Sör alkoholmentesítő modulok
Növelje részesedését az alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú piacokon az Alfa Laval alkoholmentesített sör megoldásaival! Költséghatékony, plug-and-play moduljaink kíméletesen távolítják el az alkoholt, miközben megőrzik az ízt és az aromát. Válasszon a lepárló vagy membránszűrő rendszer közül – mindkettő magas hozamot, termékbiztonságot és egyszerű integrációt biztosít. Egyetlen rendszer minden italstílushoz megfelel. Juttassa gyorsabban piacra termékét, és növelje nyereségét.
Maximális íz, kompromisszumok nélkül
- Kiemelkedő íz
- Sokoldalú termelés egyetlen rendszerrel
- Skálázható rugalmasság
- Jobb a környezetnek és az Ön profitjának
Válasszon a lepárló vagy membránszűrő rendszer közül, hogy megtalálja a tökéletes megoldást alkoholmentesített sörgyártásához.
Az alkoholmentesítő modul integrálása a gyártósorainkba nemcsak abban segít, hogy az Asahi elérje fenntarthatósági céljait, hanem versenyelőnyünket is erősíti.
– Jun Kubota úr, az Asahi Group Holdings globális vezető sörmestere
Alkoholmentes sört szeretne előállítani? Találja meg az Ön igényeinek megfelelő megoldást!
Hogyan távolítható el az alkohol a sörből alkoholmentesítő rendszereinkkel?
Az Alfa Laval két bevált módszert kínál a sör alkoholmentesítésére: a lepárlást (stripping) és a membránszűrést.
- A lepárlás ideális nagy volumenű, folyamatos termeléshez 38–40°C-on.
- A membránszűréses módszer inkább kisebb volumenű, tételes gyártáshoz alkalmas 7–15°C-on.
Mindkét módszer megőrzi a sör eredeti, teljes ízét és aromáját, így a sörfőzdék és italgyártók kompromisszumok nélkül tudnak megfelelni a növekvő alacsony- és alkoholmentes alternatívák iránti keresletnek.
Alkohol eltávolítása sörből lepárlással (stripping)
A stripping egy kíméletes, egyátmenetes folyamat, amelyben 38–40°C-os (<10 dH) lágy technológiai vízgőzt alkalmaznak ellenáramú áramlásban az etanol eltávolítására a sörből és erjesztett italokból. Az alacsony hőmérsékleten és nyomáson történő működés rendkívül hatékony alkoholeltávolítást biztosít desztilláció, hígítás vagy termékveszteség nélkül.
Fő előnyök
- Egyátmenetes hatékonyság: eléri a kívánt alkoholtartalmat recirkuláció nélkül
- Alacsony hőmérsékletű folyamat: megőrzi az ízt és aromát, mivel elkerüli a forralást
- Gyors eredmény: az alkoholmentesítés kevesebb mint egy perc alatt megtörténik
- Energiahatékony: optimális hő- és technológiai víz újrahasznosítás
Tudjon meg többet az Alfa Laval alkoholmentesítő modulról.
Alkohol eltávolítása sörből membránszűréssel
Ez a folyamat nagy teljesítményű fordított ozmózisú spirál membránokat alkalmaz higiénikus környezetben, alacsony hőmérsékleten (7–15°C vagy alacsonyabb), prémium minőségű alacsony vagy alkoholmentes sör előállításához. Az eljárás során a hőkezelés nem befolyásolja a termék ízét. A membránok két áramra választják szét a sört vagy italt:
- Permeátum: víz és alkohol, amelyek áthaladnak a membránokon
- Retentátum: koncentrált fehérjék, ízanyagok és szín, amelyek nem haladnak át a membránokon, hanem visszakerülnek a betáp tartályba
Ez a módszer ideális azoknak a sörfőzdéknek és italgyártóknak, akik nem termikus, ízmegőrző megoldást keresnek, amely megtartja az ital eredeti tulajdonságait.
Tudjon meg többet az Alfa Laval Low-alc alkoholmentesítő modulról.
Szerviz
Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások
Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:
- Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
- Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
- A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során
Tudjon meg többet szervizajánlatunkról élelmiszerrendszereinkhez