Higiénikus sorozat

Emelje magasabb szintre a folyamat higiénikusságát és a termékbiztonságot az Alfa Laval Higiénikus termékcsaládjával. Nyerjen kiváló hőátadási hatékonyságot és fenntarthatóságot. Ezeket a hőcserélőket kifejezetten higiénikus alkalmazásokhoz fejlesztettük ki. Amellett, hogy kimagasló tisztaságot biztosítanak, csökkentik a folyamatok szénlábnyomát az élelmiszer-, ital- és gyógyszergyártásban, ahol követelmény a kiemelkedő teljesítmény és teljeskörű hatékonyság.

Hygienic-line-range

Higiénikus fűtés és hűtés a maximális termékbiztonságért, üzemidőért és energiahatékonyságért.

  • Fokozott termékbiztonság a lemezek és tömítések egyedi tervezési jellemzőinek köszönhetően.
  • Kiváló tisztíthatóság a megnövelt higiénikusságot biztosító korszerű lemezmintázatnak köszönhetően.
  • Hosszabb üzemidő a tisztítási ciklusok között az optimalizált közegelosztásnak köszönhetően.
  • Magas hőátadási hatékonyság, minimális energia- és anyagfelhasználás mellett.
  • Egyszerű karbantartás a könnyű hozzáférésnek és a ClipGripTM tömítésillesztésnek köszönhetően. 

Az Alfa Laval Higiénikus termékcsaláddal elősegítheti a fenntarthatóságot. Prémium lemezes hőcserélőink fejlesztésekor a higiénikusságra, valamint az energia-, víz- és tisztítóközeg-felhasználás csökkentésére összpontosítottunk. 

Az optimalizált áramláselosztás és a simább lemezmintázat javítja a hőátadás hatékonyságát, akár 15%-kal javítva az energiahatékonyságot. Ezek a jellemzők hozzájárulnak a nyomásesés akár 10%-kal történő csökkentéséhez is, miközben a hőcserélő képes ellátni ugyanazt a feladatot.  

A korábbi modellekhez képest átlagosan 10%-kal kevesebb acél felhasználása a berendezés gyártása során is csökkenti a termékhez kapcsolódó szén-dioxid (CO2) kibocsátást. Tartós és energiatakarékos higiénikus lemezes hőcserélőink segítenek csökkenteni az élelmiszer- és gyógyszergyártás higiénikus alkalmazásainak környezeti lábnyomát. 

.

Jellemzők a korszerű higiénikusságért

SmoothPort hygienic heat exchanger branded feature

 

Az áramvonalas SmoothPortTM megakadályozza a lerakódásokat, és maximalizálja a tisztíthatóságot és a leüríthetőséget.

EquiFlow hygienic heat exchanger branded feature

 

Az EquiflowTM optimalizálja a közegáramlást, lehetővé téve az egyenletes hőkezelést minimális elszennyeződéssel.

CleanChannel hygienic plate heat exchanger branded feature

 

A CleanChannelTM megkönnyíti a részecskék eltávolítását a tisztítás során, biztosítva a legmagasabb higiéniai normákat.

.

 

Higiénikus hőcserélők sorozat - innovatív higiénikus teljesítmény

Minimális elszennyeződés, kiváló tisztíthatóság és egyszerűsített karbantartás. Ezeket biztosítja az Alfa Laval Higiénikus termékcsaládja, amely páratlan higiéniát és teljesítményt nyújtó prémium kategóriás hőcserélőkből áll. 

 

Biztonságos fűtés és hűtés a folyamatok során

Az élelmiszerbiztonsági előírások világszerte egyre nagyobb szerepet kapnak. Az új Higiénikus termékcsaláddal az Alfa Laval ezek teljesítéséhez kínál megoldást.

 

SmoothPort - Az optimalizálás a részletekben rejlik

Ha optimális higiéniát biztosító hőcserélőt keres, akkor a lemez csatornanyílásokra figyelmet kell fordítania. A SmoothPort az Alfa Laval Higiénikus sorozatban található hőcserélők páratlan higiéniai teljesítményének egyik kulcsa.

A tisztíthatóság és a szerviz fejlesztése

Az élelmiszer- és italgyártók számára biztosított sokéves támogatás után Palle Melchart megérti a tisztíthatóság és a könnyű szervizelhetőség fontosságát a higiénikus fűtés és hűtés területén.

A hatékonyság és a fenntarthatóság növelése

Belen Villalba az élelmiszer- és italgyártási folyamatok javításában segít ügyfeleinknek. Tudja, hogy egy jól megtervezett hőcserélő milyen különbséget jelenthet.

.

Hogyan működnek az Alfa Laval Higiénikus termékcsalád lemezes hőcserélői

A lemezek közötti tér csatornákat képez. A lemez tetején és alján lévő nyílások lehetővé teszik, hogy két különböző közeg áramoljon a csatornákon keresztül. Az egyik csatornában áramló forró közeg a vékony lemezeken keresztül hőt ad át a másik csatornában lévő hideg közegnek. Az ellenáramú áramlás lehetővé teszi a legnagyobb hőátadási hatékonyság elérését. 

Bizonyos technológiai eljárásokhoz, például pasztőrözéshez, több higiénikus hőcserélő kombinálható ugyanabban a keretben, csatlakozólapok használatával. Több csatlakozólap használata lehetővé teszi további szakaszok létrehozását. Ha áttervezésre van szükség, a csatlakozólapok be- és kiömlő nyílása egyszerűen megváltoztatható.  

Alfa Laval higiénikus folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval multi-szekciós pasztőr

Multi-szekciós, higiénikus szerelt lemezes hőcserélő