FrontLine

Az Alfa Laval FrontLine a kíméletes termékkezelést, hosszú üzemi időket vagy kiváló tisztíthatóságot igénylő tej-, élelmiszer-, italiparban és egyéb higiénikus alkalmazásokban használatos hőcserélők különleges termékcsoportjai. A szintén higiénikus alkalmazásokhoz használt Alfa Laval BaseLine termékcsoporttal összehasonlítva a FrontLine a legmagasabb higiéniai igényeknek felel meg, és kiváló választási lehetőség hőre érzékeny közegek esetén.

frontline facing left 640x360

Kíméletes, egyenletes hőátadásra tervezték, érzékeny higiénikus termékekhez.

 • Kifejezetten élelmiszeripari és más higiénikus alkalmazásokra fejlesztett lemezek (FCM-kompatibilis)
 • Kíméletes, egyenletes kezelés és megbízható teljesítmény a hőcserélő lemezek anyagának és mintázatának széles választéka révén
 • Rugalmas kialakítás és könnyű karbantartás a hosszú élettartam érdekében
 • A speciális elszennyeződésnek ellenálló kialakítás hosszú üzemidőt biztosít
 • A lemezek választéka könnyen méretezhetővé teszi a FrontLine hőcserélőket, így biztosítva az egyenletes termékminőséget

Az Alfa Laval FrontLine lemezes hőcserélőkben FDA-minősítésű anyagokból készült ragasztómentes tömítések találhatók, amelyek könnyen karbantarthatók és hosszú élettartamúak. A váz többszakaszos alkalmazásokhoz (pl. pasztőrözéshez) használható, és könnyen szétszerelhető ellenőrzés, tisztítás és szervizelés céljából. A csatlakozólemez sarkok egymással felcserélhetők, a hőátadó lemezek könnyen hozzáadhatók vagy eltávolíthatók, így a berendezés gyorsan és egyszerűen módosítható, ha a folyamat feltételei megváltoznak.

.

Lemeztípusok különböző higiénikus igényekhez

A FrointLine 3 különböző típusú lemezzel áll rendelkezésre, amelyek érzékeny higiénikus alkalmazásokhoz és páratlan tisztasághoz lettek megtervezve

 • Clip lemez – A Clip lemez higiénikus feltételekhez tervezett halszálka lemezmintázattal rendelkezik. A belépési pontok, az elosztási terület és a préselt lemezmintázat formája és mélysége optimális teljesítményt biztosítanak.
 • Clip Gemini duplafalú lemez – A Clip Gemini duplafalú lemez két, egymáshoz préselt lemezből áll. Ez megakadályozza a keresztszennyeződést a folyadékok között, amennyiben szivárgás történik a lemezeken keresztül.
 • Clip WideStream lemez – A Clip WideStream lemez kevesebb érintkezési pontot tartalmazó szélesebb lemezmintázattal rendelkezik, ami ideálissá teszi a cellulózt vagy rostokat tartalmazó termékek esetében.

A FrontLine lemezmintázata és a nyomómélysége finom, egységes hőkezelést biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. Példák az alkalmazásra:

 • Joghurt, jégkrém és sör pasztőrözése
 • Rostos gyümölcslevek pasztőrözése
 • Viszkózus termékek fűtése és hűtése

 Az Alfa Laval BaseLine hőcserélőket kevésbé igénybevevő higiénikus alkalmazásokhoz javasoljuk.


Cserélhető csatlakozólemez sarkok

Automatikus modell könnyű használathoz nagy átmenő teljesítményű pasztőrözésnél

Az Alfa Laval FrontLine Automatic termék egy olyan bővített változat, amely motorral és PLC alapú vezérlőrendszerrel van ellátva a hőcserélő automatikus nyitásához és zárásához. Nagy átmenő teljesítményű tejipari pasztőrözésben nagyobb egységekhez használatos, ahol a gyakori ellenőrzés és tisztítás követelmény.

Hogyan működik

.

A lemezek között kialakított csatornák és a sarkokon elhelyezett beömlőnyílások elrendezése biztosítja a két közeg alternatív csatornákon keresztül történő áramlását. A hőátadásra a csatornák közötti lemezen keresztül kerül sor, és az ellenáram elősegíti a lehető legnagyobb hatékonyság elérését. A lemezek hullámosítása biztosítja a lemezek közötti járatokat, megtámasztja az egymás mellett lévő lemezeket és fokozza a turbulenciát, melynek eredményeként hatékony hőátadás jön létre. Hőtechnikai tervezőmérnökeink segítenek Önnek az alkalmazásához megfelelő modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában annak érdekében, hogy a berendezése maximális hőteljesítményt biztosítson minimális nyomásesés mellett.

Alfa Laval higiénikus folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval multi-szekciós pasztőr

Multi-szekciós, higiénikus szerelt lemezes hőcserélő

.

Jellemzők

Állítható láb

Csapágyház

Csatlakozó lemez görgő

Nyújtott csavaranya

Fix csavarfej

Csapszeg furat

Rugós alátét

Nyomólemez görgő

Feszítőcsavar bevonat

. .
baselinefrontline 640x360

Tíz jó tipp - higiénikus szerelt lemezes hőcserélők

Tíz jó tipp - higiénikus szerelt lemezes hőcserélők

Normateremtő innovációk

Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

Demand new standards Webbanner EN

Gyümölcslé pasztőrözés: Hogyan javítható az energiahatékonyság és csökkenthető a teljes tulajdonlási költség?

Ebből a szakcikkből megtudhatja, hogy a gyümölcslé viszkozitása milyen hatással van az energiafogyasztásra, és hogyan érhető el költségmegtakarítás és nagyobb technológiai rugalmasság.

Citrus 640x360

"Food Logic"

Az Alfa Laval higiénikus berendezései lépést tartanak az élelmiszeripari trendekkel. A kiváló teljesítményt és a kíméletes termékkezelést ötvözik az érzékeny összetevők megóvása érdekében. Emellett a következő négy fő kihívásra kínálnak megoldást; élelmiszer-termékek biztosítása a fogyasztók számára versenyképes áron, a nyersanyagok lehető legjobb felhasználása, a hulladék és a kibocsátás csökkentése, valamint biztonságos és higiénikus élelmiszer-termékek szállítása.

food logic 640x360