Sör- és italkoncentrálás

Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs megoldásai az erjesztés után eltávolítják a vizet a sörből, a borból és az almaborból. A magas nyomású, alacsony hőmérsékletű fordított ozmózisos eljárással kiváló minőségű koncentrátum állítható elő. A koncentrátumoknak köszönhetően csökken az ellátási láncon belül a csomagolás és szállítás költsége. Leegyszerűsíti a szállítási logisztikát és csökkenti az elosztás környezeti hatását

Bulk beer can 640x360

Csökkentse logisztikai költségeit és javítsa fenntarthatósági profilját kiváló minőségű sör- és italkoncentrátumokkal!

  • Alacsonyabb szállítási költségek, a sör- és italkoncentrátumok kisebb szállítási mennyiségeknek köszönhetően
  • Alacsonyabb költségek a teljes ellátási láncban a csomagolandó, tárolandó és szállítandó sör- és italkoncentrátumok kisebb méretének köszönhetően
  • Kevesebb tároló kapacitás szükséges az értékesítés helyén, például a bárokban és éttermekben
  • A koncentrátum rehidratálásakor a sör íze, illata és alkoholtartalma megegyezik az eredeti termékével

Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei teljes körű megoldást kínálnak italkoncentrálási feladataira. Ezek a kompakt, megbízható és energiahatékony megoldások növelik a termelés, a szállítás, a tárolás és a sörcsapolás hatékonyságát a csomagoló központokban és az értékesítés helyén. Ez magasabb termelékenységet és hozamot, alacsonyabb tőkeberuházást és fenntarthatóbb elosztást jelent.

Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszereivel körülbelül 80%-kal csökkenthetők a szállítási költségek, miközben csökken az ellátási lánc szénlábnyoma is.

.

Érzékszervi példa: frissen újra elkészítve

Revos Sanitized Client Sensory Data

                 A friss sör és az újra elkészített Revos sörkoncentrátum összehasonlítása

 

 

 

 

Eljárás

  • A frissen újra elkészített lágert sok résztevős, részletes leíró érzékszervi tesztnek vetettük alá
  • A pontszámokat a tesztben részt vevő személyek nagy csoportjára átlagoltuk

Eredmények

A sok résztvevős érzékszervi tesztek minimális különbséget jeleztek, vagy egyáltalán nem mutattak ki különbséget a kontroll (friss sör) és a próba (újra elkészített sör) között.

.

Folyamatos koncentrációs folyamat, higiénikus kialakítás

Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei szabadalmaztatott szűrőket tartalmaznak olyan rendkívül szűk membrán-pórusszerkezettel, amely lehetővé teszi a víz könnyű átjutását, visszatartva a koncentrátumot alkotó alkoholt, aromákat, fehérjéket és cukrokat. A membránszűrők ellenállnak a nagy nyomásnak, így magasabb koncentrációs tényezőket tesznek lehetővé és megszüntetik a holt tereket a CIP-tisztítás során. Ez hosszabb üzemidőt és magasabb szintű higiénikus kialakítást jelent, teljes membrántisztíthatósággal.

 

Helytakarékos, energiatakarékos rendszerek

Az Alfa Laval fordított ozmózisos sűrítési technológiája olyan helytakarékos rendszert kínál, amely lényegesen alacsonyabb tőkebefektetéssel és alacsonyabb energiaigénnyel rendelkezik, mint más, például a fagyasztásos koncentrálási vagy a normál ozmózisos technológiák. Ezenkívül az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei nem igénylik a betáplált alapanyag gáztalanítását, ezáltal megakadályozzák az ízvesztést.

 

Nagyobb áteresztőképesség, alacsonyabb költségek

Az egyes italok paraméter-optimalizálása maximalizálja az áteresztőképességet, és jelentősen csökkenti a termékveszteséget, miközben megőrzi a termék ízprofilját.

Alfa Laval Revos alkalmazások 

Revos transport icon 

Tömeges szállítás 

5–15 euró megtakarítás hektoliterenként tartályos szállításnál 

Revos beer icon

 

Sör adagolása 

Revos telepített italadagoló: lehetővé teszi sör és egyéb italok csapolását koncentrátumhordókból

Revos mobil italadagoló: kompakt csapolási megoldás szezonális helyszínekre

Így működik

Revos How it works

 

 

Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei nagy nyomású, alacsony hőmérsékletű fordított ozmózisos eljárást alkalmaznak. A 120 bar (1700 psi) feletti nyomás alkalmazásával magasabb koncentrációs tényező érhető el, ezáltal csökkennek a szállítási méretek és a költségek is.

A kiváló minőségű koncentrátum elérése érdekében a termék szabadalmaztatott membránszűrőn áramlik át. A membrán a pórusmérete és polaritása miatt átengedi a vizet, de megakadályozza a fehérjék, cukrok, aromák és alkohol átjutását. A víz átáramlik a membránon, míg a túlnyomás alá helyezett ital koncentráltabbá válik, ahogy végighalad a membrán mentén.

Revos koncentrációs rendszer, 3D/VR

Tekintse meg közelről egy 360 fokos bemutatón keresztül Revos koncentációs modulunkat. Tekintse meg a 3D-s modellt, vagy kombinálja az élményt VR-hardverrel.

Revos640x360new
.

A Revos koncentrációs rendszerrel kapcsolatos kérdések és válaszok

Itt megtalálja a Revos koncentrációs rendszerrel kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat.

cerveza industria ALfa Laval

Sör- és italkoncentrációs rendszerek kísérleti tesztelése és bérbeadása

Tegye próbára az Alfa Laval Revos koncentrációs rendszert! Küldjön nyolc hordó sört vagy italt az Alfa Laval két tesztelési telephelyének egyikére (az Egyesült Államokban vagy Dániában), és vegyen részt a helyszíni tesztelésben és teljesítmény-ellenőrzésben.

Kereskedelmi méretű egységet is bérelhet és tesztelhet, hogy saját telephelyén határozhassa meg a koncentrátumtermelés mértékét és a termék minőségét.

 

.

Szervizszolgáltatások

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

  • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
  • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
  • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

process_men_ipad_joulestool.png

.

Alkalmazások

Kérjen árajánlatot!

Milyen alkalmazások érdekelnék? *
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Ezt az információt eltároljuk, és a saját adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezeljük.

Ezek is érdekelhetik...