Sör- és italkoncentrálás
Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs megoldásai az erjesztés után eltávolítják a vizet a sörből, a borból és az almaborból. A magas nyomású, alacsony hőmérsékletű fordított ozmózisos eljárással kiváló minőségű koncentrátum állítható elő. A koncentrátumoknak köszönhetően csökken az ellátási láncon belül a csomagolás és szállítás költsége. Leegyszerűsíti a szállítási logisztikát és csökkenti az elosztás környezeti hatását
Csökkentse logisztikai költségeit és javítsa fenntarthatósági profilját kiváló minőségű sör- és italkoncentrátumokkal!
- Alacsonyabb szállítási költségek, a sör- és italkoncentrátumok kisebb szállítási mennyiségeknek köszönhetően
- Alacsonyabb költségek a teljes ellátási láncban a csomagolandó, tárolandó és szállítandó sör- és italkoncentrátumok kisebb méretének köszönhetően
- Kevesebb tároló kapacitás szükséges az értékesítés helyén, például a bárokban és éttermekben
- A koncentrátum rehidratálásakor a sör íze, illata és alkoholtartalma megegyezik az eredeti termékével
Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei teljes körű megoldást kínálnak italkoncentrálási feladataira. Ezek a kompakt, megbízható és energiahatékony megoldások növelik a termelés, a szállítás, a tárolás és a sörcsapolás hatékonyságát a csomagoló központokban és az értékesítés helyén. Ez magasabb termelékenységet és hozamot, alacsonyabb tőkeberuházást és fenntarthatóbb elosztást jelent.
Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszereivel körülbelül 80%-kal csökkenthetők a szállítási költségek, miközben csökken az ellátási lánc szénlábnyoma is.
Érzékszervi példa: frissen újra elkészítve
A friss sör és az újra elkészített Revos sörkoncentrátum összehasonlítása
Eljárás
- A frissen újra elkészített lágert sok résztevős, részletes leíró érzékszervi tesztnek vetettük alá
- A pontszámokat a tesztben részt vevő személyek nagy csoportjára átlagoltuk
Eredmények
A sok résztvevős érzékszervi tesztek minimális különbséget jeleztek, vagy egyáltalán nem mutattak ki különbséget a kontroll (friss sör) és a próba (újra elkészített sör) között.
Folyamatos koncentrációs folyamat, higiénikus kialakítás
Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei szabadalmaztatott szűrőket tartalmaznak olyan rendkívül szűk membrán-pórusszerkezettel, amely lehetővé teszi a víz könnyű átjutását, visszatartva a koncentrátumot alkotó alkoholt, aromákat, fehérjéket és cukrokat. A membránszűrők ellenállnak a nagy nyomásnak, így magasabb koncentrációs tényezőket tesznek lehetővé és megszüntetik a holt tereket a CIP-tisztítás során. Ez hosszabb üzemidőt és magasabb szintű higiénikus kialakítást jelent, teljes membrántisztíthatósággal.
Helytakarékos, energiatakarékos rendszerek
Az Alfa Laval fordított ozmózisos sűrítési technológiája olyan helytakarékos rendszert kínál, amely lényegesen alacsonyabb tőkebefektetéssel és alacsonyabb energiaigénnyel rendelkezik, mint más, például a fagyasztásos koncentrálási vagy a normál ozmózisos technológiák. Ezenkívül az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei nem igénylik a betáplált alapanyag gáztalanítását, ezáltal megakadályozzák az ízvesztést.
Nagyobb áteresztőképesség, alacsonyabb költségek
Az egyes italok paraméter-optimalizálása maximalizálja az áteresztőképességet, és jelentősen csökkenti a termékveszteséget, miközben megőrzi a termék ízprofilját.
Alfa Laval Revos alkalmazások
Tömeges szállítás
5–15 euró megtakarítás hektoliterenként tartályos szállításnál
Sör adagolása
Revos telepített italadagoló: lehetővé teszi sör és egyéb italok csapolását koncentrátumhordókból
Revos mobil italadagoló: kompakt csapolási megoldás szezonális helyszínekre
Így működik
Az Alfa Laval sör- és italkoncentrációs rendszerei nagy nyomású, alacsony hőmérsékletű fordított ozmózisos eljárást alkalmaznak. A 120 bar (1700 psi) feletti nyomás alkalmazásával magasabb koncentrációs tényező érhető el, ezáltal csökkennek a szállítási méretek és a költségek is.
A kiváló minőségű koncentrátum elérése érdekében a termék szabadalmaztatott membránszűrőn áramlik át. A membrán a pórusmérete és polaritása miatt átengedi a vizet, de megakadályozza a fehérjék, cukrok, aromák és alkohol átjutását. A víz átáramlik a membránon, míg a túlnyomás alá helyezett ital koncentráltabbá válik, ahogy végighalad a membrán mentén.
Revos koncentrációs rendszer, 3D/VR
Tekintse meg közelről egy 360 fokos bemutatón keresztül Revos koncentációs modulunkat. Tekintse meg a 3D-s modellt, vagy kombinálja az élményt VR-hardverrel.
A Revos koncentrációs rendszerrel kapcsolatos kérdések és válaszok
Itt megtalálja a Revos koncentrációs rendszerrel kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat.
Sör- és italkoncentrációs rendszerek kísérleti tesztelése és bérbeadása
Tegye próbára az Alfa Laval Revos koncentrációs rendszert! Küldjön nyolc hordó sört vagy italt az Alfa Laval két tesztelési telephelyének egyikére (az Egyesült Államokban vagy Dániában), és vegyen részt a helyszíni tesztelésben és teljesítmény-ellenőrzésben.
Kereskedelmi méretű egységet is bérelhet és tesztelhet, hogy saját telephelyén határozhassa meg a koncentrátumtermelés mértékét és a termék minőségét.
Szervizszolgáltatások
Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások
Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:
- Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
- Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
- A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során