BD sorozat

A biodízel feldolgozás kritikus technológiai lépései a felfűtés, a szeparálás és a keverés. Az Alfa Laval mindhárom technológiához kapcsolódóan szállít termékeket a különböző gyártási folyamatokhoz.

bd 100 120 left side 640x360

 

Emellett az Alfa Laval komplett biodízel előkezelő rendszert tud biztosítani. A centrifugális szeparátor rendszerek vezető gyártójaként, az Alfa Laval speciálisan kialakított szeparátor kínálattal rendelkezik biodízel feldolgozásához.

Az átészterezés – a biodízel feldolgozás lelke – a glicerin hatékony szeparálását igényli a biodízelből. A BD biodízel szeparátorokkal az Alfa Laval testre szabott megoldást kínál a megújuló energia ágazat számára. A teljes kínálat öt, különböző teljesítményű szeparátorból áll. Ez a kínálat az ürítés idején a lehető legkisebb termékveszteség mellett és alacsony energia- és kiszolgáló közeg felhasználással biztosítja a szeparálást.

A BD centrifugákhoz vezérlőegység, ronnanásbiztos villanymotor, betáp és ürítő csatlakozások, segédberendezések, alkatrész készlet és szerszámkészlet tartoznak.

A szeparátor a vízszintes hajtótengelyt, a csigakerékhajtást, kenőolajfürdőt és az üreges, függőleges dob orsót magába foglaló, talppal ellátott vázból áll.

A dob a tengely felső végéhez van rögzítve a váz felső részében található belső térben, ezt a szilárdanyag-gyűjtő fedél és a váz burkolata veszi körül. A burkolat tartja a folyadékürítő rendszert.

A technológiai folyadékkal érintkező valamennyi alkatrész rozsdamentes acélból készül. A dob lemezköteges kialakítással rendelkezik, automatikus, hidraulikus üzemű rendszer biztosítja az ürítést.

 

Hogyan működik

 

A BD szeparátor egy olyan háromfázisú rendszer, ami kifejezetten arra szolgál, hogy eltávolítsa a vizet és a szilárdanyagokat az olajból. Ez a szeparátortípus széles körben ismert tisztítóberendezés, amely függőleges tengely körül forgó dobból áll.

A dob belsejében lévő kúpos tárcsasor között történik a szeparálás.

A dob magas fordulaton történő forgatása azt jelenti, hogy a különböző tömegű szilárdanyagokra és folyadékokra kifejtett gravitációs hatást szabályozható centrifugális erő helyettesíti, ami a gravitációhoz képest többezerszeres hatást tud kifejteni. Amikor ilyen erők érik őket, a szilárd részecskék és a víz - amelyek sűrűbbek - kifelé, a forgó dob falához préselődnek.

A BD szeparátor egyedi, félhermetikus kialakítású. A hermetikus, alsóbeömlés biztosítja, hogy az alapanyag finoman, roncsolásmentesen gyorsuljon fel a dob teljes fordulatszámáig.