a változó technológiai követelményekhez igazodva növeli a kapacitást, csatlakoztatható az Alfa Laval AromaVap lemezes elpárologtatóhoz a gyümölcslé, a gyógynövénykivonatok és az aromás komponensek koncentrálása érdekében a kondenzátumból a koncentrált termékhez való újbóli hozzáadás vagy külön tárolás és későbbi újra felhasználás céljából. 

Hogyan működik a ViscoVap kényszerkeringetésű elpárologtató

Az Alfa Laval ViscoVap csöves elpárologtató egyfokozatú vagy többfokozatú, egy vagy több recirkulációs hurokból álló kényszerkeringetésű elpárologtatóként konfigurálható. A termék nagy sebességgel áramlik át a csőköteges hőcserélők belső csövén; a hőátadás a köpeny felőli oldalon történik.  

Az egyes csőköteges hőcserélőkben megvalósuló nagy áramlási sebesség nagy nyírófeszültséget hoz létre a fűtőfelületek mentén; ez növeli a hőátadás hatékonyságát és öntisztító hatást eredményez. 

A nagy turbulencia és a nyírófeszültség kombinációja, amelyet a koncentrátum egy részének a betáplálási áramba való visszakeringetése hoz létre, megkönnyíti a ragadós, viszkózus, magas rost- és szilárdanyag-tartalmú termékek feldolgozását. A felmelegített termék ezután egy gőzleválasztó edénybe áramlik, ahol a víz a lobbanási hatás révén elválik a terméktől.  

Ezek is érdekelhetik...

Elpárologtatási megoldások 3D/VR

Tekintse meg egy 360 fokos bemutatón elpárologtató rendszereinket közelről. Tekintse meg az elpárologtató rendszerek 3D/VR modelljeit, egyszerűen rákattintva az egyik modulra.

AlfaFlash Decanter 640x360

Fedezze fel elpárologtatóink kínálatát

Az Alfa Laval az elpárologtató rendszerek széles skáláját kínálja a lemezes elpárologtatóktól a kúszófilmes bepárlókon át a csöves elpárologtatókig és az esőfilmes elpárologtatókig. Nézze meg, mi felel meg elpárologtatási igényeinek.

water steam drops 640x360