Sör alkoholmentesítő modulok

Növelje részesedését az alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú piacokon az Alfa Laval alkoholmentesített sör megoldásaival! Költséghatékony, plug-and-play moduljaink kíméletesen távolítják el az alkoholt, miközben megőrzik az ízt és az aromát. Válasszon a lepárló vagy membránszűrő rendszer közül – mindkettő magas hozamot, termékbiztonságot és egyszerű integrációt biztosít. Egyetlen rendszer minden italstílushoz megfelel. Juttassa gyorsabban piacra termékét, és növelje nyereségét.

Fully automatic beer dealcoholization module

Maximális íz, kompromisszumok nélkül

  • Kiemelkedő íz
  • Sokoldalú termelés egyetlen rendszerrel
  • Skálázható rugalmasság
  • Jobb a környezetnek és az Ön profitjának

Válasszon a lepárló vagy membránszűrő rendszer közül, hogy megtalálja a tökéletes megoldást alkoholmentesített sörgyártásához.

Az alkoholmentesítő modul integrálása a gyártósorainkba nemcsak abban segít, hogy az Asahi elérje fenntarthatósági céljait, hanem versenyelőnyünket is erősíti.

– Jun Kubota úr, az Asahi Group Holdings globális vezető sörmestere

.

Alkoholmentes sört szeretne előállítani? Találja meg az Ön igényeinek megfelelő megoldást!

.

Hogyan távolítható el az alkohol a sörből alkoholmentesítő rendszereinkkel?

Az Alfa Laval két bevált módszert kínál a sör alkoholmentesítésére: a lepárlást (stripping) és a membránszűrést.

  • A lepárlás ideális nagy volumenű, folyamatos termeléshez 38–40°C-on.
  • A membránszűréses módszer inkább kisebb volumenű, tételes gyártáshoz alkalmas 7–15°C-on.

Mindkét módszer megőrzi a sör eredeti, teljes ízét és aromáját, így a sörfőzdék és italgyártók kompromisszumok nélkül tudnak megfelelni a növekvő alacsony- és alkoholmentes alternatívák iránti keresletnek.

Alkohol eltávolítása sörből lepárlással (stripping)

A stripping egy kíméletes, egyátmenetes folyamat, amelyben 38–40°C-os (<10 dH) lágy technológiai vízgőzt alkalmaznak ellenáramú áramlásban az etanol eltávolítására a sörből és erjesztett italokból. Az alacsony hőmérsékleten és nyomáson történő működés rendkívül hatékony alkoholeltávolítást biztosít desztilláció, hígítás vagy termékveszteség nélkül.

Fő előnyök 

  • Egyátmenetes hatékonyság: eléri a kívánt alkoholtartalmat recirkuláció nélkül
  • Alacsony hőmérsékletű folyamat: megőrzi az ízt és aromát, mivel elkerüli a forralást
  • Gyors eredmény: az alkoholmentesítés kevesebb mint egy perc alatt megtörténik
  • Energiahatékony: optimális hő- és technológiai víz újrahasznosítás

Tudjon meg többet az Alfa Laval alkoholmentesítő modulról. 

 

Alkohol eltávolítása sörből membránszűréssel

Ez a folyamat nagy teljesítményű fordított ozmózisú spirál membránokat alkalmaz higiénikus környezetben, alacsony hőmérsékleten (7–15°C vagy alacsonyabb), prémium minőségű alacsony vagy alkoholmentes sör előállításához. Az eljárás során a hőkezelés nem befolyásolja a termék ízét. A membránok két áramra választják szét a sört vagy italt:

  • Permeátum: víz és alkohol, amelyek áthaladnak a membránokon
  • Retentátum: koncentrált fehérjék, ízanyagok és szín, amelyek nem haladnak át a membránokon, hanem visszakerülnek a betáp tartályba

Ez a módszer ideális azoknak a sörfőzdéknek és italgyártóknak, akik nem termikus, ízmegőrző megoldást keresnek, amely megtartja az ital eredeti tulajdonságait.

Tudjon meg többet az Alfa Laval Low-alc alkoholmentesítő modulról. 

.

Szerviz

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

  • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
  • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
  • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szervizajánlatunkról élelmiszerrendszereinkhez 

service men with ipad

Beer bottles