MultiJet

Az Alfa Laval MultiJet forgó jet-fejes tartálytisztító berendezések kimagasló tisztíthatóságot, magasabb minőségű végterméket, nagyobb összteljesítményt és csökkentett működési költségeket biztosítanak. A MultiJet fejeket ipari - például a festék-, az acél-, a cellulóz- és papír-, valamint a vegyipari - alkalmazásokban való használatra fejlesztették ki. Különböző méretekben és különböző konfigurációkban állnak rendelkezésre, és bármely méretű tartályhoz alkalmazhatók.

Multijet 45 and 25 right side 640x360

Költséghatékony tisztítás

A Toftejorg forgó jet-fejek kimagasló tisztítási hatékonysággal és jelentősen csökkentett ciklusidővel üzemelnek annak érdekében, hogy megfeleljenek a különböző feldolgozó iparágak tartálytisztításra vonatkozó követelményeinek - a cellulóz- és papíripartól kezdve a vegyiparon át a bioetanol- és keményítőgyártó iparágakig. A Toftejorg forgó jet-fejek használatával gyakorlatilag bármilyen tartályméret és -konfiguráció esetén mérhető megtakarítás érhető el a lecsökkent energia-, vegyszer- és vízfogyasztásnak köszönhetően.

Az elérhető legjobb tisztítási eredmény biztosítása, valamint az öblítővíznek a tartály belső felületein történő hatékony eloszlatása érdekében a Toftejorg forgó jet-fejek egy optimalizált folyadéksugár-szórási mintát alkalmaznak. A nagy erejű, sűrű folyadéksugár szórási minta gyorsabban és hatékonyabban távolítja el a maradványokat a termelési ciklus után, mint a sokkal költségesebb és időigényesebb vegyszeres vagy kézi tisztítási módszerek. Az önleeresztő és a kívül-belül öntisztító képességnek köszönhetően minden Toftejorg forgó jet-fejes készülék az iparági legjobb gyakorlatnak megfelelően működik. Az Alfa Laval Rotacheck rendszer minden tisztítási ciklust kiértékel, hogy biztosítsa a napjainkban érvényben lévő szigorú szabványoknak való megfelelést.

Megbízható teljesítmény és hosszú élettartam

A 0,3 bar-nál alacsonyabb nyomáson is üzemképes Toftejorg forgó jet-fejek nagyon alacsony belső ellenállást biztosítanak. Az optimális tisztítási teljesítmény azonban az ajánlott 5 - 12 bar közötti üzemi nyomáson érhető el. A megbízható és megismételhető tisztítási teljesítménynek és a hosszú élettartamnak köszönhetően a forgó jet-fejes és a forgó szórófejes technológia már több mint fél évszázada sikeresnek bizonyul.

Költséghatékony karbantartás minimális üzemszünettel

A megfelelő karbantartás kritikus fontosságú a tartálytisztító rendszerek optimalizálásához, a teljesítmény növeléséhez és a fúvókák élettartamának meghosszabbításához. A pótalkatrész-javítókészletek teljes alkatrész-nyomonkövethetőséggel állnak rendelkezésre az alkatrészcsere megkönnyítése, és az ügyfelek számára biztosított teljes dokumentáció érdekében. Kérésre videót küldünk a karbantartási eljárásokról. 

A jet-fej a tisztítást központosított fúvókákkal, 360°-os lefedettséggel végzi. Legnagyobb hatás és legalacsonyabb folyadékfogyasztás a legrövidebb idő alatt.

Magas termékintegritás

A termékintegritás biztosítása érdekében az összes Toftejorg forgó szórófej biztonságos, nem reaktív higiénikus anyagokból készül. Kérésre az EN 10204 szabványnak való megfelelőséget igazoló 3.1.B tanúsítványt, valamint az Atex 94/0/EK gépekre vonatkozó irányelvnek való megfelelőséget igazoló ATEX 1. kategória tanúsítványt mellékeljük.

Dokumentáció

Minden Toftejorg forgó jet-fejhez mellékeljük a kezelési útmutatót, a CAS kiválasztási kritériumokat (CAS az Alfa Laval tervezési és kiválasztási eszköze), valamint a megfelelő tanúsítványokat (például a 3.1B vagy az ATEX tanúsítványokat). A telepítés és a műszaki adatok végleges megadása előtt az adott tartályhoz megfelelő paraméterek meghatározására az opcionális TRAX szoftver használható, amellyel a Toftejorg forgó jet-fej konfiguráció tényleges tisztítási teljesítménye szimulálható.

Termék előnyök

  • 60%-kal gyorsabb tisztítás = több idő a termelésre
  • 360°-os, nagy erejű tisztítás, ismételhető tisztítási mintával
  • A CIP ellenőrzése validált tisztítással
  • Akár 70%-os tisztításiköltség-megtakarítás
  • Higiéniai biztonság a megbízható és kiszámítható tisztítási teljesítménynek köszönhetően

MultiJet kínálat:

  • MultiJet 25
  • MultiJet 40
  • MultiJet 50
  • MultiJet 65

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Dinamikus tartálytisztító berendezések

A négy fúvókából álló forgó jet-fej nagy erejű folyadéksugár-kibocsátása előre programozott oly módon, hogy folyamatosan sűrűsödő szórási mintát kövessen a tartály teljes belső felületének lefedése érdekében.  Ez erős mechanikai hatást biztosít, kevés víz-, sav- vagy marószer felhasználással. A gyorsabb tartálytisztítási-ciklus szintén csökkenti az energiafogyasztást.

A fúvókák függőleges és vízszintes tengely körüli forgását a tisztítófolyadék áramlása váltja ki. Az első ciklusban a fúvókák a tartály felületén laza mintát hoznak létre. A későbbi ciklusok során a minta sűrűsége fokozatosan nő, amíg a nyolc ciklus végére létre nem jön a teljes lefedettség. Mindez automatikusan megy végbe, és - kiegészítve az összes szükséges dokumentációval - hatékonyan garantálja a felhasználók számára a tartálytisztítás minőségét.

A forgó jet-fejek ideálisan alkalmazhatók a feldolgozó-, tároló- és szállítótartályok, valamint a feldolgozóiparban, az egészségügyben, a gyógyszeriparban és más iparágakban felhasznált tartályok tisztítására.

The high-impact jet stream from the Alfa Laval MultiJet rotary jet head covers the entire surface of the tank interior in a successively denser 360° pattern. This achieves a powerful mechanical impact with a low volume of water and cleaning media.

Upon achieving the full cleaning pattern, the tank cleaning machine will begin a new cleaning pattern and will continue to perform the next full cleaning cycle.