2020-05-18 Hírek

Az Alfa Laval ThinkTop® IO-Link gyorsítja a valós idejű adatcserét és növeli a szelepteljesítményt

Az Alfa Laval bemutatja az Alfa Laval ThinkTop IO-Link-et, a vállalat második generációs Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 higiénikus szelepekhez alkalmazható érzékelő- és vezérlőegységeinek új változatát. A ThinkTop IO-Link magában foglalja az Ipar 4.0-ra optimalizált kommunikációs protokollt, amely fokozza a pont-pont közötti kommunikációt a higiénikus szelepek és a korszerű automatizálási rendszerek között. Ez pedig a valós idejű adatcsere, a hatékonyabb diagnosztika, valamint az egyszerűsített konfigurálhatóság és vezérlés révén lehetővé teszi az intelligens és gyors szelepvezérlést.

 

Az új ThinkTop IO-Link szelepérzékelő- és vezérlőegységek elősegítik a korszerű gyártást, mivel a minőség, a hatékonyság, a biztonság és a versenyképesség javítása érdekében a különböző iparágak - a tej- és élelmiszeripartól kezdve az otthon- és szépségápoláson át az italgyártásig és gyógyszeriparig - mind bevezetik az Ipar 4.0 technológiákat.

 

„Az új technológia bevezetésével egyszerűbbé vált a kulcsfontosságú adatok összegyűjtése, tárolása, elemezése, és a kapott eredmények alapján történő javítóintézkedések meghatározása is” - nyilatkozta az Alfa Laval egyik igazgatója, René Stietz. „Vevőink számára elérhető az újonnan átalakított Alfa Laval ThinkTop által biztosított összes előny - például több adatot tudnak összegyűjteni, növelhetik a termelékenységet és magasabb hozamot realizálhatnak.”

 

 

Az Alfa Laval mindig is a folyamatos fejlődés megközelítést alkalmazta a szelepérzékelő és vezérlőegységek tekintetében, és ezalól a ThinkTop IO-Link sem jelent kivételt. Az egység figyelemre méltó új funkciói a következők: gyorsabb beszerelési idő a kényelmes M12 csatlakozók és a higiénikus szelepek löket-időtartamának automatikus rögzítése révén; intelligens időbeállítás, mivel a kritikus adatokhoz prioritást lehet hozzárendelni; az adatok és a folyamatok paraméterei könnyen módosíthatók egy távoli automatizálási rendszerből; megnövelt adattárolási kapacitás és rendelkezésre állás, valamint a műveletek optimalizálását elősegítő korszerű analitika.

 

A ThinkTop V50 és a V70 sorozathoz hasonlóan a ThinkTop IO-Link is megfelel a szelepek által támasztott összes követelménynek, és az Alfa Laval DV-ST, a pillangó-, az együlékes-, a kettős tömítéssel ellátott, valamint a speciális szelepekhez is alkalmazható.

 

Bővebben a ThinkTop IO-Linkről

 

Kapcsolódó tartalom: