LKC visszacsapó szelep

A speciálisan rozsdamentes acélcsövekbe történő beépítésre tervezett LKC-2 visszacsapó szelepek megakadályozzák a folyadékok visszaáramlását. A higiénikus iparágak különböző folyamataiban széles körben alkalmazott standard visszacsapó szelepek biztonságosan és megbízhatóan működnek.

lkc2 non-return regulating valve right side 640x360

Biztonságos és megbízható folyamatvédelem

Az Alfa Laval LKC-2 visszacsapó szelepek rendkívül megbízható ellenőrző szelepek, amelyek biztosítják az egyirányú termékáramlást a csővezetékekben. Ez fordított áramlás esetén biztosítja az érintett folyamatberendezések védelmét, és megakadályozza a nyomáslökéseket és/vagy a rendszer leállását.

Visszacsapószelep-választék

Az Alfa Laval LKC-2 visszacsapó szelepek standard választéka normál 304, vagy saválló 316L rozsdamentes acélból készül. Az egyszerűen beszerelhető szelepeket 10 bar maximális nyomáshoz, és -10°C - 140°C (EPDM) közötti hőmérséklet-tartományhoz tervezték. A sokoldalúság érdekében ezek a visszacsapó szelepek félig matt vagy polírozott kivitelben, és az ISO vagy DIN csatlakozásokhoz különböző hegeszthető csonkokkal állnak rendelkezésre.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Termékelőnyök

  • Nagyfokú megbízhatóság
  • Egyszerű beépíthetőség
  • Védi a folyamathoz kapcsolódó berendezéseket

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval LKC-2 visszacsapó szelep egy felső és egy alsó szelepházat, szeleptányért, tömítőgyűrűt és vezetőtárcsát tartalmaz. A szelepház bilinccsel van összeszerelve, és egy speciális tömítőgyűrűvel higiénikusan tömített. Az O-gyűrűs tömítéssel ellátott rugófeszítésű szeleptányért a vezetőtárcsa és a négy láb vezeti meg. Az LKC-2 hegeszthető csonkokkal rendelkezik az ISO és DIN csatlakozásokhoz.

Működési elv

A rugó a szeleptányérra hat és mindaddig zárva tartja a szelepet, amíg a bemenő oldali nyomás ereje meg nem haladja a rugóerőt. Visszaáramlás esetén a rugóerő és a kimenő oldali nyomás tartja zárva a szelepet.

 

 

Opciók

  • Termékkel érintkező NBR vagy FPM tömítőgyűrűk
Check Valve TD406012 b

1 = Áramlás iránya.

Az optimális elhelyezést mutatja, amelyben a szelep üríthető. A négy láb biztosítja a megfelelő pozíciót. 90°-ban fordítható.