Alfa Laval - FrontLine

FrontLine

Az Alfa Laval FrontLine a kíméletes termékkezelést, hosszú üzemi időket vagy kiváló tisztíthatóságot igénylő tej-, élelmiszer-, italiparban és egyéb higiénikus alkalmazásokban használatos hőcserélők különleges termékcsoportjai. A szintén higiénikus alkalmazásokhoz használt Alfa Laval BaseLine termékcsoporttal összehasonlítva a FrontLine a legmagasabb higiéniai igényeknek felel meg, és kiváló választási lehetőség hőre érzékeny közegek esetén.

frontline facing left 640x360

Hatékony kialakítás

Az Alfa Laval FrontLine az igánybevevő higiénikus alkalmazásokra tervezett lemezekből áll, rugalmas kialakítású. A lemezmintázat és a nyomómélység kíméletes, egyenletes hőátadást biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. A ragasztómentes tömítések az FDA követelményeinek megfelelő anyagokból készülnek, amelyek könnyen karbantarthatók és hosszabb üzemi élettartamot biztosítanak.

A váz többszakaszos alkalmazásokhoz érhető el, és könnyen szétszerelhető ellenőrzéshez, tisztításhoz és szervizhez. A csatlakozólemez sarkok egymással felcserélhetők, és a hőátadó lemezek könnyen hozzáadhatók vagy eltávolíthatók. Ennek köszönhetően a FrontLine gyorsan és könnyen módosítható abban az esetben, ha a technológiai feltételek változnak.

 

 

Cserélhető sarok

Lemeztípusok különböző higiénikus igényekhez

A FrointLine 3 különböző típusú lemezzel áll rendelkezésre, amelyek érzékeny higiénikus alkalmazásokhoz és páratlan tisztasághoz lettek megtervezve

 • Clip lemez – A Clip lemez higiénikus feltételekhez tervezett halszálka lemezmintázattal rendelkezik. A belépési pontok, az elosztási terület és a préselt lemezmintázat formája és mélysége optimális teljesítményt biztosítanak.
 • Clip Gemini duplafalú lemez – A Clip Gemini duplafalú lemez két, egymáshoz préselt lemezből áll. Ez megakadályozza a keresztszennyeződést a folyadékok között, amennyiben szivárgás történik a lemezeken keresztül.
 • Clip WideStream lemez – A Clip WideStream lemez kevesebb érintkezési pontot tartalmazó szélesebb lemezmintázattal rendelkezik, ami ideálissá teszi a cellulózt vagy rostokat tartalmazó termékek esetében.

A FrontLine lemezmintázata és a nyomómélysége finom, egységes hőkezelést biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. Példák az alkalmazásra:

 • Joghurt, jégkrém és sör pasztőrözése
 • Rostos gyümölcslevek pasztőrözése
 • Viszkózus termékek fűtése és hűtése

Automatikus modell könnyű használathoz nagy átmenő teljesítményű pasztőrözésnél

Az Alfa Laval FrontLine Automatic termék egy olyan bővített változat, amely motorral és PLC alapú vezérlőrendszerrel van ellátva a hőcserélő automatikus nyitásához és zárásához. Nagy átmenő teljesítményű tejipari pasztőrözésben nagyobb egységekhez használatos, ahol a gyakori ellenőrzés és tisztítás követelmény.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata soha sincs messze.

 

Előnyök

 • Kiváló higiénikus biztonság 
 • Érzékeny termékek kíméletes kezelése
 • Páratlan tisztaság
 • Rugalmas konfiguráció
 • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Multi-szekciós, higiénikus szerelt lemezes hőcserélő

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. A lemezek közötti lezárás tömítésekből készül. A lehető legnagyobb hőteljesítmény és a nagyon pontos hőmérséklet megközelítés érdekében, a folyadékok általában ellenáramban folynak keresztül a hőcserélőn.

A FrontLine különböző lemezkonfigurációkkal áll rendelkezésre, amelyek higiénikus igényekhez lettek megtervezve. A nyomómélység és a hullámosítás alakja gondosan lett megtervezve és kiválasztva az optimális teljesítmény elérése érdekében.

A csokoládé mintázatú elosztási terület biztosítja, hogy a folyadékok eloszlása egyenletes legyen a teljes lemezen, és így elkerülhetők legyenek az eltömődést elősegítő pangó zónák. A lemezek közötti nagy áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez; ugyanakkor ennek következménye a nyomásesés. Hőtani tervezőmérnökeink segítenek Önnek egy olyan modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában, amely megfelel az Ön alkalmazási igényeinek, miközben maximális hőteljesítményt biztosítanak, és minimálisra csökkentik a nyomásesést.

 

Alfa Laval higiénikus folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval multi-szekciós pasztőr