SB öntisztító CO2 szelep

Az Alfa Laval SB öntisztító CO2 szelep egy önszabályozó szelep, amely a szén-dioxid áramlását szabályozza a tartályfedél rendszerekben és egyéb alkalmazásokban. A sörgyárakban, az élelmiszeriparban, a tejiparban és az italgyártásban történő felhasználásra tervezett kombinált gázkieresztő/befúvó szelep egyszerűvé teszi a tartályok légtelenítését vagy nyomás alá helyezését. A szelep beépíthető a SCANDI BREW® tartályfedél rendszerbe.

sb-self-cleaning-co2-valve-front 640x360

Biztonságos, megbízható működés

A gázszabályozó szelep egyszerű - belül egy polipropilén szeleptestet és egy rozsdamentes acélrugót tartalmazó - kialakítása hosszútávú működést biztosít. A túlnyomás vagy alacsony nyomás kockázatának minimalizálásával a szelep hozzájárul a biztonságos, megbízható működéshez és a maximális üzemidő eléréséhez.

Higiénikus öntisztító szelep

Az AISI 316L rozsdamentes acélból készült szelep speciális fúrt nyílással rendelkezik a szeleptestben, amely a CIP során hatékonyan tisztítja a szelep minden részét. Ez csökkenti a szennyeződés kockázatát. Az Alfa Laval 3.1 nyomonkövethetőségi tanúsítvány kérésre rendelkezésre áll.

 

Termékelőnyök

  • Biztonságos, megbízható üzemeltetés
  • Költséghatékony higiénikus kialakítás
  • Egyértelmű beépítés
  • Egyszerűen tisztítható

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A szelep AISI 316L rozsdamentes szelepházat, rugót, szeleptányért és EPDM tömítést tartalmaz. A szelepház két, menetes csatlakozóval összekapcsolt részegységből áll. Belül egy polipropilénből készült szeleptest és egy - a szeleptest nyitott helyzetben tartására szolgáló - rozsdamentes acélrugó található.

A szelepet jellemzően a gáz/CIP vezetékbe építve, a fedélen helyezik el. Az ideális függőleges helyzettől eltérve maximum 45°-os szögben szerelhető fel. A szelep beépíthető a SCANDI BREW® tartályfedél rendszerbe is.

Működési elv

A rozsdamentes acélrugó nyitva tartja a szeleptestet, lehetővé téve a gáz teljes keresztmetszetben történő áramlását mindkét irányban a szelepen keresztül. A szeleptest zárt helyzetben tartását a CIP folyadék rugóhoz viszonyított ellenkező irányú áramlása biztosítja. A folyadékáram hatására a szelep bezár. A szeleptestben lévő speciális fúrt nyílás biztosítja a szelep alkatrészeinek higiénikus tisztítását.